• LIBANON
  • LIBANON

Izrael - obljubljena dežela, sveta dežela, je osrednjega pomena za tri največja svetovna monoteistična verstva: judovstvo, krščanstvo in islam. To je dežela z mnogimi spoznanji in znanji, zgodovinskimi resnicami, najstarejšimi mesti, nedotakljivimi svetimi kraji in je dežela, ki jo ljudje povezujejo s hrepenenjem in upanjem.

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 899 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 939 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 959 €


1. DAN: (SLOVENIJA) ZAGREB - BEOGRAD/ISTANBUL - BEJRUT:
Zbor potnikov na letališču v Zagrebu v večernih urah (po želji in za doplačilo prevoz iz Slovenije). Polet preko enega izmed letališč proti Libanonu. Po pristanku v Bejrutu prevoz do hotela v mestu. Nastanitev in nočitev.

2. DAN: BEJRUT:
Po poznem zajtrku ogled libanonske prestolnice, ki jo mnogi imenujejo »Pariz Bližnjega vzhoda«. Mesto ima izjemno kozmopolitsko vzdušje in bogato kulturno življenje, je mešanica vzhoda in zahoda, v katerem sta prepletena tako krščanstvo in islam. Mesto, ki je bilo skoraj povsem uničeno med državljansko vojno in je bilo razdeljeno na muslimanski in krščanski del, je zdaj ponovno združeno. Ogled najpomembnejših znamenitosti v starem in novem delu mesta: Trg de l‘Étoile, Golobove skale, naravne formacije, oblikovane kot loki, ki se nahajajo približno 50 metrov od obale, promenada Corniche ob Sredozemskem morju in Narodni muzej. V večernih urah priporočamo individualno raziskovanje mesta ali pa si boste privoščili značilno libanonsko večerjo v eni od številnih nacionalnih restavracij. Že dolgo je namreč znano, da je libanonska kuhinja ena najboljših na svetu. Nočitev.

3. DAN: BEJRUT - (JEITA - HARISSA - BYBLOS):
Po zajtrku priporočamo izlet (doplačilo) v eno od najlepših podzemnih jam na svetu. Jeita jama je dolga pribl. devetih kilometrov in je sestavljena iz dveh delov: na gornji del lahko pridete s sedežnico in nato del peš, medtem ko spodnji del obiščete z ladjo. Potem pot nadaljujemo do Harisse, enega najbolj znanih romarskih krajev v Libanonu. Nad mestcem Jounieha na obali Sredozemskega morja leži Harissa, v katero skoraj sto let romajo kristjani z vsega sveta. Kip Device Marije je visok 8,5 metrov in eden najlepših na Bližnjem vzhodu. Kosilo. Dan bomo zaključili z obiskom slavnega mesta Byblos, starega 7.000 let, ki velja za eno od najstarejših svetovno naseljenih mest. UNESCO je mesto uvrstil na svoj seznam zaradi bogate kulturne in zgodovinske dediščine. Zvečer se bomo vrnili v Bejrut. Nočitev.

4. DAN: BEJRUT - (BAALBEK - KSARA - ANJAR):
Po zajtrku prosto za raziskovanje libanonske prestolnice ali izlet v Baalbek (doplačilo). Odhod proti dolini Bekaa, oziroma proti mestu Baalbek. Mesto je najbolj znano po izjemno ohranjenih ruševinah templjev (Jupiter, Venus in Bakhus), takrat rimskega mesta Heliopolis, enega najpomembnejših svetišč velikega cesarstva. To je tudi eden izmed razlogov zakaj je Baalbek vpisan na UNESCO- v seznam svetovne dediščine že od leta 1984. Po ogledu Baalbeka vožnja v Ksar, ki slovi po naravnih vinskih kleteh. Kosilo . V eni od kleti bomo imeli degustacijo vin, potem pa nadaljevali pot proti Anjaru, edinstvenemu utrjenemu mestu zgrajenem v 8. st.. Zgradil ga je damaški kalif iz dinastije Omeidov, mesto pa je znano kot Puščavska palača. Zvečer se vrnemo v Bejrut. Nočitev

5. DAN: BEJRUT - BEOGRAD/ISTANBUL - ZAGREB:
V zgodnjih jutranjih urah (breakfast box) prevoz na letališče (breakfast box/zajtrk). Polet preko enega izmed mednarodnih letališč proti Zagrebu, kamor je predviden prihod v poznih nočnih – jutranjih urah naslednjega dne.

CENA VKLJUČUJE: poleti po programu, letališke in varnostne pristojbine, 4x nočitev z zajtrki v hotelu 4* po programu, prevoze in oglede po programu, lokalne vodnike v angleškem jeziku, vodenje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 160 €, napitnine za lokalne vodnike in voznike pribl. 35 € na osebo (tudi otroci), prevoz do Zagreba: 39 € (min. 15 oseb), izlet Baalbek - Ksara - Anjar z vključenim kosilom: 90 €, izlet Jeita - Harissa - Byblos z vključenim kosilom: 101 €.


POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Splošni pogoji so sestavni del programa. Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

LIBANON

od
899,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

LIBANON

od
899,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

LIBANON


  • od 899,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

TAJVAN, HONG KONG, MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

VIETNAM IN KAMBODŽA

VIETNAM IN KAMBODŽA

0/5

od 2.710,00 € Brez DDV: 2.710,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

0/5

od 2.750,00 € Brez DDV: 2.750,00 €

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

Tags: LIBANON