Vietnam in Kambodža - deželi nasmehov, prijaznih ljudi, burne zgodovine  in čudovite narave. Vabimo vas v odkritosrčno deželo, kjer pripisujejo velik pomen družini in častijo svoje prednike. Kjer  lahko srečamo mnoga različna vestva in daljne tradicije. Kjer je skoraj stoletna francoska nadvlada vnesla veliko francoskih prvin in kjer je ena najboljših azijskih kuhinj. Vietnam in Kambodža sta deželi, ki ju morate doživeti na novoletnem potepanju.

Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 2.660 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 2.890 EUR
Cena pri najmanj 10 udeležencih: od 2.980 EUR


1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - HANOI
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet proti Hanoju, kamor bomo predvidoma prispeli naslednji dan v popoldanskih urah.

2. DAN: HANOI
Naše potepanje po jugovzhodni Aziji bomo začeli v enem izmed njenih najočarljivejših azijskih mest, Hanoju. Politični in upravni center dežele leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Kratka osvežitev in prevoz do hotela. Prvi mestni utrip bomo doživeli s tradicionalnimi tricikli, s katerimi se bomo odpeljali do starega mestnega jedra. Sprehod po živahnem mestnem središču in postankom v eni izmed prijetnih kavarnic. Večerja in nočitev.

3. DAN: HANOI
Ves dan bomo namenili ogledu prestolnice. Izgubili se bomo v labirintu ozkih ulic starega mestnega jedra, ki so že stoletja ostala skoraj nedotaknjena in so poimenovana po različnih obrteh, ki tukaj še vedno živijo. Sprehodili se bomo mimo jezera Sword, do templja književnosti, ki predstavlja prvo univerzo Vietnama, pagode na enem stebru, pagode Tran Quoc, tržnice Don Xuan vse do svetišča Thanh ob zahodnem jezeru. Obiskali bomo etnološki muzej in obiskali Ho Chi Minhov mavzolej. Zvečer si bomo ogledali znamenito predstavo z lutkami na vodi.

4. DAN: HANOI - ZALIV HALONG
Zgodnji zajtrk in vožnja skozi slikovito pokrajino do osmega čudesa sveta, zaliva Halong, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz turkiznega morja. Eden najbolj veličastnih predelov Vietnama naj bi bilo delo zmaja, ki je s svojim repom pometel vrhove gora v morje. Ob prihodu vkrcanje na ladjo, kjer se bomo seznanili z njeno notranjostjo in našim pestrim programom, ki nas čaka na dvodnevnem križarjenju. Križarili bomo po zalivu, občudovali kraške otočke, eksotično rastlinje, obiskali katero izmed mnogih jam, se vozili s kajaki in raziskovali vasice na vodi, kjer še danes živijo Vietnamci. Pred večerjo bo sledil še tečaj vietnamske kuhinje, kjer se bomo naučili pripraviti prave vietnamske tradicionalne jedi. Po večerji predlagamo kakšno sprostitveno masažo ali preprosto uživanje na terasi. Nočitev.

5. DAN: HALONG - HANOI - HUE
Zjutraj se bomo razgibali na svežem zraku in opravili tečaj Tai Chi. Do kosila bomo križarili med otočki, nato sledi povratek po čudoviti pokrajini v Hanoi in priprava na nočno vožnjo s spalnim vlakom. Doživetje, ki ga morate izkusiti v času potovanja po Vietnamu! V kolikor bomo imeli srečo, nas bodo domačini pogostili, povabili na partijo kart ali zgolj na pogovor o nekdanji skupni državi. Prihod v Hue je predviden naslednje jutro okoli 8. ure.

6. DAN: HUE
Po zgodnji prijavi v hotel in osvežitvi z zajtrkom se bomo počasi odpravili na raziskovanje nekdanje prestolnice Vietnama, ki ima izjemno bogato zgodovino. S čolni se bomo zapeljali po dišeči reki Huong, si ogledali eno najpomembnejših simbolov mesta, pagodo Thien Mu in obiskali grobnice slavnega kralja Tu Duc-a, katere je uporabljal že za časa svojega življenja, predvsem za molitev in sprostitev. Sledi obisk citadele s prepovedanim mestom, kjer si bomo ogledali glavni vhod, palačo Supreme Harmony in tempelj Nguyen. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. DAN: HUE - HOI AN
Po zajtrku se bomo odpravili v pravljično mesto Hoi an preko slikovitega prelaza Hai Van. Mesto, ki slovi po starem mestnem jedru, ki je pod Unescovo zaščito, japonskem mostu, pisanih starih hišah, številnih lanternah, galerijah, starinarnicah in ter tržnici. Najprej se bomo s kolesi zapeljali skozi čudovito tropsko pokrajino do ljubke zeliščne vasice Tra Que, kjer nas bodo domačini pozdravili s pijačo dobrodošlico, nato pa nam bodo predstavili številna zelišča, s katerimi bomo pripravili znamenite vietnamske spomladanske zavitke ali »spring rolls«. Sledi vožnja s čolnom po reki Thu Bon ter večerni ogled mesta. Kratek sprehod po mestu, katerega stari del je pod Unescovo zaščito, mimo slovitega japonskega mostu, pisanih starih hiš, številnih lantern, galerij, starinarnic in templja Quang Dongn Phuckien ter tržnice.

8. DAN: HOI AN - HO CHI MINH
Vožnja na letališče in polet v živahno bivšo prestolnico južnega Vietnama, Ho Chi Minh, ki je hkrati gospodarsko in kulturno središče države. Kaos, mestni vrvež in zvok številnih motorjev, dajejo mestu poseben utrip. Pobliže si bomo ogledali zgradbe francoskega kolonialnega obdobja, neoromansko katedralo Notre Dame, staro poštno poslopje, palačo ponovne združitve, se ustavili v kitajski četrti Cholon, … Dan bomo zaključili z barantanjem na znameniti tržnici Binh Tray. Nočitev.

9. DAN: HO CHI MINH - VINH LONG - HO CHI MINH
Po zajtrku se bomo odpravili raziskovati najplodnejši del države ali veliko skledo riža, kot nekateri poimenujejo Mekong delto. Pot nas bo vodila mimo številnih riževih polj, skozi rečne kanale po katerih bomo zapluli s čolni. Skozi vodne kanale bomo pluli mimo ribiških vasi, kjer v tipičnih hiškah na vodi še vedno živijo ljudje in okušali slastno tropsko sadje. Vrhunec dneva bo vsekakor plavajoča tržnica Cai Be, kjer še vedno poteka prava izmenjava blaga. Povratek v Ho Chi Minh in nočitev.

10. DAN: HO CHI MINH - CU CHI TUNELI - SIEM REAP
Zgodnji zajtrk v hotelu in vožnja do Cu Chi tunelov. Sistem več kot 250 km podzemnih rovov, nastalih v času boja proti ameriški vojski so vsekakor vredni obiska. Še nekaj prostega časa za ogled preostalih znamenitosti Ho Chi Minha, prevoz na letališče in polet v Siem Reap, mesto v Kambodži, ki slovi po nahajališčih kmerskih templjev iz 11. stoletja, imenovanih Angkor. Prevoz do hotela, krajši čas za osvežitev. Večerja z ogledom tipičnega kamboškega plesa, Apsara.

11. DAN: SIEM REAP 
Dan namenjen odkrivanju kmerske preteklosti. Najprej se bomo ustavili v nekoč največjem mestu na svetu Angkor Thom-u. Obzidano kraljevo mesto, zgrajeno v 12. stoletju, se razteza na desetih kvadratnih kilometrih. Obdano je s širokim jarkom, v centru pa se nahajajo čudoviti spomeniki kot je Bayon ter stolpi okrašeni z več kot dvesto smejočimi obrazi. Biser dneva bo vsekakor ogled največjega med templji, Angkor Wata, ki je posvečen hindujskemu bogu Višnuju. Tempelj je svetovno poznan zaradi svoje lepote in prefinjenem reliefu, ki razkriva poglavja iz Ramajane, zato ga je Unesco razglasil za svetovno zgodovinsko dediščino. Če bo nebo brez oblaka, se bomo povzpeli še na vrh hriba do ostankov templja Phnom Baheng, kjer bomo ob sončnem zahodu uživali razgled na planoto s templjem Angkor Wat.

12. DAN: SIEM REAP - PHNOM PENH
Zajtrk in daljša vožnja do glavnega mesta Kambodže, enega zadnjih turistično neodkritih biserov indokitajskega polotoka. Nastanitev v hotelu in kratka osvežitev. Ogled Kraljeve palače, ki slovi po svoji srebrni pagodi, ki premore skoraj šest ton zlata. Sledil bo ogled muzeja S-21, nekdanjih zloglasnih zaporov Rdečih Kmerov in polj smrti, kjer se bomo seznanili s temno platjo zgodovine Kambodže. Ogledali si bomo kje so končali nasprotniki Pol Potovega režima. Večerja in nočitev.

13. DAN: PHNOM PENH
Zajtrk in še nekaj prostega časa za nakupe zadnjih spominkov, pogovorov s prijaznimi domačini in prepuščanju kulinaričnim dobrotam. Popoldan polet preko enega izmed azijskih letališč do Evrope.


14. DAN: EVROPA - SLOVENIJA
Povratek na bližnje letališče je predviden v dopoldanskih urah, sledi organiziran prevoz (za doplačilo) do Slovenije.

CENA VKLJUČUJE:  letalski prevoz JP Ljubljana / bližnje letališče - Hanoi in Phnom Penh - JP Ljubljana / bližnje letališče v ekonomskem razredu z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, dva notranja leta po programu z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami (Hue - Ho Chi Minh, Ho Chi Minh - Siem Reap), nočno vožnjo s spalnim vlakom (Hanoi - Hue), nastanitev v hotelih 3-4* (noč na ladji v dvoposteljni kabini) ,obroki kot navedeno v programu (vsi zajtrki v hotelih, kosila in večerje tudi v lokalnih restavracijah), v Siem Reapu večerja s tradicionalnim plesom Apsara , ogled predstave vodnih lutk, vsi avtobusni prevozi po programu , vse vstopnine po programu, angleško govoreče lokalne vodnike, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja. 
DOPLAČILA- MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po želji 5 - 15 €, napitnine (tudi otroci) 75 €MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 360 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi), vietnamski vizum 30 €, kamboški vizum 35 €, povratni transfer na bližnje letališče 58 €.

POPUST: 5% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva udeležbo najmanj 25, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIETNAM IN KAMBODŽA

od
2.710,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

VIETNAM IN KAMBODŽA

od
2.710,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

VIETNAM IN KAMBODŽA


  • od 2.710,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 2.119,00 € Brez DDV: 2.119,00 €

KUBA V RITMU SALSE Južna in srednja Amerika

KUBA V RITMU SALSE

0/5

od 2.290,00 € Brez DDV: 2.290,00 €

DUBAJ IN ABU DHABI Svet

DUBAJ IN ABU DHABI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

ŠRILANKA IN MALDIVI Azija

ŠRILANKA IN MALDIVI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

IZRAEL IN PALESTINA

IZRAEL IN PALESTINA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

ŠRILANKA

ŠRILANKA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

LIBANON

LIBANON

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

IZRAEL IN JORDANIJA

IZRAEL IN JORDANIJA

0/5

od 1.398,00 € Brez DDV: 1.398,00 €

Tags: VIETNAM IN KAMBODŽA