Hanoj – Zaliv Halong - Hue – Hoi An - Ho Chi Minh (Sajgon) - delta Mekonga - Phnom Penh - templji Angkorja

Vabimo vas v odkritosrčno deželo, kjer Vietnamci pripisujejo velik pomen družini in častijo svoje prednike in kjer  lahko srečamo mnoga različna verstva ter daljne tradicije. Skoraj stoletna francoska nadvlada je pustila številne sledi, deželo pa odlikuje ena najboljših azijskih kuhinj. Prepustite se bujni vegetaciji ob delti Mekonga, oglejte si bogato, starodavno zgodovino in kulturo Dananga, cesarskega mesta Hue in odkrijte energični Saigon. Vietnam in Kambodža sta deželi, ki ju morate doživeti!

TERMIN: 18. 11. - 2. 12. 2023

Predvidena cena: 3.469 EUR pri najmanj 20 potnikih  
Predvidena cena: 3.599 EUR pri najmanj 15 potnikih
Predvidena cena: 3.739 EUR pri najmanj 12 potnikih

1. dan: 18. 11. 2023: Slovenija – polet v Vietnam  (L)
Zbirališče potnikov na zagrebškem letališču ob 13.30 uri ali po želji in doplačilu avtobusni prevoz v Zagreb. Ob 16.05 uri polet v Hanoj  z vmesnim postankom Obroki na letalu.

2. dan: 19. 11. 2023: Hanoj ( L, V)
Po prihodu v Hanoj, ob 12.10 po lokalnem času in opravljenih obmejnih formalnostih, prevoz do hotela. Kratka osvežitev in ogled glavnega ter enega najbolj očarljivih mest v Vietnamu. Hanoj, s skoraj 6 milijoni prebivalcev, velja za upravni center dežele in leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Sledi ogled najstarejše pagode v Hanoju, Tran Quoc, zgrajene v 6. stoletju ob Zahodnem jezeru. Velja za najpomembnejši budistični tempelj, menihi, ki že stoletja živijo v pagodi poučujejo o budizmu. Pagoda je znana po rezbarijah lotosovih cvetov, ki so vklesani v kamen; lotosov cvet simbolizira čistost uma in telesa, razsvetljenje in dosežke. S svojo harmonično arhitekturo, ob vodni pokrajini nas bo gotovo prevzela. Obiskali bomo Vietnamski muzej etnologije, najlepši in največji v Hanoju, kjer se bomo spoznali s 54 uradno priznanimi etničnimi skupinami v Vietnamu in njihovimi načini življenja. Večerja v lokalni restavraciji in nočitev.

3. dan: 20. 11. 2023:  Hanoj -  Zaliv Halong  (Z, K, V)  
Po zajtrku vožnja skozi slikovito pokrajino do veličastnega zaliva Halong (Halong Bay) z več kot 3000 otočki iz apnenca, ki se dvigajo iz turkizno modrega morja in tvorijo čudovito naravno kuliso. Najveličastnejši predel Vietnama, imenovan tudi »osmo čudo sveta«,  je del UNESCO-ve naravne dediščine. Po legendi naj bi bila veličastna pokrajina delo zmaja, ki je z repom pometel vrhove gora v morje. Vkrcanje na ladjo in križarjenje po zalivu med otočki z raznolikimi votlinami, pečinami ter bogato morsko floro in favno. Z ladje boste lahko opazovali fascinantne kamnite formacije ali pa s kajaki raziskovali naravno laguno Lan Ha Bay. Kosilo in večerja na ladji. Nočitev na ladji  v zalivu Halong.

4. dan: 21. 11. 2023: Zaliv Halong – Hanoj  (Z, K)
Zgodnji zajtrk, nato boste imeli možnost ob skodelici čaja opazovati sončni vzhod in pokrajino zaliva. Z lokalnimi čolni si bomo ogledali podzemni jami. Z bambusovim čolnom se lahko odpravite raziskovat okolico Zmajevega zaliva ali pa se osvežite v morju. Po zgodnjem kosilu na ladji vožnja proti obali in dalje proti Hanoju. Ogled Templja literature, ki je znan kot prva vietnamska univerza. Katedrala Sv. Jožefa in operna hiša nas bosta opomnili na francosko nadvlado Vietnama v 19. in 20. stoletju s sijajno francosko kolonialno arhitekturo. Sprehodili se bomo po bogato založeni tržnici, spoznali legendo jezera Hoan Kiem v stari četrti Hanoja, zavili v staro mestno jedro, ki je sestavljeno iz pravega labirinta ulic, kjer lahko spoznavamo značilno podobo mesta,  zvečer pa si bomo ogledali edinstveno tradicionalno predstavo z lutkami na vodi. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: 22. 11. 2023:  Hanoj - Hue  (Z,  K)

Zajtrk, prevoz na letališče in polet letala v Hue, je bil prestolnica Vietnama vse do leta 1945. Hue, imenovano tudi Cesarsko mesto, je kažipot zakladov cesarske zgodovine, kjer se je zvrstilo 13 cesarjev dinastije Nguyen in središče kulture, izobrazbe in vere … S čolni se bomo zapeljali po dišeči reki Huong, si ogledali enega najpomembnejših simbolov mesta, pagodo Thien Mu in obiskali grobnice slavnega kralja Tu Duc-a, katere je uporabljal že za časa svojega življenja, predvsem za molitev in sprostitev. Ogled Imperijalne citadele Dai Noi, obdane s trojnim obzidjem in zgrajene po zgledu Prepovedanega mesta v Pekingu. Nočitev v hotelu.

6. dan: 23. 11. 2023: Hue – Danang -  Hoi An  (Z, K, V)

Po zajtrku vožnja proti jugu in čez 500 m visoki prelaz Hai Van, od koder je čudovit razgled na pet Marmornih gora in kjer je klimatska ločnica med severnim, subtropskim in južnim,  tropskim Vietnamom. Vožnja skozi pokrajino polno riževih polj in vasic proti tretjemu največjemu mestu Vietnama, Da Nangu, ki je znan iz vietnamske vojne kot najbolj utrjeno južno vietnamsko mesto. Ogled izjemnih hindujskih kipov v muzeju Cham. Civilizacija Chamov nam je zapustila nekaj izjemnih umetnin, ki sodijo v svetovno kulturno dediščino pod zaščito Unesca. Pred tisoč leti so bili eno najpomembnejših ljudstev v jugo-vzhodni Aziji, ki so obvladovali ozemlje osrednjega Vietnama in Kambodže, danes jim skoraj grozi izumrtje. Popoldanski prihod v mesto Hoi An in ogled živahne tržnice, japonskega mostu s streho, številnih pagod in kitajskih templjev, pisanih starih hiš, številnih lantern, galerij, starinarnic … Mesto je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: 24. 11. 2023 Hoi An (Z)   -  (izlet v Cam Thanh Coconut Woods in vasico Tra Que)

Dan namenjen počitku, obisku plaže, raziskovanju Hoi An-a, vietnamske kulinarike …
Za doplačilo se lahko odločite za poldnevni izlet v bližnjo okolico (Cam Thanh Coconut Woods), na podeželje brez hrupa.  Tu sta v središču ekoturizem in lokalna skupnost. Od leta 2009 je vas del Unescovega biosfernega rezervata Cu Lao Cham-Hoi An, ki spodbuja harmonično povezovanje ljudi in narave za trajnostni razvoj. Domačini nas bodo z navdušenjem sprejeli, s čolni nas bodo popeljali na ogled potokov v vodnih kokosovih gozdovih, naučili nas bodo loviti rake in videli bomo predstave lokalnih veslačev na čolnih. Nato se bomo zapeljali skozi čudovito tropsko pokrajino do ljubke zeliščne vasice Tra Que, kjer nas bodo domačini pozdravili s pijačo dobrodošlico, nato pa nam bodo predstavili številna zelišča, katera se bomo naučili uporabljati tako za sprostitev duha in telesa, kot za pripravo vietnamskih jedi. Na kuharskem tečaju se bomo naučili pripraviti znamenite vietnamske riževe palačinke in Tam Huu. Kar bomo skuhali, bomo tudi pojedli. Nočitev.


8. dan: 25. 11. 2023:  Hoi An – Bana/ Zlati most – Hošiminh (nekoč Sajgon)  (Z)
Po zajtrku vožnja v predel BaNa (Ba Na Hills), zgrajen kot letovišče za Francoze leta 1919, danes pa se v vietnamsko gorovje lahko podamo z vzpenjačo, ki je najdaljša na svetu (5800 m). Avanturistični občutek, kot da smo v pravljični deželi s štirimi letnimi časi v enem dnevu, s pogledom na morje v daljavi, na padajoče slapove in bujne gozdove. Ker je temperatura na pobočjih Ba Na vedno hladna in prijetna, je poleti popoln pobeg, a čudovit kadar koli v letu. Ko prispemo na vrh gore, nas čaka srednjeveška vas z osrednjim vodnjakom, katedralo in kamnitimi hišami. Oblikovalci Ba Na Hills so se odločili poustvariti francosko vas v gorah in uspelo jim je. Sprehodite se po barvitih cvetličnih vrtovih Le Jardin, po vijugastih stezah in odkrijte čudovit razgled na dolino. Ogled veličastnega, monumentalnega in realističnega Zlatega mostu (Golden Hands Bridge), atrakcijo na dveh orjaških dlaneh, ki podpirata zlato nit, obešeno nad dolino pod njim. Golfski navdušenci pa boste lahko odigrali igro na golf igrišču Ba Na Hills, blizu Da Nanga. To osupljivo igrišče, obdano z gorami in prelepo naravo je bilo že dvakrat nagrajeno za najboljše igrišče v Aziji in ob odprtju leta 2016 imenovano za "najboljše novo golf igrišče za golf na svetu. Popoldan prevoz na letališče in večerni polet proti nekdanjemu glavnemu mestu Hošiminh. Nastanitev v hotelu in nočitev.
 

9 dan: 26. 11. 2023: Hošiminh - Delta Mekonga (My Tho)– Hošiminh  (Z, K, V)

Po zajtrku celodnevni izlet v delto reke Mekong, ki je ena največjih na svetu in velja za najbolj rodoviten predel v Vietnamu, Vietnamci jo imenujejo Velika skleda riža. To je svet neštetih bolj in manj širokih rečnih kanalov, ob katerih v tipičnih hiškah na kolih živi ogromno ljudi. Vožnja v My Tho, glavno mesto province Tien Giang, po enem izmed mogočnih rokavov Mekonga, vzdolž reke Ham Luong, kjer bomo lahko občudovali bujno floro in favno, kokosova drevesa, okušali slastno tropsko sadje. Obisk domačinov, ki se ukvarjajo z domačimi obrtmi, spoznavanje njihovega tradicionalnega načina življenja, prisluhnili bomo tradicionalni vietnamski glasbi, ki je vpisana na seznam Unescove nesnovne kulturne dediščine. Pred kosilom bomo obiskali čebelarja in si privoščili čaj z medom. Povratek v Ho Chi Minh. Večerja s tradicionalno predstavo na reki Sajgon. Nočitev.

10. dan: 27. 11. 2023: Hošiminh - Cu Chi – Hošiminh  (Z, K)
Zajtrk. Vožnja iz Saigona (tako se je mesto imenovalo pred letom 1975) do spomenika moderne vietnamske zgodovine - Cu Chi. Sistem podzemnih rovov, ki so bili pomembna baza med ameriško vojno zaradi svoje strateške lege, je dolg 200 km in je nastal v času bojev proti ameriški vojski. Uporabljali so ga za hitre in neopazne premike gverilcev, povezovali so poveljniške točke, bolnišnice, zatočišča in tovarne za orožje. Ogled podzemnega mesta, spalnic, kuhinj, pisarn, zračnih zaklonišč … Rovi so bili izkopani iz trdega laterita z ročnimi orodji brez uporabe cementa, to neverjetno omrežje pa ni bilo nikoli odkrito.
Vrnitev v Hošiminh in ogled mesta ob desnem bregu reke Saigon, ki je tudi največje vietnamsko mesto, gospodarsko in kulturno središče Vietnama. Ogled središča s francosko kolonialno arhitekturo, katedralo Notre Dame, staro pošto, mestno hišo, vožnja mimo bivše ameriške ambasade in mimo bivše rezidence predsednika Južnega Vietnama, katero so preimenovali v Palačo združitve, tržnico Ben Thanh.  Če bo čas dopuščal, si bomo lahko ogledali tudi vojni muzej, v katerem so prikazane pretresljive fotografije vietnamsko – ameriške vojne. Zvečer prosto za samostojno odkrivanje mesta.

11. dan: 28. 11. 2023: Hošiminh – Kambodža / Phnom Penh (Z)

Po zajtrku prevoz na letališče in polet iz Hošimina v Kambodžo, v prestolnico države, Phnom Penh, ki velja za enega zadnjih turistično neodkritih biserov indokitajskega polotoka. Opoldanski prihod in ogled glavnih mestnih znamenitosti: kompleks Kraljevih palač ki so služile kot kraljeva rezidenca za kamboškega kralja z impresivno Srebrno pagodo z več kot 5000 srebrnimi ploščicami, svetišča, spomenike, mestno tržnico. Sledi ogled Nacionalnega muzeja kmerske umetnosti, nato pa se odpravimo na bližnji hrib, kjer leži mogočni tempelj Wat Phnom, simbol in zaščitnik glavnega mesta. Namestitev v hotelu, prosto za samostojno raziskovanje mesta. Nočitev.

12. dan: 29. 11. 2023:  Phnom Penh – Siem Reap (Z, V)
Zajtrk. Vožnja z avtobusom preko zanimive in slikovite pokrajine v Siem Reap. Po šest urni vožnji nastanitev v hotelu. Po krajšem počitku bomo začeli z raziskovanjem območja templjev zgrajenih med 9. in 14. stoletjem. Templji, kot odraz veličastne civilizacije, so bili preko 500 let preraščeni z džunglo. V Siem Reapu bomo obiskali kraljevo rezidenco, si ogledali glavno svetišče, posuto s cvetovi jasmina in lotosa, ki veljata kot najpomembnejša in sveta cvetova Kambodže. Obisk pagode Vihear Wat Bo z edinstvenimi stenskimi poslikavami Reamkerja, živahne tržnice, ogled kipa Bude. Tradicionalna večerja s kmerskim menijem in predstavo klasičnega plesa Apsara, ki spomni na zlato dobo Angkor. Nočitev.

13. dan: 30. 11. 2023;  Siem Reap – Angkor (Z)
Po zajtrku celodnevni ogled starodavnega mesta Ankor Thoma z množico templjev sredi tropske džungle, ki je bilo v 12. stoletju z milijon prebivalci največje mesto na svetu: ogled južnega vhoda v Angkor Thom, ki je okrašen z 52 skulpturami demonov in bogov, slonjimi rilci in glavami Alokitešvare, nato ogled najpomembnejšega templja Angkor Thoma, Bayona, ki stoji v središču nekdanjega mesta in slovi po odlično ohranjenih reliefih, ki prikazujejo življenje v Angkorju v 12. stoletju,  Slonje terase iz katere so kralji gledali vojaške parade in cirkuške predstave, terase Gobavca, ki je verjetno služila kot kraljevi krematorij in na koncu še kraljeve palače. Nadaljujemo pri enem od najslikovitejših templjev, Ta Prohm, ki so ga drevesa povsem ovila s svojimi koreninami in je služil kot kulisa v filmu Tomb Raider z likom Lare Croft. Ta Phrom so arheologi pustili takšnega, kot so ga našli z namenom, da bi ljudje lahko videli kako so bili poraščeni templji, ko so jih v 19. stoletju ponovno odkrili. Popoldne ogled največjega med templji, Ankgor Wata, ki ga je Unesco razglasil za svetovno zgodovinsko dediščino. Angkor Wat, najbolj premišljeno grajen tempeljski kompleks je bil zgrajen v čast hindujskemu bogu Višnuju, verjetno pa je služil tudi kot grobnica Suryavarmanu II., ki je ta dragulj v 12. stoletju tudi zgradil. Angkor Wat ima odlično ohranjene reliefe, ki govorijo o Ramayani in Mahabharati in o življenju v Angkorju v 12. stoletju. Vrnitev v hotel in nočitev.

14. dan: 1. 12. 2023: Siem Reap/ polet v Bangkok – Bangkok (Z, V)

Po zajtrku prevoz na letališče v Siem Rep ter letalski polet proti Bangkoku. Po prihodu v Bangkok, srečanje z lokalnim vodnikom in ogled templja Wat Traimit, tempelj sedečega Zlatega Bude, ki tehta kar 5,5 tone. Postanek pri templju Wat Po, največjem templju na Tajskem, kjer se nahaja znameniti ležeči Buda. Čez reko, nasproti Velike palače se nahaja čudovit tempelj Wat Arun, ki navdušuje z dih jemajočim razgledom na vrhu templja.  Večerja v mestu in prevoz na letališče.

15. dan: 2. 12. 2023: Bangkok – Zagreb - Slovenija (L)
Ob 01:50 polet preko vmesnega letališča na zagrebško letališče, kamor je predviden prihod ob 12.25 uri.


Predvidena namestitev:

Hanoj: Skylark Hanoi hotel (4*) in Flower Hanoi hotel 4* ali podobno
http://www.skylarkhotel.com.vn/
https://flowergardenhotel.com.vn/

Ha Long: Verdure Lotus Cruise (5*) ali podobno
https://verdurelotuscruises.com/

Hue: Romance Hue hotel Deluxe city view (4*) ali podobno
http://www.romancehotel.com.vn

Hoi An: Silkian Hoi An hotel EXECUTIVE BALCONY (4*) ali podobno
https://silkianhotel.com/

Ho Chi Minh    Winsuites Saigon hotel - PREMIER DELUXE  (4*) ali podobno
https://www.winsuitessaigon.com/

Phnom Penh - BAITONG HOTEL – Superior City View  (4*) ali podobno
https://www.baitonghotel.asia/

Siem Reap - SOMADEVI ANGKOR HOTEL Superior (4*) ali podobno
https://www.somadeviangkor.com/

CENA VKLJUČUJE letalski prevoz z zagrebškega letališča z vmesnim prestopom proti Hanoju in nazaj iz Bangkoka, 4 notranje lete po programu (Hanoj – Hue, Da Nang -  Sajgon, Sajgon  -  Phnom Penh,  Siem reap  -  Bangkok), vse letališke takse, 11 x namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih soba v hotelih s 4*/5*, 1 x nočitev na ladji 5* v 1/2 kabinah TWC v zalivu Halong, vse obroke po programu (L - obrok na letalu, Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja), vse prevoze in transferje z avtobusi in ladjami po Vietnamu in Kambodži, vse vstopnine po programu, ogled predstave lutk na vodi, večerjo s tradicionalno predstavo na reki Sajgon, v Siem Reapu večerja s tradicionalnim plesom Apsara, ogled Bangkoka po programu z večerjo, angleško govoreče lokalne vodnike, slovensko spremstvo, celotno organizacijo.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 520 EUR, povratni prevoz na zagrebško letališče 78 EUR, po želji izlet s kuharskim tečajem v Cam Thanh Coconut Woods in vasico Tra Que 58 EUR, doplačilo za igro (18 lukenj) na golf igrišču Ba Na Hills z vključenim prevozom do igrišča, igranje (1 x green fee) in najemom golf opreme/seta palic 195 EUR, za vstopni vizum v Vietnam 35 EUR, vstopni vizum v Kambodžo 30 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO (vodniku na poti):  pričakovane napitnine (85 EUR plačilo vodniku na poti).

VIZUMI:
Vietnamsko vizo pridobimo na kraju samem ob vstopu v državo. Potrebujete izpolnjen obrazec (pošljemo ob prijavi), 2 fotografiji za dokumente (4 x 6 cm) in potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja  in ima prazno stran v potnem listu, ter 35 EUR. Skušali pa bomo urediti e-vizum za Vietnam.
Vizo za Kambodžo pridobimo med potovanje in  pred vstopom v državo. Potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, 2 fotografiji, izpolnjen obrazec, prazno stran v potnem listu ter 30 EUR.
Tajska: Državljani Republike Slovenije za turistična bivanja do 30 dni ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja. 31. decembra 2016 je v veljavo stopil nov vizumski režim, ki ureja vstop v Kraljevino Tajsko preko kopenskih meja. Le ta je dovoljen 2 x  v koledarskem letu. Za vse nadaljnje vstope je potrebna predhodna pridobitev vizuma.

CEPLJENJE in ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:
Za obisk Vietnama cepljenje ni obvezno. Vse dodatne, natančnejše informacije lahko dobite na spletni strani https://zdravinapot.si/, oz. na Inštitutu za varovanje zdravja RS. Obvezno je zdravstveno zavarovanje z asistenco z najmanj dvojnim kritjem, ki ga lahko sklenete preko naše agencije. Za optimalno zavarovanje odpovedi potovanja  in zdravstveno zavarovanje na poti vam bomo svetovali v agenciji.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15 oz. 12 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih junija 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIETNAM IN KAMBODŽA - 15 DNI

od
3.469,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

VIETNAM IN KAMBODŽA - 15 DNI

od
3.469,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

VIETNAM IN KAMBODŽA - 15 DNI


  • od 3.469,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNIIndija

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNI

0/5

od 1.869,00 € Brez DDV: 1.869,00 €

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNIMaldivi

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI Južna in srednja Amerika

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

0/5

od 2.259,00 € Brez DDV: 2.259,00 €

JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 DNI Japonska

JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 DNI

0/5

od 3.190,00 € Brez DDV: 3.190,00 €

KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI ZDA

KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

VRHUNCI NORVEŠKIH FJORDOV-3DNI-22.09.

VRHUNCI NORVEŠKIH FJORDOV-3DNI-22.09.

0/5

od 849,00 € Brez DDV: 849,00 €

Tags: Vietnam, Kambodža, Azija