TERMINI: 25. 4. - 2. 5. 2023

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 2.250 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.450 EUR

1. dan: LJUBLJANA - BENETKE - NEW YORK

Odhod iz Maribora ob 5.00, pobiranje potnikov v Celju in Ljubljani ter vožnja do letališča Benetke. Ob 13.10 polet letala družbe British Airways proti Londonu. Tam takojšen prestop na drugo letalo in polet ob 16.15 proti New Yorku. Pristanek na letališču JFK ob 19.15 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih avtobusni transfer v NEW YORK in prva panoramska vožnja po Manhattnu. Nastanitev v hotelu in nočitev.   

2. dan: NEW YORK

Po zajtrku celodnevni ogled znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode. Obisk nebotičnika Empire State Building. Vožnja ta dan z javnim prevozom. Nočitev v hotelu.  

3. dan: NEW YORK - PHILADELPHIA - WASHINGTON

Zajtrk in nato še avtobusna panorama po mestu. Odhod iz New Yorka v državo Pennsylvanio. Prihod v PHILADELPHIO, prvo prestolnico Združenih držav Amerike. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša. Nadaljevanje poti in večerni prihod v Washington D.C. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: WASHINGTON

Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.

5. dan: WASHINGTON - PENNSYLVANIA - LANCASTER COUNTY - CORNING

Po zajtrku takojšen odhod iz Washingtona v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje vožnje in večerni prihod v zvezno državo New York do mesta CORNING. Nastanitev v hotelu in nočitev.

6. dan: CORNING - NIAGARSKI SLAPOVI 

Zajtrk. Potovanje proti Kanadi in popoldanski prihod do znamenitih NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario  z ameriške in kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico pod slapove. Sledi nastanitev, predvidoma na kanadski strani. Nočitev v hotelu.     

7. dan: TORONTO - LONDON (nočni let)

Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta TORONTO. Po prihodu v mesto panoramska vožnja in ogledi: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Še nekaj prostega časa, nato popoldanski transfer na letališče. Polet letala na relaciji Toronto–London ob 18.35. Nočni let proti Evropi.  

8. dan: LONDON - BENETKE - LJUBLJANA

Pristanek na letališču v Londonu predvidoma ob 06.35 zjutraj. Takojšen prestop na drugo letalo in ob 08.45  polet proti Benetkam, s pristankom ob 12.00. Sledi še organiziran transfer nazaj v Slovenijo  do Ljubljane, Celja in Maribora.

*********************************************************************************

OPOMBE: 
- Zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Ponekod je lahko vključen enostaven kontinentalni zajtrk (mufin in kava), drugod bomo zajtrk morda organizirali izven hotela. 
- Sobe v ameriških hotelih imajo do dve široki postelji (primerno za 3 ali 4 osebe, ki se med sabo poznajo). Dodatnih postelj v sobi ni.
- Ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Za pridobitev ESTE je potrebno sporočiti tudi podatke o poklicu in zaposlitvi (ime in naslov podjetja ali ustanove, kjer ste zaposleni, imena in priimke staršev vkjučno z dekliškim priimkom matere).
- Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.
- v primeru manjšega zanimanja (10–14 oseb), bomo potovanje izvedli s komfortnim minibusom-kombijem, kjer bo naš vodnik tudi voznik. V tem primeru bo obračunana cena, ki velja pri avtobusni izvedbi pri udeležbi najmanj 25 potnikov

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. Vstop v ZDA, je zaenkrat možen (pogoji z dne 5.1.2023) le za polno cepljene (cepljeni ne rabijo biti otroci do 18. leta starosti).

CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz Benetke–London–New York in Toronto–London–Benetke v ekonomskem razredu, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne in 1 kos velike prtljage do 23 kg, organiziran transfer iz Slovenije do letališča v Benetkah in nazaj, vse avtobusne prevoze in transferje v ZDA in Kanadi po programu, stroške avtorizacije za vstop v ZDA (ESTA), odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo. 

MOŽNA DOPLAČILA (ob rezervaciji): enoposteljna soba 490 EUR (7 nočitev).

DOPLAČILA (vodniku na poti): vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku predvidoma cca. 120 – 130 USD (vodniku na poti); napitnine za ameriškega voznika avtobusa = cca 25 USD/osebo (na poti).

POPUST: za 3. oz. 4. osebo v isti sobi 150 EUR.

POGOJI:
Akontacija: 30 %od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZDA IN TORONTO - 8 DNI

od
2.250,00 €

Potniki

1
2
 

ZDA IN TORONTO - 8 DNI


  • od 2.250,00 €Morda vas zanima tudi...

DUBAJ IN ABU DHABI - 6 DNI Emirati

DUBAJ IN ABU DHABI - 6 DNI

0/5

od 1.059,00 € Brez DDV: 1.059,00 €

VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI

VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI

0/5

od 1.139,00 € Brez DDV: 1.139,00 €

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 9 DNI Islandija

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 9 DNI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

LIBANON - 7 DNI

LIBANON - 7 DNI

0/5

od 1.290,00 € Brez DDV: 1.290,00 €

Tags: ZDA, Toronto, New York,