Od globin Bajkalskega jezera do divjih vulkanov Kamčatke.

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 3.380 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.540 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.680 Eur


1. dan: Ljubljana-Moskva-Irkutsk
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču ali prevoz do enega od bližnjih letališč in nato polet z enim vmesnih postankom proti Sibiriji, neskončnem področju, ki se razteza 7.000 kilometrov od vzhoda do zahoda in 3.500 kilometrov od severa do juga.

2. dan: Irkutsk
Dopoldan prispemo v Irkutsk in se najprej odpeljemo do hotela. Sledi ogled zgodovinskega del mesta z znamenito katedralo Znamenskayo in drugimi zanimivimi spomeniki, vstopimo tudi v muzej, ki nam bo lepo predstavil zgodovino in življenje v Sibiriji. Mesto je bilo ustanovljeno sredi 17. stoletja in je kmalu postalo glavno administrativno in trgovsko središče regije. Pravi razcvet je Irkutsk doživel ob koncu 19. stoletja z odkritjem zlata, kar je pripeljalo nove bogataše in blago z zahoda, tako da je dobil vzdevek sibirski Pariz. Večerja in nočitev.

3. dan: Irkutsk-Bajkalsko jezero
Pot nas bo vodila proti Bajkalskemu jezeru, ki velja za najgloblje jezero na svetu (do 1.673 metrov) z največjimi zalogami sladke vode in mu pravijo Biser Sibirije. Iz njega odteka samo ena reka, priteka pa jih preko tristo, ki bi potrebovale štiristo let, da bi ga napolnile. Jezero je tudi del Unescove svetovne kulturne dediščine. Na hribčku ob obrežju si bomo pripravili piknik s sibirskimi specialitetami. Sledi še vožnja z ladjico po jezeru. Ta dan si ogledamo tudi odličen muzej lesene arhitekture, ki prikazuje ruske lesene hiše in arhitekturo iz različnih obdobij. Večerja in nočitev.

4. dan: Bajkalsko jezero-Ust Orda-Irkutsk-Habarovsk
Tudi današnji dan bo nekaj posebnega, saj se bomo odpravili v Burjatsko avtonomno republiko. Mnogi tamkajšnji prebivalci še vedno živijo v tradicionalnih skupnostih in vaseh po prastarih običajih in izročilih. Srečali se bomo s šamanom, ki nam bo predstavil nekaj značilnih obredov. Kosilo bo v znamenju burjatske kuhinje. Popoldan sledi povratek proti Irkutsku. Zvečer polet na ruski daljni vzhod, v Habarovsk.

5. dan: Habarovsk
Habarovsk leži na sotočju dveh velikih rek, Usuri in Amur, kar mu daje skoraj značaj obmorskega mesta. Po mogočni reki črnega zmaja (Heilongjiang), kot Kitajci pravijo Amurju, se odpravimo tudi na kratko križarjenje. Večinsko prebivalstvo tu so seveda Rusi, vendar pa je tudi veliko korejskih in kitajskih priseljencev. Preden so sem prišli Rusi, so to ozemlje naseljevala aziatska ljudstva, ki so živela predvsem od ribolova. Nekaj o njihovem življenju, pa o flori in favni na tem območju bomo izvedeli v muzeju. Sprehodili se bomo mimo mogočne katedrale do glavnega trga, kjer stoji kip grofa Muravjev Amurskega, ki je to ozemlje priključil Rusiji, nedaleč stran pa je tudi čudovita lesena cerkvica Kristusovega rojstva z lepimi ikonami. Pred večerjo se lahko še malo sprehodite ob rečnem nabrežju, kjer Rusi ob stojnicah s pivom in prigrizki intenzivno uživajo kratko poletje. Nočitev.

6. dan: Habarovsk-Petropavlovsk (Kamčatka)
Čaka nas pot na Kamčatko. Že sam polet bo nepozaben, saj se iz letala ob lepem vremenu vidi široke reke, ki prepredajo gosto zeleno preprogo Sibirije in kot dragulji se med njimi bleščijo tudi poleti zasnežene gore. Iz zraka bomo videli tudi severni del otoka Sahalin, pa Ohotsko morje, preden se spustimo proti Petropavlovsku, obkroženem z mogočnimi vulkani. Po pristanku se nastanimo v hotelu. Nočitev.

7. dan: križarjenje po Avačinskem zalivu
Odpravimo se na križarjenje z ribiško barko po Avačinskem zalivu. To je eden od najlepših zalivov na svetu, saj je obkrožen z mogočnimi vulkanskimi stožci, ki se zrcalijo v temnih vodah Pacifika. Videli bomo kolonije ptic na otočkih Babuškin kamen in Tri brata. Nedaleč stran je še otok Staričkov, kjer imajo svojo kolonijo tjulnji. Verjetno bomo v okolici videli tudi delfine, morda celo kita ali orko. Ribiči nam bodo pojasnili, kako in katere ribe lovijo v Tihem oceanu in nam za kosilo pripravili odlično ribjo juho uho po starem ruskem receptu. Po končanem križarjenju vrnitev v Petropavlovsk. Večerja in nočitev.

8. dan: vulkan Gorelij
Danes nas čaka pohod proti vulkanu Gorelij, kjer se bomo sprehodili po strjeni lavi ter občudovali vulkanske kraterje s čudoviti jezeri. Narava je divja in prav zato nepozabna. Z vrha vulkana se bomo zazrli na Avačinski zaliv. Po piknik kosilu se vrnemo v dolino. Hoje je približno štiri ure. Če kdo ne želi opraviti vzpona, lahko počaka v Paratunki, kjer je na voljo kopanje v geotermalni vodi. Zaradi tanke zemeljske skorje ter geološko aktivnega območja ima Kamčatka ogromno vrelcev vroče vode in tudi domačini se jim z užitkom predajajo. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan: opcijski izlet proti Dolini Gejzirjev in kalderi Uzon
To bi lahko bil vrhunec našega potovanja, odpravimo se namreč (za doplačilo) na helikopterski izlet okoli največjih naravnih znamenitosti Kamčatke. To je edina možnost za občudovanje teh naravnih pojavov. Če nam bo vreme naklonjeno, bomo leteli nad vulkanoma Karimski in Mali Semjačik, kjer opazujemo jezero tako čudovitih barv, da vam doma nihče ne bo verjel, da so barve na fotografijah resnične. Izkrcali se bomo v dolini gejzirjev, ki je kljub zemeljskemu plazu, ki jo je pred leti deloma prekril, še vedno nekaj čisto posebnega, praktično brez primerjave kjerkoli na svetu. Tu se nahaja več kot dvajset velikih gejzirjev. Nekateri izbruhnejo vsakih deset minut, drugi si vzamejo med izbruhi nekaj ur počitka. Nato poletimo naprej proti kalderi Uzon, velikanskem žrelu, z mnogimi jezerci, izviri vroče vode, fumarolami in drugimi vulkanskimi pojavi. Kdor ne bi šel na ta izlet, ima prost dan, ki ga lahko preživi po svoje. Petropavlovsk se ponaša s pisano ribjo tržnico, zanimivimi muzeji in trgovinicami s spominki. Večerja in nočitev.

10. dan: Bistraja rječka
Čaka nas še eno doživetje Kamčatke in sicer rafting po Bistraji rječki. Izkušeni vodiči bodo poskrbeli za varno vožnjo skozi brzice, kuharji pa nam bodo skuhali okusno kosilo. Vožnja skozi neokrnjeno naravo je nepozabno doživetje, z nekoliko sreče pa ne bomo videli samo lososov ampak tudi kakšnega medveda. Naučili se bomo ribolovnih spretnosti, možnost pa bo tudi kopanja v termalnih vrelcih. Zvečer povratek v hotel. Večerja in nočitev.

11. dan: Petropavlovsk-Moskva-Ljubljana
Dopoldan se odpravimo na letališče in preko Moskve poletimo v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč ter se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz in notranja leta Irkutsk-Vladivostok ter Vladivostok-Patropavlovsk, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v turisičnih hotelih, polpenzione in tri dodatna kosila na Kamčatki, prevoze z avtobusi, terenskimi vozili in ladjami, vse vstopnine in oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci, urejanje ruskega vizuma, zdravstveno zavarovanje. DOPLAČILA - Doplačilo po želji: enoposteljna soba 450 evrov, helikopterski izlet v Dolino gejzirjev in nad kaldero Uzon (cca 600 evrov), napitnine cca 50 USD;
Vizum: je vključen v ceno. Najkasneje tri tedne pred odhodom potrebujemo potni list, izpolnjen obrazec in eno fotografijo;

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 , 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KAMČATKA IN SIBIRIJA

od
3.380,00 €

Potniki

1
2
 

KAMČATKA IN SIBIRIJA


  • od 3.380,00 €Morda vas zanima tudi...

KRIŽARJENJE  PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE Rusija

KRIŽARJENJE PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE

0/5

od 2.450,00 € Brez DDV: 2.450,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO

0/5

od 3.980,00 € Brez DDV: 3.980,00 €

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

0/5

od 1.358,00 € Brez DDV: 1.358,00 €

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

0/5

od 4.990,00 € Brez DDV: 4.990,00 €

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

0/5

od 1.490,00 € Brez DDV: 1.490,00 €

Tags: KAMČATKA, SIBIRIJA, Rusija