Gorenjska vabi v objem gora, kjer skriva svojo tradicijo različnih obrti in kulinaričnih dobrot.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 59 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 66 Eur

1. dan:  Kropa - Radovljica - Bled - Dovje - Mojstrana - Kranjska Gora

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri zjutraj.

Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali proti Gorenjski, mimo Kranja, do Krope, kjer bomo naredili prvi postanek. V spremstvu lokalne vodičke si bomo najprej ogledali kovaški muzej, nato pa še kovačnico. Obiskali bomo tudi trgovino bližnje tovarne UKO, ki  slovi po znamentitih kroparskih izdelkih, ki jih boste po želji lahko tudi kupili. V lokalni gostilni »Pri Jarmu« pa nam bodo postregli z okusno malico.

Pot bomo nadaljevali proti Radovljici in že od daleč opazovali njeno lego na pomolu nad sotočjem rek Save Dolinke in Save Bohinjke. Sprehodili se bomo skozi lepo ohranjeno mestno jedro, ki se ponaša s številnimi arhitekturno zanimivimi stavbami ter v baročni graščini obiskali znamentiti čebelarski muzej.

Odpeljali se bomo skozi Begunje, mimo gradu v Drago, kjer se dolina konča z razvalinami znamenitega gradu Kamen. Vožnjo bomo nadaljevali mimo Lesc do Bleda, ki slovi kot najlepši alpski biser in eno najlepših turističnih mest, ki se ponaša z edinim otokom v Sloveniji. Na poti do jezera, se bomo pod grajskim hribom ustavili v župni cerkvi sv. Martina, ki je zgrajena v neogotskem slogu. Notranjost krasijo zanimive freske, pred njo pa stojita spomenika dr. Francetu Prešernu ter dr. Arnoldu Rikliju, švicarskemu zdravniku, ki je na Bledu prvi razvijal zdraviliški turizem. Nato bomo imeli nekaj prostega časa za sprehod ob jezeru, kavico in seveda znamenito blejsko kremno rezino.

Popotovanje bomo nadaljevali do vasi Dovje in obiskali - v starem stilu obnovljeno hišo in mlin »Pr' Katr'«, prijazni domačini pa nam bodo predstavili utrip podeželja v dolini pod Triglavom ter nam postregli s prigrizkom iz domačih dobrot – šilce domačega žganja, suhe krhlje, kos potice in domači ribezov sok. V izbi stare hiše si bomo ogledali tudi kulinarične izdelke ter izdelke domače in umetnostne obrti ter jih po želji lahko tudi kupili. Tako bo napočil čas za težko pričakovano pozno kosilo: pravo kulinarično razvajanje z lokalnimi specialitetami nam bodo pripravili v znameniti domači gostilni. Polni vtisov se bomo v večernih urah vrnili v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, ogled kovačnice in kovaškega muzeja, kovaško malico, obisk čebelarskega  muzeja, obisk stare gorenjske hiše in mlina, prigrizek domačih dobrot, kosilo, vodenje in organizacijo izleta.
POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb v avtobusu. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Zaključene skupine lahko izbirajo datum po želji.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POTEPANJE PO GORENJSKI (1 dan)

od
59,00 €

Potniki

1
2
 

POTEPANJE PO GORENJSKI (1 dan)


  • od 59,00 €Morda vas zanima tudi...

ISTRA IN BRIONI (1 dan) Hrvaška

ISTRA IN BRIONI (1 dan)

0/5

od 69,00 € Brez DDV: 69,00 €

PRLEKIJA IN PREKMURJE (1 dan) Slovenija

PRLEKIJA IN PREKMURJE (1 dan)

0/5

od 59,00 € Brez DDV: 59,00 €

FURLANIJA IN JULIJSKA KRAJINA (1 dan) Slovenija

FURLANIJA IN JULIJSKA KRAJINA (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

TAM KJER TEČE BISTRA ZILJA

TAM KJER TEČE BISTRA ZILJA

0/5

od 53,00 € Brez DDV: 53,00 €

KRAVJI BAL BOHINJ 2016 (1 dan) Slovenija

KRAVJI BAL BOHINJ 2016 (1 dan)

0/5

od 23,00 € Brez DDV: 23,00 €

Tags: POTEPANJE, GORENJSKI, dan), Enodnevna, potepanja