Treh stvari ne moremo poučevati: plemenitosti, poezije in petja«, pravi irski pregovor. Kako zanimivo bo spoznavati deželo, kjer ljudje še vedno tako razmišljajo. Odkrivali bomo kulturne znamenitosti Irske in hkrati s pohodi po prelepi pokrajini na najbolj pristen način doživeli njeno zeleno naravo.


Cena pri najmanj 40 udeležencih: od 1.189  Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 1.259  Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 1.309  Eur


1. DAN LJUBLJANA – DUBLIN - BELFAST
Polet v jutranjih urah v Dublin. Vožnja po Dublinu in prvi ogledi, nato sledi vožnja v Belfast. V prestolnici Severne Irske – Belfastu, so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Belfastski humor je črn in piker. Po ogledu znamenitosti kot so Opera, Botanični vrt in propagandne poslikave na hišah sledi prenočevanje v okolici Belfasta.


2. DAN GIANT'S CAUSEWAY
Zadnji ogledi Belfasta morda ta dan še do Titanik četrti, kjer so izdelali Titanik in kjer je danes sodoben muzej v naravni velikosti ladje. Informativni ogled in nadaljevanje proti največjemu naravnemu čudesu – Velikanovemu nasipu (Giant ‘s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Po ogledu tega čuda narave sledi prijetno nadaljevanje poti proti Sligu, oz. proti hotelu.


3. DAN SLIGO - GALWAY
Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje sivapnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov.


4. DAN CLIFF OF MOHER – BUNRATY CASTLE
Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si ogledamo tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Proti Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske varice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami.


5. DAN RING OF KERRY – CORK
Najprej vožnja po delu znamenitega Ring of Kerry nato se bomo napotili proti gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, leta 2005 evropska kulturne prestolnice. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, malo pa že! Sledi vožnja v smeri Dublina. Prenočevanje.


6. DAN DUBLIN
Dan bomo preživeli v Živahnem Dublinu. Ogled Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Nekaj prostega časa v mestu. Nočitev.

 

7. DAN DUBLIN
Še zadnji ogledi mesta: Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu – Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Nekaj prostega časa v mestu. Namestitev v hotelu in nočitev.


8. DAN DUBLIN - LJUBLJANA
Zgodnji polet na enega od bližnji letališč.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, štiri nočitve z zajtrki in tri polpenzione v hotelih 3*, avtobusne prevoze po Irski, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacije potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 290 €, dodatni izleti ali večerne prireditve, vstopnine po izbiri, po muzeju oz galeriji (Trinity College, Book of Kells, grad);ogled in degustacija piva ter viskija s spremstvom vodnika.
POPUSTI: Otroci 2–12 let na dodatnem ležišču: –15 %.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZELENA IRSKA

od
1.189,00 €

Potniki

1
2
 

ZELENA IRSKA


  • od 1.189,00 €Morda vas zanima tudi...

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS Velika Britanija

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS

0/5

od 1.690,00 € Brez DDV: 1.690,00 €

ANGLIJA IN WALES

ANGLIJA IN WALES

0/5

od 1.090,00 € Brez DDV: 1.090,00 €

LONDON - 4 DNI Velika Britanija

LONDON - 4 DNI

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

LONDON - 5 DNI Velika Britanija

LONDON - 5 DNI

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI Velika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

Tags: ZELENA, IRSKA