Kanada in ZDA na enem potovanju. Marsikaj ju združuje, a Kanada in ZDA sta najelegantneje povezani z Niagarskimi slapovi! Potovanje čudovitih metropol – Washington, New York, Montreal, Toronto in njihov vrvež. Najlepši biser narave – Niagarski slapovi in Velika jezera ob reki Sv. Lovrenca. Niagarski slapovi so resda visoki le 50m in se v tej panogi ne uvrščajo med najvišje v svetu, so pa vsekakor eni najlepših, saj jih krasijo čudovite previsne stene in kristalni odsev bučeče vode. Njihov grom je naravnost fantastičen, legenda pa pravi, da so pripadniki lokalnega plemena v slapove vrgli najlepšo devico, da bi pomirili gnev božanstva groma.

TERMINI: 23. 7. - 5. 8., 6. 8. - 19. 8., 22. 10. - 4. 11. 2023

Cena pri najmanj 16 udeležencih: 3.799 EUR

1. dan: LJUBLJANA - TORONTO (polet s presedanji, transfer cca 40km)

Zbirališče potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet z prestopom v Kanado. Popoldan se bomo zapeljali na panoramski ogled mesta in se povzpeli na CN Tower, kjer bomo uživali ob razkošnem razgledu na nočni Toronto. Vrnitev v hotel. Nočitev.

2. dan: TORONTO - NIAGARSKI SLAPOVI (transferji cca 140km, 2-2,5 ure, peš)

Po zajtrku si bomo ogledali Toronto: staro in novo mestno hišo, parlament, univerzo, poslovni in finančni del mesta ter obalo jezera Ontario. Po ogledih se bomo odpeljali do znamenitih Niagarskih slapov, kjer vodovje reke grmi preko previsov v kristalno čistem slapu in se izgublja v večni pršec spodaj. Čeprav ne največji, so pa gotovo eni od najlepših in najlažje dostopnih. Čudovito urejen park z mnogo cvetočimi rastlinami še dopolnjuje izjemno okolje slapov. Po ogledu nastanitev v hotelu. Nočitev.

3. dan: NIAGARSKI SLAPOVI - CORNING (transferji cca 290km, 4,5 ure, peš)

Zajtrk. Nadaljevali bomo vožnjo v notranjost ZDA proti Corningu. Na poti se bomo ustavili za obisk Watkins Glena v Ulfer des Seneca Lakes, kjer pridelujejo dobra vina. Seveda se ne bomo mogli upreti in bomo kakovost vin preverili tudi sami. Nadaljevanje vožnje in namestitev v hotelu v Corningu. Nočitev

4. dan: CORNING - Gettysburg - WASHINGTON (transferji cca 470km, 6 ur, peš)

Zajtrku bo sledil zgodnji pričetek poti do prestolnice ZDA. Vozili se bomo po zvezni državi Pennsylvaniji in skozi pokrajino Lancaster County. V kraju Lancaster se bomo ustavili tudi za obisk Amišev na njihovi kmetiji in spoznali vsakdan in običaje teh preprostih ljudi. Nadaljevanje vožnje do Gettysburga, kjer bomo priče časom državljanske vojne med Severom in Jugom. Kraj je bil prizorišče pomembne bitke, kjer je Sever zmagal, danes pa se tu množično zbirajo možje, ki ohranjajo in podoživljajo dogodke iz vojnih časov. Po obisku mesta in bojišča se bomo odpeljali še do Washingtona. Namestitev v hotelu. Nočitev.

5. dan: WASHINGTON D.C. (transferji cca 50km, peš)

Zajtrk. Washington D.C., ki ga je pred več kot 200 leti oblikoval francoski Pierre L. Enfant, je postalo kultivirano mesto čigar arhitektura in prostorska ureditev je ukrojena po meri človeka. Ogledali si bomo: Kapitol, Belo hišo (od daleč), Lincolnov spomenik, poslopje vrhovnega sodišča, Kongresno knjižnico, vojaško pokopališče Arlington. Vrnitev v hotel. Nočitev.

6. dan: WASHINGTON - PHILADELPHIA - NEW YORK (transferji cca 360 km, 4,5 ure, peš)

Zajtrk. Odhod za New York. Na poti se bomo ustavili v Philadelphiji in si med drugim ogledali Hall of Independece, Liberty Bell ... Po prihodu v New York se bomo namestili v hotelu v New Jerseyju. Nočitev.

7. dan: NEW YORK (transferji cca 35km, metroji, ladjica, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali v središče Big Appla, kot se tudi imenuje 7 milijonski New York. Pod strokovnim vodstvom si bomo ogledali: Wall street, Battery park, kitajsko četrt. Peljali se bomo po Broadwayu do Central parka in po 5. aveniji do stolnice Sv. Patrika, obiskali Rockefeller center in se s trajektom odpeljali na ogled Kipa Svobode. Po vrnitvi na obalo še obisk enega najznamenitejših poslopij v mestu - z dvigalom se bomo povzpeli na Empire State Building, da bomo lahko spoznali New York v vsej njegovi razsežnosti. Vrnitev v hotel. Nočitev

8. dan: NEW YORK - BOSTON, Andover (transferji cca 400km, 5,5 ur, peš)

Zajtrk. Po približno štiriurni vožnji bomo prispeli v Boston. Ogled Bostona vključuje: Staro državno hišo, Staro Severno cerkev, znamenito tržnico Quinsy in še druge znamenitosti mesta, ki mu pravijo tudi "Zibelka ameriške revolucije". Zvečer vožnja do Andoverja, namestitev v hotelu. Nočitev.

9. dan: ANDOVER - QUEBEC (transferji cca 600km, 7,5-8 ur, peš, gondola)

Po zajtrku nas pot vodi na sever skozi slikoviti Vermont. V vožnji po avtocesti do Quebeca bomo lahko uživali v panorami enkratne pokrajine. Vožnja skozi park White Mountain, obisk Lincolna in vožnja z gondolo, prečenje meje. Po prihodu v Quebec namestitev v hotelu. Nočitev.

10. dan: QUEBEC - MONTREAL (transferji cca 260km, 4 ure, peš)

Po zajtrku si bomo ogledali najstarejše utrjeno mesto v Kanadi - Quebec. Neosvojljiva trdnjava z ohranjenim obzidjem priča o legendarnih bitkah in dogodkih v bojih med Francozi in Angleži za prevlado nad severno Ameriko. Ogled deželnega parlamenta, katedrale, dvorca Fontenac in sprehod po slikovitih ulicah starega mestnega jedra, polnih francoskega šarma in temperamenta. Po ogledu se bomo odpeljali v Montreal. Namestitev v hotelu. Nočitev.

11. dan: MONTREAL (transferji cca 30km, peš)

Zajtrk. Ogled drugega največjega frankofonskega mesta na svetu s 350 - letno tradicijo, zanimivo zemljepisno lego in moderno arhitekturo. Spoznali bomo finančno - gospodarsko središče francoske Kanade, njegove znamenitosti vključno z baziliko Notre Dame. Vrnitev v hotel. Nočitev.

12. dan: MONTREAL - OTTAWA - MONTREAL (transferji cca 400km, 5,5-6 ur, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet v Ottawo - kanadsko prestolnico in si ogledali parlament, guvernerjevo rezidenco, Rideau kanal, ki že od 19. stoletja dalje povezuje Ottawo in Kingston ter obiskali Kanadski muzej civilizacije. Poslopje muzeja je slavospev arhitekturnem modernizmu, kjer je na ogled 1000 let človeške zgodovine. Po obisku muzeja sledi povratek v hotel v Montreal. Nočitev.

13. dan: MONTREAL - EVROPA (transferji cca 20km, polet s presedanjem)

Po zajtrku prosto dopoldne. Prevoz na letališče in prijava na let. Polet z prestopom proti Ljubljani.

14. dan: LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oziroma na okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

*************************

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliško letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).


CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana-Toronto in Montreal-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) v ekonomskem razredu, vsi prevozi s klimatiziranimi avtobusi, 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, vsi ogledi po programu z vstopninami, angleško govoreče lokalne vodnike, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, vodja poti, organizacija potovanja.
OBVEZNA DOPLAČILA: manjša skupina 10-15 potnikov:190 EUR.
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 699 EUR, izvedba registracije za vstop v ZDA s posredovanjem 35 EUR.

Napitnine za voznike in vodnike niso vključene v ceni, na poti 50 EUR.

CEPLJENJE: cepljenja niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si.
VIZUM: Kanada – slovenskim državljanom za bivanje do 6 mesecev ni potreben, obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja (“eTA”); ZDA – slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben, potrebna je registracija po Via Waiver programu.
POMEMBNO:  potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja tudi za potnike, ki so po 1. januarju 2021 potovali na Kubo. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih marec 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZDA IN KANADA - 14 DNI

od
3.799,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ZDA IN KANADA - 14 DNI

od
3.799,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ZDA IN KANADA - 14 DNI


  • od 3.799,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI ZDA

KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

Tags: ZDA, Kanada