Na Zakavkazje, kjer ležita Armenija in Gruzija, ki sta bili v polpretekli zgodovini združeni pod Sovjetsko zvezo, od leta 1991 pa stopata po svoji poti samostojnosti. Kljub mnogim raznolikostim sta najstarejši krščanski deželi z izjemnimi kulturno-zgodovinskimi biseri, edinstveno in razgibano pokrajino ter s prijaznimi prebivalci. 
Področje južno od pogorja Kavkaz, ki se vleče od Kaspijskega do Črnega morja, je znano kot Zakavkazje. Čeprav je bilo v polpretekli zgodovini vse združeno v Sovjetski zvezi, predstavlja področje na obeh straneh Kavkaza enega najbolj etnično raznolikih koščkov zemlje. Azerbajdžan se hitro razvija zaradi zalog nafte, posebno njena prestolnica Baku, seveda pa dežela skriva tudi odmaknjene vasice, kjer še vse poteka kot včasih. Prav tako nas bo presenetila Gruzija, z očarljivim Tbilisijem, visokimi gorami, raznoliko pokrajino... Armenija kot najstarejša krščanska dežela pa nam bo predstavila svoje izjemne kulturno-zgodovinske spomenike. To je tudi dežela vina in dobre hrane. Zagotovo bo obisk pravo presenečenje in edinstveno doživetje!

 

Cena pri najmanj 40 udeležencih: od 1.399 €
Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 1.489 €


1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA – TBILISI:
Nočni polet letala z ljubljanskega letališča preko enega izmed evropskih letališč proti Tbilisiju.

2. DAN: TBILISI:
Po prihodu, zajtrk in oddaja prtljage v hotelu nato ogled znamenitosti prestolnice: cerkve Metekhi, starega dela mesta, stare sinagoge, nekdanje katedrale Sioni ter mestne trdnjave Narikala, od koder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Po kosilu po želji obisk botaničnega vrta in obisk razgledne točke na sveti gori, Mttatsminda. Večerja in nočitev.

3. DAN TBILISI - ANANURI - KAZBEGI – TBILISI:
Po zajtrku vožnja do trdnjave Ananuri, nato pa dalje po » vojaški transkavkaški cesti« čez prelaz v osrčje Kavkaza, v vasico Kazbegi. Po želji dveurni sprehod do cerkvice Gergeti, pod legendarno goro Kazbegi znano po mitu o Prometeju. Povratek v Tbilisi, nočitev.

4. DAN MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE – TBILISI:
Po zajtrku obisk nekdanje prestolnice Mtskheta, ogled katedrale Svetitskhaveli, samostanskega kompleksa Samtavro in cerkve Jvari. Seledi vožnja v Gori, Stalinovo rojstno mesto, kjer bo ogled njegove rojstne hiše, muzeja in kipa ter sprehod po slikoviti tržnici. Popoldne povratek v Tbilisi, med potjo postanek v antičnem mestu Uplitsihe,ki je vklesano v mehak vulkanski tuf. Namestitev v hotelu.

5. DAN TBILISI –TSINANDALI –TELAVI - SIGHNAGHI –TBILISI:
Po zajtrku vožnja v osrčje vinorodnega področja Kakheti. Najprej obisk posestva pesnika Aleksandra Čavčavadzeja ter še vedno aktivne 200 let stare vinske klete. Potem bomo obiskali domačijo v okolici Gurjaanija, kjer bomo po želji poskusili lokalno vino pridelano po starodavnem postopku im. »kvevri« in se seznanili z načinom tradcinalnega nazdravljanja. Vrnitev v Tbilisi.

6. DAN TBILISI - ARMENIJA - HAGHPAT - AMBERD - EREVAN:
Po zajtrku vožnja v Armenijo, v mesto Alaverdi, kjer bo ogled znamenitega samostanskega kompleksa Haghpat. Sledila bo vožnja skozi mesti Vanadzor in Spitak do vznožja gore Aragat ter ogled trdnjave Amberd. Na poti do armenske prestolnice Erevana, si bomo obiskali še samostan Janeza Krstnika. Namestitev v hotelu.

7. DAN EREVAN - ECHMIATSIN - ZVARTNOTS - GARNI – GEGHARD:
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti: Trga republike, Matenadaranske knjižnice, mestne tržnice, muzeja genocida in spomenika Materi Armeniji ter se sprehodili po starem mestnem središču. Nato bomo obiskali destilarno slavnega armenskega konjaka in ga po želji tudi poskusili. Sledil bo ogled cerkve Hripsime, katedrale ter cerkvenega muzeja v mestu Vagharshapat. Ob povratku v Erevan še ogled naketerih znamenitih samostanov in templjev

(Zvartnots, Garni , Geghard).

8. DAN EREVAN - JEZERO SEVAN – TBILISI:
Po zgodnjem zajtrku vožnja do jezera Sevan do samostanana Sevanavank in dalje čez prelaz Selim proti mestu Dilijan. Po kratkem postanku in ogledu nadaljevanje vožnje v Tbilisi. Nočitev.

9. DAN TBILISI - EVROPA – SLOVENIJA:
Polet proti Istanbulu in naprej do Ljubljane. 

CENA VKLJUČUJE: polete po programu, lokalne avtobusne prevoze, 7 x nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, 2x večerji, zunanje oglede, vstopnine v samostane po programu, degustaciji vina in konjaka, spremstvo in organizacijo potovanja. DOPLAČILA: enoposteljna soba 190 €, napitnine 30 €, 2x tradicionalna večerja 50 €, vstopnine po želji 5–10 €, povratni transfer do letališča. POPUSTI: otroci 2–12 let na dodatnem ležišču: –10 %.


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

GRUZIJA IN ARMENIJA

od
1.399,00 €

Potniki

1
2
 

GRUZIJA IN ARMENIJA


  • od 1.399,00 €Morda vas zanima tudi...

IRAN IN ZAPUŠČINA STARODAVNE PERZIJE Azija

IRAN IN ZAPUŠČINA STARODAVNE PERZIJE

0/5

od 1.545,00 € Brez DDV: 1.545,00 €

UKRAJINA IN BELORUSIJA

UKRAJINA IN BELORUSIJA

0/5

od 940,00 € Brez DDV: 940,00 €

ZLATI INDIJSKI TRIKOTNIK Azija

ZLATI INDIJSKI TRIKOTNIK

0/5

od 1.360,00 € Brez DDV: 1.360,00 €

LADAK IN KAŠMIR Azija

LADAK IN KAŠMIR

0/5

od 2.590,00 € Brez DDV: 2.590,00 €

SUMATRA IN SIBERUT Azija

SUMATRA IN SIBERUT

0/5

od 2.150,00 € Brez DDV: 2.150,00 €

UKRAJINA IN BELORUSIJA

KIJEV - PRESTOLNICA UKRAJINE

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

UKRAJINA IN KRIŽARJENJE PO DNEPRU

UKRAJINA IN KRIŽARJENJE PO DNEPRU

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

Tags: GRUZIJA IN ARMENIJA