Pravljična silhueta Mont Saint Michela se dviga na bretonski meji Normandije: kip nadangela čuva utrjeni samostan, ki se kot piramida dviga na hribčku, ki leži v zalivu. Na visoki granitni skali umetelno razvrščene stavbe so podobne arhitekturi iz sanj - in tudi izvirajo iz sanj: po izročilu naj bi se nadangel Mihael v sanjah prikazal škofu Aubertu in mu velel, naj postavi oratorij na zapuščenem otoku, ki se je takrat imenoval Mont Tombe. Prva skromna kapela je bila posvečena leta 706. Kmalu se je tam naselilo nekaj menihov, kraj je postal cilj romanja in leta 1060 je normanski vojvoda Richard I. ustanovil veliko benediktansko opatijo. Okrog nje so zgradili vasico. Leta 1874 je edinstvena gradnja prišla pod okrilje spomeniškega varstva in sedaj je Mont Saint Michel cilj sodobnih romarjev.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 568 €
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 598 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 678 €


1. DAN: LJUBLJANA - STUTTGART - METZ
Odhod avtobusa ob 5. uri zjutraj s parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja skozi v Avstrijo in Nemčijo, mimo Münchna, Ulma, Stuttgarta, mimo Karlsruheja v Francijo do Metza, kjer se bomo nastanili v hotelu in prenočili.

2. DAN: METZ - REIMS - AMIENS - ROUEN
Po zajtrku vožnja po Loreni in Šampanji do Reimsa, kjer bo kratek postanek za ogled gotske katedrale, v kateri so bili kronani francoski kralji. Zunanjost stavbe krasi več kot 2300 kipcev, med katerimi je najbolj znan “Smehljajoči se angel”. Reims je center trgovine s šampanjcem, zato boste po želji obiskali trgovino, kjer ga prodajajo. Iz Reimsa bomo vožnjo nadaljevali proti severu. Ustavili se bomo v glavnem mestu pokrajine Pikardija, v Amiensu, kjer stoji največja gotska katedrala v Franciji. Po kratkem sprehodu skozi središče starega dela mesta bomo nadaljevali pot proti Normadiji. V Rouenu namestitev v hotelu in večerja. Nočni ogled mesta, ki je povezano s slavnimi imeni Ivane Orleanske, Clauda Moneta in Gustava Flauberta. Nočitev v hotelu.

3. DAN: ROUEN - CAEN - OBALA IZKRCAVANJA - BAYEUX
Po zajtrku vožnja po Normandiji proti pristanišču Le Havre; peljali se bomo po mostu Normandije čez Seno do pristanišča Honfleur. Po krajšem postanku za ogled bomo nadaljevali pot mimo glavnega mesta Normandije Caena, od koderni daleč do obale izkrcavanja, kjer bomo naredili postanek nad krajem Arromanche, za ogled krajšega filma o dogodkih 6. junija 1944. Popeljali se bomo po obali Calvados, po cesti imenovani Overlord, skozi kraje, v katerih so ob 50-letnici izkrcavanja postavili obeležja. Po ogledih se bomo odpeljali v Bayeux. Obiskali bomo muzej Viljema Osvajalca, ki hrani slavno tapiserijo kraljice Matilde. V hotelu namestitev, večerja in nočitev.

4. DAN: MONT SAINT MICHEL - LE MANS
Po zajtrku vožnja do Mont Saint Michela in daljši postanek za ogled samostana s cerkvijo in za samostojni ogled mesteca za obzidjem, ki so ga sezidali na skalnem otoku v zalivu. Razlika med plimo in oseko znaša tukaj do 12 m, kar je rekord v Franciji. Zato je Mont St. Michel enkrat otok, enkrat kopno. Ob oseki se morje umakne do 15 km daleč iz zaliva. Bližina Atlantika pa vpliva na vreme, zato je treba tudi poleti računati s temperaturami pod 15oC. Zgodaj popoldne se bomo odpeljali na Smaragdno obalo v Bretanji, kjer gojijo ostrige. Potem se bomo poslovili od obale Rokavskega preliva in se odpeljali mimo Rennesa do Le Mansa, kjer bo namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: LE MANS - CHARTRES - ORLEANS - DIJON
Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja do Chartresa. Postanek za ogled ene največjih in najimenitnejših gotskih katedral z najstarejšimi ohranjenimi poslikanimi okni (iz 13. stol.). Potovanje bomo nadaljevali proti Orleansu, kjer bo kratek postanek, nato vožnja mimo Montargisa na sončno avtocesto, mimo Auxera v Dijon. Ogled burgundske prestolnice, sprehod po slikovitem starem mestnemjedru s palačo burgundskih vojvod, v kateri sta danes mestna hiša in muzej. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. DAN: DIJON - MONT BLANC - LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Dijona in vožnja skozi predor Mont Blanc v Italijo. V Slovenijo se bomo z več krajšimi postanki vrnili mimo Milana, Verone in Trsta. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

 

MM-NAMIG: BREZ NOČNIH VOŽENJ

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, cestnine in tunelnine, 2x polpenzion in 3x nočitev z zajtrkom v v hotelu 2* lux /3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo in spremstvo potovanja. DOPLAČILA: 1/1 soba 185 €, vstopnine pribl. 30 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 55 €.

POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva
udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NORMANDIJA IN BRETANIJA

od
568,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

NORMANDIJA IN BRETANIJA

od
568,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

NORMANDIJA IN BRETANIJA


  • od 568,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

PROVANSA IN FRANCOSKA RIVIERA Francija

PROVANSA IN FRANCOSKA RIVIERA

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

PARIZ Z LETALOM - 3 DNI

PARIZ Z LETALOM-3 DNI - ZIMSKE POČITNICE

0/5

od 378,00 € Brez DDV: 378,00 €

Tags: NORMANDIJA, BRETANIJA, Francija