Dubaj - mesto prihodnosti. Od sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene Arabske Emirate, je Dubaj drugi največji. Če se ozremo v zgodovino, je nastal kot središče pomorske trgovine. Še danes se čuti pečat zgodovine in trgovanja, saj je Dubaj raj za nakupovanje. Veliki nakupovalni centri se prepletajo s tradicionalnimi tržnicami ali »souki«. Dubaj je sinomim za razkošje, moderno arhitekturo, mesto, kjer je vse v “presežnikih”.

Cena pri najmanj 20  udeležencih: 969 Eur


1. DAN: (SLOVENIJA) - ZAGREB - DUBAJ
Prevoz iz Ljubljane na letališče Zagreb (doplačilo) . Prijava na let ob pribl. 13 uri proti Dubaju, kjer je predviden pristanek okoli 22. ure. Avtobusni prevoz do hotela. Nočitev..

2. DAN DUBAJ
Z avtobusom raziskujemo zgodovinsko središče Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne na avtobusni vožnji spoznavamo novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai mall-a. Pred povratkom v hotel še nekaj prostega časa za ogled magičnih dubajskih fontan.

3. DAN DUBAJ
Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na vrhu umetnega otoka Deiran. Postanek za ogled zunanjosti in nato vkrcanje na nadzemno enotirno železnico (monorail) od koder si ogledamo znameniti umetni otok Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do dubajske marine, ki je zgrajena ob umetnem trikilometrskem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Sledi vožnja do hotela. Po želji in proti doplačilu (že ob prijavi) se lahko odločite za koktejl v znamenitem hotelu Burj Al Arab v restavraciji z libanonsko kuhinjo, ki velja za eno najboljših na svetu.

4. DAN: DUBAJ ali po ŽELJI ABU DHABI
Prosto po želji ali ob doplačilu izlet v glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov - Abu Dhabij, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija - eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Velika mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu (opomba: ogled notranjosti ni vedno možen). Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. Vrnitev v Dubaj.

5. DAN PO ŽELJI JEEP SAFARI - DUBAJ
Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

6. DAN DUBAJ - ZAGREB - (SLOVENIJA)
Prevoz do letališča in slovo od Dubaja. Direktni let v jutranjih urah proti Zagrebu. Po predvidenem pristanku prevoz do Ljubljane ali Celja (doplačilo).


*** na željo vam uredimo podaljšanje bivanja v Dubaju in dodatne oglede.

CENA VKLJUČUJE:etalski prevoz Zagreb-Dubaj- -Zagreb, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu , 5x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* ali 4* v Dubaju - center, dvodnevni ogled Dubaja , spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.
DOPLAČILA - MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: prevoz iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj 39 € (min. 8 oseb), enoposteljna soba: 290 € (odhod 28. in 29.12. 380 €), izlet v Abu Dhabi 59 € (odhod 28. in 29.12. 75 €) koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab 139 € (odhod 28. in 29.12.  168 €; obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi-vstop dovoljen samo starejšim od 21 let, gala oblačila), jeep safari: 85 €, križarenje z večer jo - Dhow Cruise 59 €, vzpon na Burj Khaliffo: 49 € (odhod 28. in 29.12. 59 €),- PRIPOROČAMO, doplačilo možno do 14 dni pred odhodom; za novoletni termin 30 dni pred odhodom). OB PRIJAVI PRIPOROČAMO DOPLAČILO ZA VZPON NA BURJ KHALIFA (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom oziroma v času novega leta do 30 dni pred odhodom).

MOŽNA DOPLAČILA na poti: taksa, napitnine, metro.


OPOMBA: Dubaj je v času novega leta izredno priljubljena destinacija, zato priporočamo zgodnje rezervacije vsaj mesec dni pred odhodom. POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Napitnine na poti so priporočene in pričakovane. Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

DUBAJ IN ABU DHABI

od
899,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

DUBAJ IN ABU DHABI

od
899,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

DUBAJ IN ABU DHABI


  • od 899,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

MAROKO - NOVO LETO

MAROKO - NOVO LETO

0/5

od 990,00 € Brez DDV: 990,00 €

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV - NOVO LETO

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV - NOVO LETO

0/5

od 2.669,00 € Brez DDV: 2.669,00 €

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

VIETNAM IN KAMBODŽA

VIETNAM IN KAMBODŽA

0/5

od 2.710,00 € Brez DDV: 2.710,00 €

OMAN

OMAN

0/5

od 1.499,00 € Brez DDV: 1.499,00 €

Tags: DUBAJ, ABU, DHABI, Svet