Umbrija, imenovana tudi “zeleno srce Italije”, je dežela mest na gričih. Raznolika pokrajina je prepletena z rečicami, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti, ki ponujajo toliko zanimivosti, da bi si jih lahko ogledovali ves dan. Hkrati je tudi “mistično srce” Italije, rojstna dežela sv. Frančiška in sv. Benedikta, utemeljiteljev zahodnega meništva. Na plodnih vulkanskih tleh uspevajo zelo cenjena vina, za sladkosnede pa ne smemo pozabiti omeniti Perugie, domovine slastne čokolade.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 199 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 229 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - ORVIETO - TODI - PERUGIA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Bologne do Orvieta, ki leži na skalnatem griču, od koder je prekrasen pogled na dolino. Ogledali si bomo najlepšo gotsko katedralo v Italiji, v prijetnih uličicah pa bomo lahko kupili keramiko, čipke in odlično vino. Odpeljali v prisrčno mestece Todi. Njegova lega je izredna, saj leži na velikem hribu nad Tibero. Ogled romansko- gotske stolnice, trga Piazza del Popolo s palačo Priorjev. Nadaljevanje poti v Perugio, umbrijsko prestolnico in znano univerzitetno mesto. Namestitev v hotelu v okolici Perugie, večerja in nočitev.

2. DAN: PERUGIA - ASSISI - SPOLETO -  PERUGIA
Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti Perugie. Videli bomo stolnico, enega najlepših italijanskih vodnjakov fontano Maggiore, ki sta jo izdelala Nicola in Giovanni Pisano, se sprehodili po starem mestnem jedru in si privoščili “poljubček” slastne čokolade. Prek gričevnate vinorodne pokrajine bomo prispeli v Assisi, ljubko srednjeveško mestece iz rožnatega kamna, ki slovi kot rojstni kraj svetnika Frančiška Asiškega. Ogledali si bomo njegovo rojstno hišo in baziliko sv. Frančiška z znamenitim ciklom Giottovih fresk z motivi življenja sv. Frančiška. Videli bomo še baziliko sv. Klare in mestno hišo, nato pa se odpeljali do Spoleta, najlepšega umbrijskega mesta. Ogled znamenite romanske cerkve sv. Eufemije, stolnice in Ponte delle Torri, mogočnega mostu in akvadukta iz 14. stoletja. Lahko bomo kupili tudi okusno umbrijsko oljčno olje, ki je najboljše v spoletski dolini. Vrnitev v Perugio, večerja in nočitev.

3. DAN: PERUGIA - GUBBIO - URBINO - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo poslovili od Perugie in se odpeljali do Gubbia, opečnatega mesta s prijetnimi, starimi ulicami. Ogledali si bomo Gosposki trg, cerkev sv. Frančiška s ciklom fresk, Loggio dei Tiratori, ki je v Italiji najbolje ohranjen primerek sicer redkega tipa stavbe in Palačo konzulov iz 14. stoletja z zvonikom, ki je danes muzej, v katerem hranijo egubinske tablice z napisi v latinščini in etruščini. Popoldne se bomo ustavili še v malem mestecu Urbinu, rojstnem kraju znanega italijanskega slikarja Raffaella. Po ogledu se bomo mimo Bologne vrnili Ljubljano. Prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 2x polpenzion v hotelu 3* v okolici Perugie (dvoposteljne sobe), vse oglede (brez vstopnin), osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 48 €, vstopnine pribl. 28 €, obvezna mestna pristojbina.
Popust: otroci do 12. leta na 3. ležišču 20 €.


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 60 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZELENA UMBRIJA

od
199,00 €

Potniki

1
2
 

ZELENA UMBRIJA


  • od 199,00 €Morda vas zanima tudi...

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE Italija

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE

0/5

od 229,00 € Brez DDV: 229,00 €

VEČNI RIM IN VATIKAN Italija

VEČNI RIM IN VATIKAN

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

FIRENCE IN VINORODNI CHIANTI Italija

FIRENCE IN VINORODNI CHIANTI

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO (3 dni) Italija

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO (3 dni)

0/5

od 208,00 € Brez DDV: 208,00 €

KLASIČNA SICILIJA

KLASIČNA SICILIJA

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

MILANO - 1 dan

MILANO - 1 dan

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

MILANO in BOROMEJSKI OTOKI (2 dni)

MILANO in BOROMEJSKI OTOKI (2 dni)

0/5

od 132,00 € Brez DDV: 132,00 €

RIM IN VATIKAN (3 dni)

RIM IN VATIKAN (3 dni)

0/5

od 143,00 € Brez DDV: 143,00 €

MILANO - KULTURNI PRAZNIK

MILANO - KULTURNI PRAZNIK

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

Tags: ZELENA, UMBRIJA, Italija