Malta je zagotovo otok sonca, saj ima več kot 300 sončnih dni na leto. Majhna in gosto naseljena otoška država skriva v sebi veličastno raznolikost. Njena glavna odlika je več kot 7.000 let stara zgodovina. Skozi zgodovino je zaradi mnogih morskih poti bila zanimiva za pomorščake, vojake, križarje, le ti pa so za seboj pustili edinstvene prazgodovinske templje, veličastne podzemne komplekse dvoran in grobišč, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izredno arhitekturno ter kulturno dediščino. Hkrati so Britanci za seboj pustili telefonske govorilnice, pa tudi jezik. Tako imajo na Malti dva uradna jezika: malteščino in angleščino.

TERMIN: 30. 10. - 3. 11. 2024

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 799 EUR

1. dan: Ljubljana - Malta
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in direktnem polet čarterja na Malto. Po pristanku sledi transfer do izbranega hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: Malta - Valleta
Zajtrk. Danes vas odpeljemo na ogled prestolnice La Valleta, na katero so domačini zelo ponosni. Znana je predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. in se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesca. Zgrajeno je v obliki mreže, da je skozenj pihalo in tako v vročih poletnih mesecih hladilo razgrete ulice. Mimo mestnih vrat in operne hiše se bomo odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Za doplačilo možen ogled katedrale Sv. Janeza in katedralnega muzeja, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, »obglavljenje Svetega Janeza«. Sledi nekaj prostega časa in vrnitev v hotel. Prenočevanje.

3. dan: Malta - (Rabat - Mdina - pokušina vin - Mosta)
Zajtrk in prost dan namenjen nastavljanju toplim sončnim žarkom, sprehodu ob obali in okušanju lokalnih dobrot. Ob doplačilu pa vas odpeljemo na celodnevni izlet. Prvi postanek bo na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje. Sledil bo ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Nadaljevanje poti do tihega mesteca, Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se bomo po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Sledi postanek na vinskem posestvu in ogled kleti, ki jo je navdihnila zasnova malteških kmečkih hiš in je zgrajena iz malteškega apnenca. Seveda bomo poskusili tudi malteška vina. Še postanek v  mestecu Mosta, kjer si bomo ogledali znamenito kupolasto cerkev, posvečeno devici Mariji. Za cerkev Maltežani verjamejo, da jo je prav Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nujen postanek Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan: Malta - (Gozo)

Zajtrk in prosto dopoldne za lastno raziskovanje otoka. Morda obiščete filmsko prizorišče muzikala 'Popaj' iz leta 1980, ki je sedaj tematsko obarvan park. Ali morski park, kjer boste priča šovu delfinov in morskih levov. Ali pa se nam pridružite pri raziskovanju sosednjega otoka Goza (doplačilo). Vsekakor nas bo Odisejev otok, kjer naj bi ga sedem let v ujetništvu zadrževala lepa nimfa Kalipso, očaral. Ogledali si bomo megalitski tempelj Ggantija, romansko katedralo Ta`Pinu, znano po uresničevanju želja ter vas obrtnikov, kjer bomo lahko poskusili njihov ovčji sir (»gbejniet«), prigrizek iz rikote (»pastizzi« ali »bigillo«) in namaz iz fižola. Popoldne si bomo ogledali čudovito mesto z obzidjem Viktorija ter se sprehodili po uličicah in mogočni citadeli. Po izkrcanju povratek v hotel in prenočevanje.

5. dan: Malta - Marsaxlokk - Modra jama - Ljubljana
Po zajtrku vas odpeljemo do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk. Čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Nekaj prostega časa za okusno morsko kosilo. Sledila bo vožnja do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo na potovanju). Sledi vožnja na letališče od koder bomo s čarterjem poleteli proti letališču J. Pučnika pri Ljubljani.  

********************************************

Predviden hotel Salini Resort 4* (odhod 30.10. 2024)

Lega in okolica: nahaja se ob obali v zalivu Sv. Pavla, približno do 3,5 km od mesta Bugibba in trgovinic, barov ter restavracij.

Hotelska ponudba: 24 urna recepcija, več restavracij in barov,  zunanji in notranji bazen, terasa za sončenje, Myoka spa Salini center, tenis igrišče, manjši butik, brezplačen wi-fi.

Nastanitev: 

  • Standard soba: 32 m2, elegantno opremljena, klimatska naprava, telefon, TV z ravnim zaslonom, mini bar, wi fi, sef, prostor za pripravo kave/čaja, kopalnica s prho ali kadjo, sušilnik za lase, kopalni plašč, balkon s pogledom na park ali morje. Dodatno ležišče je raztegljiv kavč. Maksimalna zasedenost: 3 odrasle osebe ali 2 odrasli osebi +  1 otrok do 11,99 let.
  • Družinska soba: 40 m2, elegantno opremljena, klimatska naprava, telefon, TV z ravnim zaslonom, mini bar, wi fi, sef, prostor za pripravo kave/čaja, kopalnica s prho ali kadjo, sušilnik za lase, kopalni plašč, balkon s pogledom na park ali morje. Dodatno ležišče je raztegljiv kavč.  Maksimalna zasedenost: 2 odrasli osebi + 2 otroka do 11,99 let.

 Storitev: samopostrežni zajtrk. Možnost doplačila za polpenzion.

K

CENA VKLJUČUJE: Povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu s čarterjem, stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo, 1 kos ročne prtljage (do največ 10 kg) in 1 kos oddane prtljage (do največ 23 kg), povratni avtobusni prevoz od letališča do hotelske nastanitve, 4 x nočitev z zajtrkom v standard dvoposteljni sobi v hotelu 4*, ogledi in izleti po programu brez vstopnin (izlet Valleta in Marsaxlokk), slovensko spremstvo in organizacija potovanja.
Pavšalna cena za otroke (Hotel Salini Resort): 1. in 2.otrok do 11,99 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima: 559 EUR

OBVEZNO DOPLAČILO (na recepciji hotela): Turistična pristojbina 0,5 EUR/osebo/noč.
MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): Enoposteljna soba v hotelu 4* 199 EUR/osebo, 4 x večerja v hotelu 4* 110 EUR/osebo, otrok do 12 let 55 EUR/osebo, soba na morsko stran v hotelu 4* 70 EUR/osebo, celodnevni izlet na otok Gozo 59 EUR/osebo (ob prijavi vsaj 15 potnikov), celodnevni izlet Mdina s pokušino vin 65 EUR/osebo (ob prijavi vsaj 15 potnikov).
MOŽNA DOPLAČILA (v kraju samem): Vstopnine v posamezne muzeje in arheološke parke (katedralo Sv. Janeza 15 EUR/osebo, Mdina katedrala 10 EUR/osebo, vožnja z ladjico do Modre jame 10 EUR/osebo, tempelj Ggnatija 9 EUR/osebo, cerkev v Mosti 2 EUR.

OPOMBA: Vrstni red ogledov se
lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov, praznike in dela
proste dneve oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program
vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen.


Morebitno doplačilo za gorivo bo potniku obračunano k osnovni ceni
aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21
dni pred odhodom

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih april 2024. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MALTA - otok sonca - HOTEL 4* - 5 DNI

od
799,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

MALTA - otok sonca - HOTEL 4* - 5 DNI

od
799,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

MALTA - otok sonca - HOTEL 4* - 5 DNI


  • od 799,00 €


Termin:



Morda vas zanima tudi...

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

0/5

od 965,00 € Brez DDV: 965,00 €

OHRID IN MAKEDONSKI BISER - 4 DNI

OHRID IN MAKEDONSKI BISER - 4 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

LONDON - 4 DNI

LONDON - 4 DNI

0/5

od 689,00 € Brez DDV: 689,00 €

VIKEND V VARŠAVI - 3 DNI

VIKEND V VARŠAVI - 3 DNI

0/5

od 649,00 € Brez DDV: 649,00 €

Tags: Malta