Za mnoge je Moskva mesto, ki za vedno ostane v spominu. Kremelj in njegove cerkve, Rdeči trg, Bolšoj teater in mnogi dobrovoljni Moskovčani.
St. Peterburg - nekdanja prestolnica carske Rusije - mesto, ki ga je ustanovil Peter Veliki.

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 959 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 1.059 €


1. DAN: LJUBLJANA - MOSKVA 
Polet letala dopoldan z ljubljanskega letališča v Moskvo. Po pristanku prevoz v hotel in nastanitev. Sprehodili se bomo po moskovskih ulicah in si ogledali nekaj moskovskih metro postaj. Nočitev.

2. DAN MOSKVA (KREMELJ Z OROŽARNO)
Po zajtrku sledi celodnevni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov … Popoldan se bomo ob doplačilu podali za kremeljsko obzidje in obiskali tudi zakladnico, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov, videli pa bomo tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razporeda predstav in razpoložljivih mest - svetujemo čim bolj zgodnjo prijavo).

3. DAN MOSKVA (SERGIJEV POSAD) - ST. PETERBURG
Prost dan za raziskovanje ruske prestolnice. Po želji boste lahko obiskali (javni prevoz, samostojni ogledi) katerega izmed znanih muzejev: muzej Borodinske bitke, ki je posvečen znamenitemu Napoleonovemu vdoru v Rusijo, Tretjakovsko galerijo, ki hrani številna vrhunska umetniška dela, ali pa zanimiv muzej kozmonavtike, kjer boste spoznali zgodovino raziskovanja vesolja. Po želji pa se boste lahko odpravili na izlet v Sergijev posad kjer bomo dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov. Tu stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergejev samostan, ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami, privoščili pa si bomo tudi pravo rusko kosilo z borščem. Popoldne prevoz na železniško postajo, od koder bomo s hitrim vlakom odpotovali proti St. Peterburgu. Sledi prevoz do hotela in nočitev.


4. DAN ST. PETERBURG (PETERHOF)
Dopoldne se bomo podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Podali se bomo na znameniti Dvorni trg, nekdanje središče ruskega imperija in si ogledali tudi monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev. Videli bomo tudi sedež admiralitete, ploščad dekabristov z znamenitim spomenikom Petra Velikega, Poletno palačo s parkom, največjo pravoslavno katedralo v mestu, katedralo Sv. Izaka, Kazansko stolnico, stolnico Smolny in Vasiljev otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija. Ustavili se bomo tudi pred znamenito križarko Auroro in pri trdnjavi Petropavlovsk. Popoldne po želji (doplačilo) izlet v Peterhof, kje se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles.


5. DAN ST. PETERBURG (CARSKOJE SELO, MINI KRIŽARJENJE)
Zjutraj predlagamo izlet v Carskoje selo, kjer stoji svetovno znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem. Povratek v St. Peterburg in obisk znamenitega Nevskega prospekta. Po želji se bomo podali mini križarjenje po kanalih St. Peterburga.


6. DAN ST. PETERBURG (ERMITAŽ) - SLOVENIJA
Po zajtrku po želji ogled zbirk v znamenitem muzeju Ermitaž. Zvečer po želji ogled Ruske folklorne predstave. Nočitev.

7. DAN ST. PETERBURG  - SLOVENIJA
V zgodnjih jutranjih urah polet v Slovenijo/ na bližnje letališče.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, vožnjo s hitrim vlakom, prevozi in ogledi po programu brez vstopnin, 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), nezgodno zavarovanje, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 180 €, ruski vizum 85 €. večerje 140 €, ogled Kremlja z Orožarno 65 €, Ermitaž 20 €, izlet v Petrov dvorec /Carskoje selo 93 €, Sergejev Posad pribl. 75 €, Tretjakovska galerija 17 €, Borodinska bitka 17 €, križarjenje po kanalih 20 €, baletna predstava od 50 €, folklorni večer v St.Peterburgu 30 €, prevoz do bližnjega letališča in nazaj. 
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10 %.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Vizum: Za ruski vizum potrebujete veljaven potni list, 1 fotografijo in izpolnjen obrazec (najkasneje 14 dni pred odhodom).


Opomba:
Zaradi spremenljivih odpiralnih časov muzejev si pridržujemo pravico do obrnjenega, vendar vsebinsko nespremenjenega programa. Napitnine na poti so priporočene in pričakovane. Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MOSKVA IN ST. PETERBURG

od
1.029,00 €

Potniki

1
2
 

MOSKVA IN ST. PETERBURG


  • od 1.029,00 €Morda vas zanima tudi...

MOSKVA Rusija

MOSKVA

0/5

od 729,00 € Brez DDV: 729,00 €

KRIŽARJENJE  PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE Rusija

KRIŽARJENJE PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE

0/5

od 2.450,00 € Brez DDV: 2.450,00 €

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE Rusija

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE

0/5

od 1.939,00 € Brez DDV: 1.939,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO

0/5

od 3.980,00 € Brez DDV: 3.980,00 €

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

0/5

od 1.358,00 € Brez DDV: 1.358,00 €

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

0/5

od 4.990,00 € Brez DDV: 4.990,00 €

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

0/5

od 1.490,00 € Brez DDV: 1.490,00 €

Tags: MOSKVA IN ST. PETERBURG