Vietnam in Kambodža - deželi nasmehov, prijaznih ljudi, burne zgodovine  in čudovite narave. Vabimo vas v odkritosrčno deželo, kjer pripisujejo velik pomen družini in častijo svoje prednike. Kjer  lahko srečamo mnoga različna vestva in daljne tradicije. Kjer je skoraj stoletna francoska nadvlada vnesla veliko francoskih prvin in kjer je ena najboljših azijskih kuhinj. Vietnam in Kambodža sta deželi, ki ju morate doživeti na novoletnem potepanju.

Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 2.696 EUR

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–AZIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali na enem od okoliških letališč) in polet v Hanoi.

2. dan: AZIJA–HANOI
Pristanek v prestolnici Vietnama. Mesto leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Po pridobitvi vizuma na vstopu prevoz do hotela. Popoldanska vožnja s tricikli do starega dela mesta. Ogled znamenite predstave z lutkami na vodi, večerja in prenočevanje.

3. dan: HANOI
Dopoldan ogled glavnega mesta Vietnama: obisk hiše Ho Chi Minha, pagode na enem stebru, templja Literature, jezera Hoan Kiem in templja Ngoc Son ter etnološkega muzeja. Prenočevanje.

4. dan: HANOI–HALONG
Po zajtrku vožnja v zaliv Halong, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz morja. Vkrcanje na ladjo. Kosilo in križarjenje po zalivu s kraškimi otočki, s svojevrstno kopensko in morsko floro in favno, z jamami, pečinami, plažami. Večerja in spanje na ladji v zalivu.

5. dan: HALONG–HANOI–DANANG–HOI AN
Po zajtrku na ladji še križarjenje med otočki in kosilo na ladji, nato pa prevoz na letališče v Hanoi, polet v Danang in nato po slikoviti obalni cesti v Hoi An. Nastanitev in prenočevanje.

6.dan: HOI AN
Ogled starega dela mesta, polnega lantern, galerij, starinarnic. Sprehod po slikoviti tržnici, kjer boste zagotovo našli kaj nenavadnega. Popoldne prosto za počitek ali skok na plažo.

7.dan: HOI AN–DANANG–HUE
Vožnja v cesarsko mesto Hue. Postanek v Danangu, kjer si boste ogledali muzej Cham in marmornate gričke. Po kosilu ogled mesta Hue: citadela–mogočna obzidana cesarska palača, ki je pod zaščito Unesca. Ogled grobnice cesarja Khai Dinh, vožnja s čolni po reki Huong na ogled pagode Thien Mu. Zvečer imenitna cesarska večerja.

8. dan: HUE–SAIGON–CU CHI TUNELI
Po zajtrku prevoz na letališče in polet na jug v Saigon. Po pristanku v največjem mestu Vietnama vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, skrivališča Vietkongovcev. Po kosilu vrnitev v Saigon, popoldanski ogled mesta: katedrala Notre Dame, ulica Dong Khoi, mestna hiša. Večerja in prenočevanje.

9. dan: SAIGON–MY THO–SAIGON
Po zajtrku izlet v široko delto reke Mekong. Vožnja s čolni do otočkov, ogled tradicionalne vasi, bujnih sadovnjakov, pokušnja eksotičnega sezonskega sadja. Kosilo in vrnitev v Saigon. Večerja in prenočevanje.

10. dan: SAIGON–SIEM REAP (ANGKOR WAT)
Dopoldne nadaljevanje ogleda Saigona: kitajske četrti, tržnice Binh Tay, templja Thien hau. Nato vožnja na letališče in polet v Siem Reap, mesto v Kambodži, ki je poznano predvsem po nahajališčih kmerski templjev iz 11. st., imenovanih Angkor. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

11. dan: SIEM REAP
Ogled glavnega tempeljskega kompleksa Angkor Wat, posvečenega hindujskemu bogu Višnu. Leta 1992 je Unesco celotno mesto razglasil za svetovno zgodovinsko dediščino. Ogled templja Preah Khan, Banteay Srei. Opazovanje sončnega zahoda in dežele okoli templja Angkor z najvišje terase enega od zgodovinskih templjev vam bo ostalo v trajnem spominu. Prenočevanje.

12. dan: SIEM REAP–PHNOM PENH
Nadaljevanje ogleda: obzidano kraljevo mesto Angkor Thom s čudoviti spomeniki kot npr. Bayon s smejočimi obrazi, Baphuon, Terasa slonov; Prasat Kravan, Banteay Kdei, Ta Prohm–najbolj obiskani tempelj v Angkorju, kjer so posneli film Lara Croft: Tomb Raider s slavno Angelino Jolie; tempelj Ta Keo–prvi spomenik Angkorja, zgrajen popolnoma iz peščenih opek in posvečen Šivi; tempelj Thommanon in Chau Say Tevoda. Prevoz na letališče in let v glavno mesto Phnom Penh. Po pristanku prevoz do hotela in prenočevanje.

13. dan: PHNOM PENH–EVROPA
Raziskovanje glavnega mesta, kaotičnega, energičnega in vedno zanimivega. Elegantne avenije z drevoredi in rečne promenade pričarajo kolonialni čas, le da so sedaj precej bolj živahne, polne motoristov, uličnih prodajalcev in pešcev. Ogled: Kraljeve palače kjer prebiva kralj Norodom Sihamoni, Srebrne pagode, Narodnega muzeja z bogato zbirko kmerske umetnosti, Centralne in Ruske tržnice, ki slovita po ugodnih in nenavadnih nakupih. Prevoz na letališče in odhod v Evropo.

14. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč, let na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE:  letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, lokalni prevozi, prenočevanja v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z ameriškimi zajtrki (1 noč na ladji v dvoposteljni kabini), dodatni obroki po programu (3 x polni penzioni, 8 x polpenzionov, 1 x nočitev z zajtrkom), ogledi z vstopninami, angleško govoreči lokalni vodniki, državne pristojbine, organizacija potovanja ter slovensko vodenje.DOPLAČILA IN POPUSTI- DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba: 250 €. DOPLAČILA NA POTI: vietnamski vizum 25 USD, kamboški vizum 35 USD, napitnine (tudi otroci). 


DOPLAČILO za manjšo skupino  - najmanj 10 udeležencev:
200 €.


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIETNAM IN KAMBODŽA

od
2.696,00 €

Potniki

1
2
 

VIETNAM IN KAMBODŽA


  • od 2.696,00 €Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 2.119,00 € Brez DDV: 2.119,00 €

KUBA V RITMU SALSE Južna in srednja Amerika

KUBA V RITMU SALSE

0/5

od 2.290,00 € Brez DDV: 2.290,00 €

DUBAJ IN ABU DHABI Svet

DUBAJ IN ABU DHABI

0/5

od 1.349,00 € Brez DDV: 1.349,00 €

ŠRILANKA IN MALDIVI Azija

ŠRILANKA IN MALDIVI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

IZRAEL IN PALESTINA

IZRAEL IN PALESTINA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

ŠRILANKA

ŠRILANKA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

LIBANON

LIBANON

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

Tags: VIETNAM IN KAMBODŽA