Veličastna arhitektura, pravljično okrašeni templji, bujna vegetacija, plantaže kave in čaja, kavčukovca in kokosovih palm. Številni narodni parki, peščene plaže, romarski kraji, trgovska mesta in preprosti ter nasmejani ljudje v svojih vaseh. V vseh čutilih jo boste zaznali, spoznali in – prepričani smo – uživali ob odkrivanju te čarobne pravljične dežele. Morda ste na severu Indije že bili – na jugu Vas pričakuje popolnoma drugačna dežela. 

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.360 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.460 Eur


1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - DELHI
Zbirališče potnikov na odhodnem mestu in polet v Delhi preko evropskega letališča. Prevoz do hotela.

2. DAN: DELHI
Ogled Delhija. Očarala nas bo barvitost stavb in kulturno zgodovinskih spomenikov iz različnih zgodovinskih obdobij. To je mesto templjev, mošej, palač in čudovitih vrtov. Delhi navdušuje s kolonialnimi stavbami iz britanskega imperialnega obdobja kot je parlament, predsedniška palača (Rashtrapati Bhawan) in zgradbe različnih ministrstev, ... Tu je tudi veličastni 42 metrov visok vojni spomenik »Vrata indije«. Stari Delhi je bil glavno mesto muslimanske Indije od 12. do 19. stol. Obisk največje mošeje Indije - Jami Masjid in kompleksa Qutub Minar - prve mošeje v Indiji iz 12. stol. z najvišjim minaretom. Po zajtrku vožnja do Lotusovega templja, ki je ime dobil po obliki cveta lotusa in je dobil številne arhitekturne nagrade. Zgrajen je bil leta 1986 in predstavlja glavni žrtveni tempelj na indijski podcelini. Na koncu bomo obiskali še spomenik Mahatmi Gandiju - Raj Ghat.

3. DAN: AGRA
Avtobusna vožnja v Agro, glavno mesto države Uttar Pradesh in v 16. in 17. stol. glavno mesto mogulske indije. Mesto se ponaša z veličastno trdnjavo in spomenikom zaradi katerega pride v mesto večina obiskovalcev - Taj Mahal. Nastanitev v hotelu. Popoldne prosto za obisk slikovitega bazarja.

4. DAN: AGRA
Zgodaj zjutraj obisk spomenika in simbola večne ljubezni velikega Mogula Šaha Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal, imenovanega tudi »kronska palača«, danes pod zaščito UNESCA. Prekrasni beli marmorni mavzolej z intarzijami iz poldragega kamenja - Taj Mahal - boste opazovali v vsej njegovi lepoti v času vzhajajočega sonca. Kasneje bo sledil obisk Rdeče trdnjave, zgrajene v 16. stol. na bregovih reke Yamuna, veličastne mojstrovine iz časov, ko je bila Agra prestolnica Indije. V trdnjavi so živeli vsi veliki mogulski vladarji od Humayuna do Aurangzeba. Obdana je s 17 metrskim obzidjem, v njeni elegantni notranjosti pa se nahajajo številne palače, apartmaji, sprejemne dvorane in vrtovi. Šah Jahan je kot zapornik lastnega sina v zadnjih dneh življenja od tu opazoval spomenik svoji ljubezni - znameniti Taj Mahal.

5. DAN: AGRA - JAIPUR
Vožnja s krajšimi postanki v Jaipur, prestolnico države Rajastan. Med potjo ogled Fatehpur Sikri - mesta zmage, ki ga je gradil Veliki Akbar v 16. stol. za svojo prestolnico a ga je zapustil, ko je gradil trdnjavo v Lahoreju. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar je dobro ohranjeno veličastno obzidje, prelepe palače, mošeje, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstven spomenik graditeljstva Mogulov in tudi sožitja muslimanske, hindujske in jain arhitekture. Po prihodu v glavno mesto države Rajastan - Jaipur, imenovano tudi »rožnato mesto«, zaradi rožnate barve v katero je obarvano, nastanitev v hotelu in nočitev.

6. DAN: JAIPUR
Ogled trdnjave Amber, domovanja dinastije Radžiputov in ene najbolj veličastnih trdnjav Indije. Do trdnjave boste pojezdili na slonih ali pa se popeljali z jeepi. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Notranjost je bogata z izdelki iz slonovine, stekla, poldragih kamnov, fresk in pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. S trdnjave je lep pogled na okolico. Popoldne nadaljevanje ogleda starega dela mesta, ki so ga v 17. stol. gradili najboljši umetniki iz različnih krajev. Ogled mestne palače in muzeja. Številni balkoni, kupole, dvorišča in obokani vhodi krasijo palačo, ki je še vedno domovanje vladarske družine. Ob koncu dneva boste obiskali Jantar Mantar - enega od petih observatorijev, ki jih je zgradil Jai Singh in ki deluje še danes ter si ogledali zunanjost Palače Vetrov - Hava Mahal, simbol mesta.

7. DAN: JAIPUR - DELHI
Vožnja v Delhi, predvidoma bomo prispeli v popoldanskih urah. Čas namenjen samostojnim ogledom in nakupom na pisanih indijskih bazarjih.

8. DAN: DELHI - EVROPA - SLOVENIJA
Avtobusni prevoz na letališče in po opravljenih letaliških in mejnih formalnostih polet proti Evropi in naprej na bližnje letališče/Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE:

letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče-Evropa-Delhi-Evropa-bližnje letališče/Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prenočevanja v hotelih 4*, zajtrke in večerje v hotelih po programu, zunanje oglede po programu, vožnja z rikšami v Delhiju, jahanje slonov na trdnjavo Amber, stroške lokalnega vodnika, stroške slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: stroški vizuma in urejanja indijskega vizuma 65 €, enoposteljna soba 150 €.
Cena ne vključuje: napitnine lokalnim voznikom in vodnikom (tudi otroci) pribl. 30 €, vstopnine pri ogledu znamenitosti cca. 60 €.
Opomba: V primeru poleta z bližnjega letališča je doplačilo za transfer.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.

Prijavnina:
15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 2 x 120 €.Opomba: v primeru poleta z enega bližnjih letališč bo do tja organiziran prevoz.
Pomembno: Za potovanje v Indijo potrebujemo vizum! Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZLATI INDIJSKI TRIKOTNIK

od
1.360,00 €

Potniki

1
2
 

ZLATI INDIJSKI TRIKOTNIK


  • od 1.360,00 €Morda vas zanima tudi...

IRAN IN ZAPUŠČINA STARODAVNE PERZIJE Azija

IRAN IN ZAPUŠČINA STARODAVNE PERZIJE

0/5

od 1.545,00 € Brez DDV: 1.545,00 €

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN Azija

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN

0/5

od 2.390,00 € Brez DDV: 2.390,00 €

LADAK IN KAŠMIR Azija

LADAK IN KAŠMIR

0/5

od 2.590,00 € Brez DDV: 2.590,00 €

SUMATRA IN SIBERUT Azija

SUMATRA IN SIBERUT

0/5

od 2.150,00 € Brez DDV: 2.150,00 €

GRUZIJA IN ARMENIJA

GRUZIJA IN ARMENIJA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €