Za mnoge je Moskva mesto, ki za vedno ostane v spominu. Kremelj in njegove cerkve, Rdeči trg, Bolšoj teater in mnogi dobrovoljni Moskovčani.
St. Peterburg - nekdanja prestolnica carske Rusije - mesto, ki ga je ustanovil Peter Veliki.

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1. 059 EUR 
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.129 EUR  

* Odhod julij 20201.DAN: LJUBLJANA - MOSKVA
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču ob 22:30 uri in po opravljenih letaliških formalnostih odhod letala v Moskvo ob 00:40 uri.  


2. DAN: MOSKVA
Prihod na moskovsko letališče Sheremetjevo ob 04.50 po lokalnem času, ki je 1 uro pred našim. Po opravljenih formalnostih prevoz v mesto. Po zajtrku bo sledil ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov, samostana Novodevični in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov … Prevoz do hotela in nastanitev. Zvečer po želji ogled moskovskih metro postaj, ki veljajo za najlepše na svetu in med katerimi ima kar 44 postaj moskovske podzemne železnice naziv kulturnega spomenika. Če pa bo ostalo še kaj energije, vabljeni na sprehod po slikoviti ulici umetnikov Arbat, kjer so številne umetniške trgovinice, galerije, restavracije in obrtne delavnice in spomenik pesnika Aleksandra Puškina. Vrnitev v hotel in nočitev


3. DAN: MOSKVA (KREMELJ Z OROŽARNO)
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom ruske prestolnice. Za doplačilo bo sledil obisk notranjosti Kremlja (“kreml” pomeni mestna trdnjava), kjer bomo obiskali njegove cerkve, se sprehodili do stolničnega trga, kjer stoji stolnica Marijinega vnebozetja, prizorišče razkošnih kronanj, kremeljska palača, Car zvon, visok 6 metrov  in največji na svetu, mogočni bronasti Car top.

Ogled Orožarne zakladnice z bogato zbirko kočij, nakita, posodja in razkošno okrašenih kron ruskih carjev. Prosto popoldne, ali po želji ogled Tretjakovske galerije, v kateri hranijo eno največjih zbirk ruske umetnosti od srednjega veka do začetka 20. stoletja. Pravi zaklad je zbirka ikon, ki jih je naslikal Andrej Rubljov. Zvečer po želji vožnja po reki Moskvi. Nočitev. 


4. DAN:  MOSKVA (SERGIJEV POSAD) - MOSKVA
Zajtrk. Prost dan za raziskovanje ruske prestolnice. Po želji boste lahko obiskali (javni prevoz, samostojni ogledi) katerega izmed znanih muzejev, kot je zanimiv muzej kozmonavtike, kjer boste spoznali zgodovino raziskovanja vesolja. Lahko pa se boste odločili za izlet v Sergijev Posad, kjer bomo dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov in se sprehodili po samostanskem kompleksu, z znamenitimi cerkvami z značilnimi čebulastimi kupolami, poslikanimi v modri barvi. Tu stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergijev samostan, ki je eden najstarejših odprtih pravoslavnih samostanov v Rusiji ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami Andreja Rubljova, velikega mojstra staroruskega ikonopisja. Rusko kosilo z borščem, nato pa bo sledila vrnitev v Moskvo. Prosto ali po želji obisk znamenitega in edinstvenega Muzeja Borodinske bitke, kjer so prikazani boji ruske in Napoleonove vojske na Borodinskem polju iz leta 1812. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno platno dimenzije 115 x 15 metrov, ki visi v zaprtem krogu in predstavlja enega najtežjih trenutkov bitke na Borodinskom polju. Prosto in nočitev. 

5. DAN:  MOSKVA - ST. PETERBURG
Po zajtrku prevoz na železniško postajo, od koder bomo s hitrim vlakom Sapsan odpotovali proti St. Peterburgu. Po prihodu v eno najlepših ruskih mest bo sledil ogled mesta, ki ga je ustanovil Peter Veliki. Mesto lahko zaradi elegantne arhitekture primerjamo z evropskimi prestolnicami. Mesto, ki je prežeto s kanali in mostovi nad rekami Mojko, Fontanko, Nevo, in Nevko si bomo ogledali na panoramski vožnji in nadaljevali z  ogledom najbolj znane ulice Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so Zimski dvorec, številni trgi, trgovine, knigarne… Sledi ogled samostana in katedrale Smolnij, izjemno delo Rastellija in prostor, katerega si je Lenin izbral za sedež revolucionarnega komiteja, od koder je s sodelavci  vodili oktobrsko socialistično revolucijo. Nadaljevali bomo z ogledom mogočne katedrala Sv. Izaka, ki  zaradi svoje veličastne gradnje in uporabe najdragocenejših materialov velja za eno najlepših pravoslavnih cerkva v Rusiji. Blizu cerkve stoji sloviti »Bronasti jezdec« - spomenik carju Petru I., ki ga je ulil francoski kipar Falconet. Sledi postanek pri Kazanski stolni cerkvi in ogled katedrale Kristusa na preliti krvi, ki je s svojimi pozlačenimi čebulastimi kupolami tipična predstavnica ruske sakralne arhitekture. Prek reke Neve se bomo odpeljali na Vasiljevski otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija ter se ustavili pred znamenito križarko Auroro, ki je s strelom iz topa leta 1917 naznanila oktobrsko revolucijo in spremenila potek zgodovine za dolgo obdobje. Obisk znamenite Petropavloske trdnjave s katedralo sv. Petra in Pavla, kjer so pokopani tudi poslednji Romanovi in car Peter Veliki. Vožnja v hotel in nočitev.  

6. DAN:  ST. PETERBURG  (PETROV DVOREC, CARSKO SELO) - ST. PETERSBURG  
Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na celodnevni izlet v Peterhof in v Puškinovo (Carsko selo). Obisk Petrovega dvorca, slovite letne rezidence Petra I. na obali Baltskega morja in veličastnih vrtov. V Petrovem dvorcu bomo občudovali 268 metrov dolgo Veliko Palačo z muzejem in parkom z več kot sto zlatimi fontanami in kiparskim okrasjem. Peter Veliki je po vzoru francoskih sodobnikov oblikoval sijajen vrt, katerega središče so zlate fontane. Sledila bo vožnja v Puškinovo, mesto, ki je  povezano z mladostjo in zrelimi leti pesnika Puškina. Obisk in ogled mogočnega dvorca Katarine Velike z ogledom obnovljene jantarne sobe, ki je na ogled javnosti od leta 2003 in katere prava usoda še do danes ni povsem razkrita. Vrnitev v St. Peterburg, zvečer po želji in za doplačilo obisk folklorne predstave ali baleta v enem izmed slavnih gledališč.  Nočitev. 


7. DAN:  ST. PETERBURG  (ERMITAŽ) 
Po zajtrku si bomo ogledali veličastni Dvorni trg, na katerem stoji arhitekturni vrhunec  mojstra Rastellija, baročni Zimski dvorec z  znamenitim muzejem Ermitaž, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Možnost ogleda znamenitega muzejskega kompleksa Ermitaž (doplačilo). Kompleks, v katerem so stari Ermitaž, novi Ermitaž, mali Ermitaž, Carsko gledališče in baročni Zimski dvorec, kjer je bil glavni sedež ruskih carjev, hrani več kot 3 milijone eksponatov umetnikov, od kamene dobe do današnjih dni. 

Popoldan prosto, lahko pa se boste odločili za vožnjo s panoramsko ladjo po kanalih St. Petersburga, kjer boste z vodne strani opazovali lepoto in arhitekturo “severnih Benetk”. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

8. DAN:  ST. PETERBURG  - MOSKVA - LJUBLJANA 
V zgodnjih jutranjih urah prevoz na letališče St. Peterburg in ob 05.00 uri polet v Moskvo, od tam pa ob 09.40 uri nadaljevanje poleta v Ljubljano, kamor je predviden prihod ob 12.00 uri. 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Moskva - St. Peterburg - Moskva - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, 6 x nočitev z  zajtrkom v hotelih 4* v Moskvi in v St. Petersburgu (dvoposteljne sobe, TWC), avtobusni prevoz z letališča v Moskvi, ogled Moskve po programu, vožnjo s hitrim vlakom na relaciji Moskva - St. Peterburg, ogled St. Peterburga po programu, vse zunanje oglede po programu, srbo-hrvaško ali angleško govorečega lokalnega vodnika,  slovensko spremstvo, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA- (obvezna najava ob prijavi v agenciji): enoposteljna soba 168 €, ureditev ruskega vstopnega vizuma 85 €, 6 x večerja v hotelu 140 €, ogled Kremlja z Orožarno 65 €, Ermitaž 25 €, izlet v Petrov dvorec ( palača in vrtovi) /Puškin - Carsko selo (palača) 110 €, Sergejev Posad s kosilom 75 €, Tretjakovska galerija 25 €, muzej Panorama Borodinske bitke 25 €, Petropavlova trdnjava 12 €,  križarjenje po kanalih 20 €, baletna predstava od 50 €, folklorni večer v St.Peterburgu od 30 €, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris (kritje najmanj 50.000 EUR) 24,79 €.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Vizum: Za ruski vizum potrebujete veljaven potni list, 1 fotografijo in izpolnjen obrazec (najkasneje 14 dni pred odhodom).


Opomba:
Zaradi spremenljivih odpiralnih časov muzejev si pridržujemo pravico do obrnjenega, vendar vsebinsko nespremenjenega programa. Napitnine na poti so priporočene in pričakovane. Izračun upošteva udeležbo najmanj 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MOSKVA IN ST. PETERBURG - JULIJ 2020

od
1.059,00 €

Potniki

1
2
 

MOSKVA IN ST. PETERBURG - JULIJ 2020


  • od 1.059,00 €Morda vas zanima tudi...

MOSKVA Rusija

MOSKVA

0/5

od 729,00 € Brez DDV: 729,00 €

KRIŽARJENJE  PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE Rusija

KRIŽARJENJE PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE

0/5

od 2.450,00 € Brez DDV: 2.450,00 €

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE Rusija

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE

0/5

od 1.939,00 € Brez DDV: 1.939,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO

0/5

od 3.980,00 € Brez DDV: 3.980,00 €

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

0/5

od 1.358,00 € Brez DDV: 1.358,00 €

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

0/5

od 4.990,00 € Brez DDV: 4.990,00 €

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

0/5

od 1.490,00 € Brez DDV: 1.490,00 €

Tags: MOSKVA IN ST. PETERBURG