ZAHODNA TURČIJA: Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale in še veliko več...


TERMINI ODHODOV:

10.10.: cena na osebo v dvoposteljni sobi = 619 EUR

21.11.: cena na osebo v dvoposteljni sobi = 619 EUR


1. dan: let v Istanbul
Let iz Ljubljane preko Antalye proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija, ki je tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju (fakultativno) – Bursa
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Večerja in nočitev na območju Burse.

4. dan: Pergamon – Kusadasi
Zajtrk. Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Večerja in nočitev na območju Kusadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale

Zajtrk. Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Večerja in nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran.

8. dan: odhod domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let proti Ljubljani.


Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.


Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj.


Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

___________________________________________________________________________________________________

Istanbul: Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Pergamon je antično mesto nad dolino Bakirçay, v severozahodnem delu Male Azije, nedaleč stran od današnjega Bergama v Turčiji. V času helenizma se je razvilo utrjeno središče Pergamske države, dinastije Atalida in središče znanja v času antike.

Kuşadası je eno največjih svetovnih letovišč in kraj, kjer se v Turčiji zadržujejo velike križarke. Gostom nudi dolge plaže, odlične možnosti za nakupovanje in izjemno nočno življenje. Obkroža ga eden izmed najlepših nacionalnih parkov v Turčiji, vključno z nacionalnim parkom Kalamaki, ki se nahaja na polotoku Dilek, približno 30 km proti jugu. Kuşadası je tudi odlično odhodno mesto za vse, ki bi želeli obiskati mesto Efez, oddaljeno cca 30 min vožnje.

Efez: V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.

Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski let in redna linija
- 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
- ogledi z vstopninami po programu
- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

**
Odhodi meseca septembra bodo organizirani z redno linijo Turkish
Airlines in sicer: Ljubljana-Istanbul in Antalya-Ljubljana s
prestopanjem v Istanbulu.
Odhodi od oktobra do decembra bodo
organizirani v kombinaciji s čarterjem in redno linijo in sicer:
Ljubljana-Istanbul s prestopanjem v Antalyi ter Antalya-Ljubljana. Na
relaciji Ljubljana-Antalya-Ljubljana je predviden čarteski let in na
relaciji Antalya-Istanbul redna linija.


Cena ne vključuje:
- pijače pri večerji
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:
Celosten paket zavarovanja potovanja: od 32,-EUR na osebo
Celosten
paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če
zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
zavarovanje prtljage
Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden

Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 160,-EUR

Zaradi bistvenega povišanja cen goriva in
s tem letalskega prevoza, zaračunavamo obvezno doplačilo za odhode
aprila in maja 2022 od 22€ na osebo (dne marec 2022).
 

Možna doplačila vodniku na poti :
palača Topkapi cca 25€/osebo, Istanbul By Night cca 20€/osebo, z ladjico po Bosporju cca 30€/osebo
,
ples dervišev 20€ na osebo, polet z balonom v Pamukkalah - več
informacij in cena pri vodniku - starostna omejitev! (izvedba odvisna od
vremenskih razmer in prostih kapacitet). Minimalno št. potnikov za
izvedbo posamičnega izleta je 10. Organizacija dodatnih izletov in
storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti
partnerske agencije v Turčiji.


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
Pred potovanjem si je potrebno urediti tudi zdravstveno zavarovanje z
asistenco v tujini. Prav tako je potrebno izpolniti Traveler EntryForm
(dostopen na povezavi https://register.health.gov.tr/) in si tako pridobiti HES kodo ("Hayat Eve Sigar").
Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v
katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih
standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških
pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si
pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od
1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob
rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si
pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru
spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere
obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa
poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do
sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok
za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi
agencije M&M Turist d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo
potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri
takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega
zneska potovanja (storitve vplačane pri M&M Turist d.o.o.), kar izključuje dodatne
storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup
letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti
potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo
potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS
na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.


V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti
aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje
je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število
potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše
število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem
avtobusu.


**************************************************************************************************************************************************

Obvezno doplačilo: 20 EUR/prijavnica


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZAHODNA TURČIJA - 8 DNI - Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale

od
619,00 €

Potniki

1
2
 

ZAHODNA TURČIJA - 8 DNI - Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale


  • od 619,00 €Morda vas zanima tudi...

ISTANBUL - 4 dni (jesen)

ISTANBUL - 4 dni (jesen)

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

KAPADOKIJA - 8 DNI Turčija

KAPADOKIJA - Konya, Göreme, Antalya - 8 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

VELIKA TURA PO TURČIJI - 11 dni

VELIKA TURA PO TURČIJI - 11 dni

0/5

od 1.150,00 € Brez DDV: 1.150,00 €

SEVERNI CIPER - 8 DNI

SEVERNI CIPER - 8 DNI

0/5

od 579,00 € Brez DDV: 579,00 €

SONČNA LIKIJA - 8 DNI

SONČNA LIKIJA - 8 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

POČITNICE NA RODOSU - 8 dni

POČITNICE NA RODOSU - 8 dni

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

Tags: ZAHODNA TURČIJA - 8 DNI - Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale