Potovanje v Vietnam in Kambodžo - Angkor Wat in Halong zaliv - neponovljivo doživetje. Indokina je izbor potovanja za vsakogar. Angkor templji in stožci v zalivu Halong, široka 9 kraka delta Mekonga, idilični Hoian.
Vietnam in Kambodžo, nista le deželi s krvavo polpreteklostjo, ampak čudoviti deželi z dolgo in bogato zgodovino. Skozi tisočletja so prebivalci teh dežel ustvarjali neverjetno lepa mesta, s svojo marljivostjo obdelovali rodovitno zemljo, razvili čudovite načine izkoriščanja raznovrstnih darov narave in preživeli vse zgode in nezgode, ki jim je povzročila narava ali različni vladarji in njihovi strateški interesi. Preživeli so tudi pekel druge polovice prejšnjega stoletja, sedaj pa velikodušno odpirajo svoji deželi radovednim popotnikom, da ju spoznajo in vzljubijo. Gremo in odkrijmo skupaj Vietnam in Kambodžo.

TERMIN: 30. 6. - 13. 7. 2023

Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.859 EUR

TERMINI: 24. 4. - 7. 5., 23. 10. - 5. 11. 2023

Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.939 EUR

1. dan: LJUBLJANA- HO CHI MINH (polet s presedanjem)
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s postankom proti Aziji.

2. dan: HO CHI MINH (transferji cca 10km)
Nadaljevanje leta proti največjemu mestu Vietnama. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti prevoz v mesto. Krajša panoramska vožnja in večerja v restavraciji, naša prva izkušnja z okusno vietnamsko hrano. Namestitev v hotelu. Nočitev.

3. dan: HO CHI MINH (transferji cca 100km, 3 ure, peš)
Zajtrku bo sledil ogled mesta, kjer bomo med drugim videli: katedralo, staro Sai Gon poštno poslopje in Hotel DeVille, tržnico Ben Than, za zaključek pa še obisk muzeja vojnih zločinov in nekdanje predsedniške palače. Še postanek v kitajski četrti Cholon, kjer je najti vse za vsakogar in tempelj posvečen ustanovitelju in trgovanju. Kosilo. Nato prevoz v Chu Chi, kjer se nahaja sloviti kompleks podzemnih rovov, iz katerih so gverilske akcije vodili organizatorji Viet Minh in Viet Cong ter zbijali moralo in zadajali smrtonosne udarce francoski in ameriški vojski. Ogled klavstrofobičnih rovov in operativnega centra. Nazaj v Hochiminh, nočitev.

4. dan: HO CHI MINH-DANANG-HOIAN (transferji cca 30km, polet 1 ura)
Zajtrku bo sledil prevoz na letališče in polet v Danang. Po pristanku prevoz v Hoian, idilično ohranjeno mesto s kombinacijo kitajsko-vietnamsko-japonske arhitekture. To mirno in ljubko mesto odlikujejo nizke hiše v kitajskem stilu, 400 let star pokriti Japonski most, veseli toni pobarvanih templjev in pagod. Ozke ulice in vrvež obiskovalcev, številni mamljivi lokali in trgovinice pričarajo čarobno vzdušje. Po ogledu mesta sledi kosilo/večerja, nato pa namestitev in nočitev.

5. dan: HOIAN-DANANG-HUE (transferji cca 130km, 4 ure)
Zajtrk. Dopoldan se bomo podali proti Hueju. Pot nas bo vodila nazaj skozi Danang in do njegove slovite »China beach«, ogledali pa si bomo tudi muzej dinastije Cham, poznane po fantastičnih kreacijah templjev in kamnitih skulptur. Nato nadaljevanje preko slikovitega Hai Van prelaza v Hue, kjer si bomo ogledali zadnje cesarsko mesto Vietnama s cesarsko prestolnico, katero čuvajo veličastna vrata in paviljon petih feniksov. Nato še do grobnice Tu Duca, najdlje vladajočega vietnamskega cesarja. Večerja v restavraciji. Namestitev in nočitev.

6. dan: HUE-CAN THO (transferji cca 230km, 5 ur, polet 1 ura, čolni po Mekongu)
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Saigon. Sledi prevoz v ruralno obarvano delto Mekonga. S čolni se bomo zapeljali med otočki na tej veliki žili JV Azije in se seznanili z lokalno umetnostjo, izdelovalci riževega papirja, slaščic iz kokosa in riža, zanimivo lokalno arhitekturo in načinom življenja ter videli številne plavajoče tržnice, nasade okrasnih in sadnih rastlin… Po ogledih transfer v Can Tho, središče delte Mekonga. Večerja in nočitev.

7. dan:CAN THO-CHAU DOC (transferji cca 110km, 3 ure)
Še pred zajtrkom se bomo podali na ogled plavajoče tržnice, kjer se opravijo vsi pomembni dnevni nakupi domačinov. Po izkušnji vodnega trgovanja v hotl na zajtrk. Prosto za samostojne aktivnosti in raziskovanej mesta. Nato se bomo odpeljali do Chau Doc-a. Kosilo, namestitev in nočitev.

8. dan: CHAU DOC – PHNOM PENHH (transferji cca 20km, hitri čoln 5 ur)
Po zgodnjem zajtrku prevoz v pristanišče in s hitrim čolnom se bomo zapeljali po Mekongu proti Pnom Penh-u. Svojevrstno doživetje, ko bomo drveli mimo vasic in opazovali vsakdan Kmerov ob tej mogočni reki. Ob prispetju namestitev v hotelu in krajša osvežitev. Po predahu si bomo na panoramski vožnji ogledali glavno mesto Kambodže. Kljub dogodkom v bližnji preteklosti je ohranilo svoj šarm. Videli bomo poslopja Kraljeve palače, Srebrne pagode – najsvetejši tempelj v državi, Wat Ounamon. Zadržali se bomo tudi v privlačnem predelu »riverfront« in zaključili z večerjo v restavraciji. Nočitev.

9. dan: PHNOM PENH (tranferji cca 50km, 2 uri)
Zajtrk. Najprej se bomo odpeljeli do spomenika usmrčenim Kmerom v času okrutnega režima Pol Pota, katerim je posvečena kostnica v Choeung Ek-u – poljih smrti. Nato nazaj v mesto in obisk templja Wat Phnom, lociranega na edinem »hribu« v mestu, po katerem je Phnom Penh tudi dobil ime. Postali bomo tudi na centralni tržnici, fantastični kreaciji iz dobe francoskega kolonializma. Žalostni čas kmerske zgodovine bomo zopet izkusili v nekdanjem zaporu S-21. Kosilo. Obeležili bomo tudi trg Neodvisnosti in trg Kamboško-Vietnamskega prijateljstva. Nazaj v hotel, nočitev.

10. dan: PHNOM PENH-SIEM REAP (transferji cca 25km, hitri čoln 5 ur, peš)
Po zajtrku prevoz do pomola in vkrcanje na hitri čoln do Siem Reapa. Vožnja bo delno potekala po znamenitem jezeru Tonle Sap in istoimenski reki, ki se v Phnom Penhu izliva v Mekong. Namestitev v hotelu, osvežitev, nato pa ogled tega danes izjemno turističnega mesta. Popoldan pa se bomo odpeljali v sloviti arheološki park Angkor. Povzpeli se bomo na Phnom Bakheng in uživali v kombinaciji tempeljske veličastnosti in silhuete fantastične narave ob bližajočem se sončnemu zahodu. Zakonec dneva pa večerja in ogled predstave kamboških plesov in predstave nimf – apsar. Nočitev.

11. dan: SIEM REAP-HANOI (transferji cca 50km, peš, polet 2 uri)
Po zajtrku bomo začeli z ogledi najprivlačnejšega templja Ta Prom, preraščenega z džunglo in tako še posebej mikavnega. Ljubkovalno ga imenujejo tudi tempelj »Tomb Raider«, saj je tod Angelina Jolie snemala istoimenski film. Sledil bo kralj templjev – Angkor Wat, katerega so gradili v prvi polovici 12. stoletja in je posvečen hindujskemu bogu Višnuju. Zunanje zidove v dolžini skoraj celega kilometra krasijo ploski reliefi, ki ponazarjajo budistične legende in zgodovinske dogodke. Nato do samega središča imperija v Angkor Thom, kjer nas bo očaral kompleks templja Bayon s svojimi oprezajočimi obrazi in terasa slovnov, kjer so nekoč potekale parade imperija in kraljevi sprejemi. Naslednji bo Preah Khan, nato Neak Poan – zdravilni center Angkorja in še Pre Kup, ki je služil kot Angkorski pogrebni ambient. Kosilo in prevoz na letališe. Polet v Hanoj. Prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

12. dan: HANOI-HA LONG-HANOI (transferji cca 340km, 7 ur, ladjica 5 ur)
Po zgodnjem zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v Ha Long, se vkrcali na ladjo in se podali na križarjenje med otoki in otočki. Zaliv, katerega ime pomeni »zaliv spuščajočega se zmaga«, ima 1500km2 nekaj več kot 3000 apnenčastih otokov, ki se dvigujejo iz kristalno čistega, smaragdnega morja. Leta 1996 jih je UNESCO zaščitil kot del naravne svetovne dediščine. V nekaterih lagunah navpične stene otočkov izgubijo svojo ostrino, med morjem in skalami pa se razprostirajo čudovite peščene plaže. Med plovbo se bomo zasidrali v osamljenem zalivu in se okopali v čudovitem morju (pogoj – vremenske razmere). Kosilo iz morskih sadežev bo na krovu ladje. Vrnitev v Hanoi. Zvečer se bomo sprehodili še ob privlačnem starem centru okoli jezera Hoam Kiem in doživeli pristni utrip severno vietnamskega mesta. Nočitev.

13. dan: HANOI-EVROPA / SAPA (transferji cca 60km, polet domov-vlak spalnik Sapa)
Po zajtrku se bomo podali na ogled čudovitega Ha Noi-ja z več kot 1000 letno zgodovino. Spoznali bomo simbol neodvisnosti s Trgom Ba Dingh, mavzolej Ho Chi Minha in njegovo hišo na stebrih, Enostebrno pagodo in tempelj književnosti, ki hkrati predstavlja prvo univerzo Vietnama odprto leta 1076. Samo staro središče Hanoja pa bomo spoznali tudi na krajši vožnji z značilnimi »cyclo« vozili. Sledil bo prevoz na okoliško letališče ter prijava in polet s postankom nazaj proti Evropi. Obrok na letalu. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču naslednji dan (14. dan potovanja). Prevoz v Ljubljano.

************************
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
POMEMBNO: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

CENA VKLJUČUJE: letalske prevoze v ekonomskem razredu po programu, z vključenimi letališkimi pristojbinami, nočitve z zajtrki po programu v hotelih 3* in 4*, vse navedene obroke, oglede z vstopninami po programu, prevozi s klimatiziranimi vozili, vožnja s hitrim čolnom Chau Doc-Phnom Penh in Phnom Penh-Siem Reap*, ladjica v Halong zalivu, vsi prevozi s čolni po delti Mekonga, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, državne takse, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (do 25.000€), nezgodno zavarovanje, slovenski vodja poti in organizacijo potovanja.
*v primeru nezadostnega števila potnikov oz. prenizkega nivoja vode izvajalec prevoza s hitrim čolnom organizira avtobusni transfer.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): manjša skupina (10-14 potnikov): 165 EUR, Vizum e-viza Vietnam: 35 EUR, Vizum ob vstopu v Kambodžo: 30$/€.

OBVEZNO DOPLAČILO (vodniku na poti): napitnine: 70 EUR.

DOPLAČILA PO ŽELJI (ob prijavi): enoposteljna soba 315 EUR.

Cepljenje: niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si.
Vizum: za obe državi je potreben.

POMEMBNO: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na
podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih februarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIETNAM IN KAMBODŽA - 14 DNI

od
2.859,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

VIETNAM IN KAMBODŽA - 14 DNI

od
2.859,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

VIETNAM IN KAMBODŽA - 14 DNI


  • od 2.859,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNIIndija

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNI

0/5

od 1.769,00 € Brez DDV: 1.769,00 €

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - 14 DNIZda

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - 14 DNI

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNIMaldivi

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI Južna in srednja Amerika

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

0/5

od 2.259,00 € Brez DDV: 2.259,00 €

JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 DNI Japonska

JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 DNI

0/5

od 3.190,00 € Brez DDV: 3.190,00 €

Tags: Vietnam, Kambodža, Azija