Treh stvari ne moremo poučevati: plemenitosti, poezije in petja«, pravi irski pregovor. Kako zanimivo bo spoznavati deželo, kjer ljudje še vedno tako razmišljajo. Odkrivali bomo kulturne znamenitosti Irske in hkrati s pohodi po prelepi pokrajini na najbolj pristen način doživeli njeno zeleno naravo.

Termini odhodov:

JUNIJ: 25.6.-2.7.2022
JULIJ: 2.-9.7.2022; 16.-23.7.2022
AVGUST: 6.-13.8.2022; 13.-20.8.2022
SEPTEMBER: 11.-18.9.2022; 18.-25.9.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 40 udeležencih: od 1.299 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 1.369 EUR

Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 1.419 EUR


1. DAN LJUBLJANA – DUBLIN - BELFAST
Polet v jutranjih urah v Dublin. Vožnja po Dublinu in prvi ogledi, nato sledi vožnja v Belfast. V prestolnici Severne Irske – Belfastu, so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Belfastski humor je črn in piker. Po ogledu znamenitosti kot so Opera, Botanični vrt in propagandne poslikave na hišah sledi prenočevanje v okolici Belfasta.

2. DAN GIANT'S CAUSEWAY -  SLIGO
Zajtrk. Nato se bomo poistovetili s serijo Igre Prestolov. Predstavljali si bomo, da bežimo pred silami Lannisterjev. Ta občutek je še toliko bolj vznemirljiv med 200 let starim drevoredom »temačnih« dreves z vijugastimi vejami. Postavili se bomo v čevlje Arye Stark, ki je v priljubljeni seriji Game of Thrones tukaj skozi potovala skupaj z Nočno stražo in se pripravite na odkrivanje pokrajine, ki je bila večkrat poosebljena v Sedmih Kraljestvih. Nadaljevanje proti največjemu naravnemu čudesu – Velikanovemu nasipu (Giant ‘s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Po ogledu tega čuda narave sledi prijetno nadaljevanje poti proti Sligu, oz. proti hotelu. Večerja in nočitev.

3. DAN SLIGO - GALWAY
Zajtrk. Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje siv apnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov. Večerja in nočitev.

4. DAN CLIFF OF MOHER – BUNRATY CASTLE
Zajtrk. Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si ogledamo tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Proti Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske varice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami.

5. DAN RING OF KERRY – CORK
Zajtrk. Najprej vožnja po delu znamenitega Ring of Kerry nato se bomo napotili proti gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, leta 2005 evropska kulturne prestolnice. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, malo pa že! Sledi vožnja v smeri Dublina. Prenočevanje.

6. DAN DUBLIN
Zajtrk. Dan bomo preživeli v Živahnem Dublinu. Ogled Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Nekaj prostega časa v mestu. Nočitev v okolici.

7. DAN DUBLIN
Zajtrk. Še zadnji ogledi mesta: Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu – Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Nekaj prostega časa v mestu. Namestitev v hotelu in nočitev.

8. DAN DUBLIN - ZAGREB (ali bližnje letališče) - LJUBLJANA
Zgodnji polet na enega od bližnji letališč.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, sedem nočitev z zajtrki, dve večerji, avtobusne prevoze po Irski, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacije potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 290 EUR, dodatni izleti ali večerne prireditve, vstopnine po izbiri, po muzeju oz galeriji (Trinity College, Book of Kells, grad);ogled in degustacija piva ter viskija s spremstvom vodnika.
POPUSTI: Otroci 2–12 let na dodatnem ležišču: -15 %.
POMEMBNO: tretje dodatno ležišče v troposteljnih sobah ni enakovredno osnovnemu ležišču. Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo.
V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZELENA IRSKA - 8 DNI

od
1.299,00 €

Potniki

1
2
 

ZELENA IRSKA - 8 DNI


  • od 1.299,00 €Morda vas zanima tudi...

NORMANDIJA IN BRETANIJA Francija

NORMANDIJA IN BRETANIJA - 6 DNI

0/5

od 645,00 € Brez DDV: 645,00 €

ŠKOTSKA IN IRSKA - 13 DNI (AVTOBUS)Velika Britanija

ŠKOTSKA IN IRSKA - 13 DNI (AVTOBUS)

0/5

od 1.790,00 € Brez DDV: 1.790,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNIVelika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

Tags: ZELENA, IRSKA