Bolgarija - občutite vonj vrtnic.

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 499 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 558 Eur


Cena pri najmanj 40 udeležencih- *odhodi 18.7. in 15.8. 2020: 544 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih- *odhodi 20.7. in 10.8. 2019: 603  Eur
*potovanje je podaljšano za 1 dan- 
panoramska vožnja po TRANSFAGARAŠANI:


1. DAN: LJUBLJANA- BEOGRAD
Odhod iz Ljubljane ob 16. uri. Vožnja mimo Zagreba in Beograda proti Bolgariji.


2. DAN: SOFIJA
Po nočni vožnji prihod v bolgarsko prestolnico Sofijo. Sledi krajši orientacijski ogled mesta in nastanitev v hotelu. Popoldan ogled znamenitosti: katedrale Aleksandra Nevskega z muzejem ikon, cerkve Sv. Sofije, po kateri ima mesto tudi ime, rotunde Sv. Jurija, Velike mošeje, Bojanske cerkve s freskami, spomenika Vasilija Levskega, univerze. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: SOFIJA – RILA - PLODVIV
Po zajtrku se bomo odpravili v pogorje Rila in si ogledali srednjeveški samostan s čudovitimi stenskimi poslikavami. Sledil bo obisk mesta Plovdiv, gospodarskega središča Trakije, ki stoji na območju starega rimskega mesta Trimontium. Sprehod po izjemno slikovitem starem mestnem središču in ogled ostankov rimskega amfiteatra, cerkve Sv. Konstantina in mošeje. Nastanitev v hotelu, večerja po želji v tradicionalni restavraciji in nočitev. 

4. DAN: KAZANLAK – ŠIPKA – ETAR – VELIKO TARNOVO
Po zajtrku vožnja mimo Stare Zagore v znamenito Dolino vrtnic, v njeno središče Kazanlak, kjer bomo obiskali starodavne Tračanske grobnice s čudovitimi freskami. Nato bomo pot nadaljevali proti Šipki, in si ogledali spominsko cerkev. Sledila bo vožnja v muzejsko vasico Etar, kjer je predstavljeno življenje nekdanjih prebivalcev. Nadaljevanje vožnje v Veliko Tarnovo, ki velja za enega najlepših bolgarskih mest. Krajši orientacijski ogled, večerja in nočitev v hotelu.


5. DAN: VELIKO TARNOVO – ARBANASSI - BUKAREŠTA
Po zajtrku kratek ogled starega mestnega jedra, nato pa vožnja do bližnje vasice Arbanassi, nekdanje prestolnice carjev. Sledila bo vožnja preko meje v Romunijo in vožnja v Bukarešto.  Sledi panoramski ogled mestnega središča. Večerja in nočitev v hotelu.


6. DAN: BUKAREŠTA – SINAIA - BRAN – BRASOV
Po zajtrku ogled romunske prestolnice: mogočne zgradbe parlamenta, Slavoloka zmage, Trga revolucije, Knežjega dvora in drugih. Sledila bo vožnja v Sinaio in ogled gradu Peles. Vožnja dalje v vasico Bran, kjer na vzpetini stoji razvpit grad grofa Drakule. Pod gradom je etnološki muzej na prostem s tipičnimi starimi vaškimi hišami. Ogledali si bomo dragocenosti skrivnostnega gradu in se nato odpeljali v Brasov. Ogled mestnih znamenitosti: črne cerkve, ostankov citadele in mestne hiše. Večerja in nočitev v hotelu.


7. DAN: BRASOV – SIBIU - HUNEDOARE - BEOGRAD 
Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Sibiu, kjer si bomo ogledali staro srednjeveško mestno jedro, ki ga krasijo čudovit trg, mestna hiša, obzidje s stolpi in katedrala. Sledila bo vožnja do Hunedoare, kjer bomo obiskali najlepši gotski grad plemiške družine Hunjadi, nato pa vožnja mimo Timisoare, proti Beogradu. Nočitev v hotelu.


8. DAN: BEOGRAD- LJUBLJANA

Po zajtrku ogled znamenitosti Beograda, popoldne vožnja proti Sloveniji, kamor bo prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 4x polpenzion in 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: 1/1 soba 126 €, vstopnine pribl. 38 €, tradicionalna večerja 25 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 55 €.

OPOMBA - odhodi 18.7. in 15.8.2020 -  potovanje je podaljšano za 1 dan- panoramska vožnja po TRANSFAGARAŠANI: 

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BOLGARIJA

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BOLGARIJA

od
499,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BOLGARIJA


  • od 499,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE Romunija

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE

0/5

od 348,00 € Brez DDV: 348,00 €

Tags: BOLGARIJA, Bolgarija