Albanija je šele pred kratkim začela sramežljivo odpirati vrata tujcem. Bogata, toda težka zgodovina, ki so jo krojili Iliri, Grki, Rimljani, Bizantinci in Turki, je globoko zaznamovala deželo in njene prebivalce. Še danes so edinstvena posebnost Albanije polkrožni betonski bunkerji, ki popotnike spremljajo na vsakem koraku in čeprav imajo ta betonska skropucala danes drugačno funkcijo, niso prav nič v okras prelepi in razgibani pokrajini.

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 399 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 429 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 449 €


1. DAN: SLOVENIJA - TIRANA/DRAČ
Polet letala z ljubljanskega/bližnjega letališča v Tirano. Po prihodu v mesto ogled najpomembnejših znamenitosti: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Bega, Urni stolp, Zgradba Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxhe – danes Kulturni center. Nastanitev v hotelu v Tirani ali Draču.


2. DAN: DRAČ - BERAT - DRAČ (TIRANA)
Dopoldan ogled mesta Drač, ki je pravzaprav že skoraj predmestje Tirane in največje pristaniško mesto na območju nekdanje grške kolonije Epidamnos, oziroma poznejšega Dyrrachiona. Ob doplačilu si lahko ogledate ostanke amfiteatra in bizantinskega obzidja, vredna ogleda pa je tudi Fatihova mošeja iz 15. stoletja. Zgodaj popoldan nadaljevanje poti do lepo ohranjenega srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala), v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja. Vrnitev v hotel.


3. DAN: KRUJE - SLOVENIJA
Po zgodnjem zajtrku odhod v Kruje in ogled mesta, ki je poznano kot rojstno mesto albaskega heroja Skenderbega in simbol upora proti Turkom. Ogledali si boste trdnjavo v kateri se nahaja muzej slovitega Skenderbega. Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. V opoldanskih urah prevoz na letališče, od koder boste poleteli na bližnje letališče/Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu, 2 x nočitev z zajtrkom, stroške spremstva in organizacije potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 39 €, vstopnine na poti 10 € (Skenderbeg v Kruji, Amfiteater – Drač, muzej in trdnjava v Beratu).
POPUSTI: Otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 %.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko:5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIKEND V ALBANIJI

od
399,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

VIKEND V ALBANIJI

od
399,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

VIKEND V ALBANIJI


  • od 399,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI Srbija

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

BEOGRAD (3 dni) Srbija

BEOGRAD (3 dni)

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

MAKEDONIJA IN OHRID Makedonija

MAKEDONIJA IN OHRID

0/5

od 529,00 € Brez DDV: 529,00 €

NARODNI PARK PLITVICE  (1 dan) Hrvaška

NARODNI PARK PLITVICE (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

Tags: VIKEND V ALBANIJI