Španija mace drugače! Madrid, Toledo, Cordoba, Sevilla, Gibraltar, Granada, Murcia, Valencia.

 

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 979 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 1.039 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 1.059 €


1. dan: BENETKE – BARCELONA– TARRAGONA
Predvidoma v jutranjih urah zbor potnikov na letališču pri Benetkah (možnost doplačila za prevoz). Po pristanku sledi prevoz do mesta Tarragona, drugo največje središče v Kataloniji, ki velja za eno najprivlač- nejših večjih mest na katalonski obali. Rimljani so v 3. stol. prestolnico Tarraconensus uporabljali za utrdbo ob obrambi polotoka. Je odprto, veselo, v nekaterih delih prijetno moderno, hkrati pa ima nekaj najlepših rimskih ostankov v Španiji. Sprehodili se bomo po moderni ulici Rambla Nova, ki vodi do razgledišča, imenovanega Balco de Mediterrani. V bližini mesta se nahaja ostanek rimskega akvadukta. Nočitev v enem izmed letovišč na obali Costa Daurada.

2. dan: VALENCIJA - ALICANTE
Zjutraj vožnja v Valencijo, tretje največje špansko mesto s številnimi vrtovi in parki. Leži na Costa del Azahar, obali pomarančnih cvetov, sredi nasadov pomarančevcev in limonovcev. Sprehodili se bomo po mestnem središču, ki zaradi čudovite gotske arhitekture spada na Unescov seznam kulturne dediščine. Obiskali bomo največjo pokrito tržnico v Španiji, se ustavili pri katedrali in La Lonji, borzi iz 15. stoletja. V prostem času priporočamo kosilo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji. Popoldne se bomo zapeljali še mimo Mesta umetnosti in znanosti, futurističnega kompleksa s številnimi muzeji, nato nadaljevali ob Costa Blanci proti Alicanteju, pomembnemu pristanišču. Spanje v mestu ali okolici.

3. dan: ALICANTE - GRANADA
Zjutraj vožnja po slikoviti španski pokrajini proti čarobni Andaluziji. Pot nas bo vodila do vznožja najviš- jega španskega gorovja Sierra Nevada v Granado, nekdaj zadnjo trdnjavo Mavrov na španskih tleh. Velika trdnjava in palača uteleša staro Andaluzijo kot noben drug kraj v Španiji. Alhambra obiskovalca uroči. Ob ogledu soban se vrnemo v 14. stoletje, ko je Granadi vladala družina Nasridov in zgradila palačo iz »kamnitih čipk«. Sprehodili se bomo tudi po pripadajočih »visečih» in cvetočih vrtovih Generalife. Dan bomo zaključili v starem mestnem jedru, ki ga zaznamujejo številne zavite ulice z mavrskim pridihom. V Granadi je tudi kraljeva kapela – grobnica katoliških vladarjev Ferdinanda in Izabele. Nastanitev v hotelu in zvečer po želji obisk predstave flamenka v avtentičnem okolju pečin nad Granado.

4. dan: GRANADA - RONDA - GIBRALTAR / LA LINEA DE LA CONCEPCION
Zjutraj vožnja do Ronde, mesta z eno najbolj spektakularnih leg nad globoko sotesko reke Guadalevin. Ponaša se z drugo najstarejšo areno za bikoborbe v Španiji, tremi veličastnimi kamnitimi mostovi, ki se pnejo visoko nad sotesko. Zanimive za ogled so tudi stare arabske kopeli in v živo skalo izklesano navpično stopnišče. Vožnja na skrajni jugu Španije, do angleške kolonije Gibraltar. Po prihodu se bomo sprehodili po starem delu mesta in spoznali zgodovino kolonije. Po želji se bomo s prilagojenimi mini avtobusi povzpeli na vrh znamenite gibraltarske skale (the Rock), od koder se odpira čudovit razgled na špansko obalo in severno Afriko, srečali pa bomo tudi njihove najstarejše prebivalce, opice. Sledi nastanitev v širši okolici na španski strani.

5. dan: GIBRALTAR – SEVILLA
Zjutraj vožnja v Sevillo, prestolnico Andaluzije. Mesto v sebi skriva mešanico različnih kultur, od ostankov iberskih naseljencev do arabske kulture (iz časov mavrske vladavine) in sodobne arhitekture. Ogled mesta ob reki Guadalquivir (Isla Cartuja – prizorišče svetovne razstave leta 1992), ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Blodnjak ozkih uličic vzhodno od katedrale in Alcázarja je najbolj strjen in romantičen prikaz Seville s skrivnimi trgi in cvetočimi dvorišči ter številnimi bari tapas in uličnimi kitaristi. Posebej veličasten je ogled katedrale, ki stoji na mestu nekdanje velike mošeje Almohadov iz 12. stoletja. Prav zvonik La Giralda in vrt pomarančevcev sta zapuščina mavrske zgradbe. Sprehodili se bomo mimo Indijskega arhiva, ki priča o vodilni vlogi Seville v času kolonizacije Novega sveta ter palače Alcázar, ki so jo zgradili almohadski mestni vladarji, Peter I. pa jo je leta 1364 ukazal preurediti v svojo kraljevo palačo. Popoldne nekaj prostega časa in vožnja do hotela ter nastanitev v mestu ali okolici.

6. dan: SEVILLA - CORDOBA – TOLEDO
Po zajtrku vožnja po široki in rodovitni dolini reke Guadalquivir do vroče Cordobe. Obiskali bomo (doplačilo) eno najlepših in največjih mošej na svetu - Mezquito, biser stare arabske arhitekture na evropskih teh, ki je deloma spremenjena v katedralo. Na sprehodu po stari židovski četrti Barrio de Juderia, srcu Cordobe s prepletom ozkih in vijugastih uličic, bomo spoznavali pisana in cvetoča notranja dvorišča hiš – patios. Četrt daje občutek, da se je od 10. stoletja, ko je bilo mesto eno najpomembnejših mest zahodnega sveta le malo spremenilo. Ustavili se bomo tudi na starem rimskem mostu ki povezuje bregova najpomembnejše andaluzijske reke Guadalquivir. Nadaljevanje poti v Toledo. Nastanitev v mestu ali okolici.

7. dan: TOLEDO - MADRID
Dopoldne si bomo ogledali Toledo, nekdanjo špansko prestolnico, ki je znana po čudovitem srednjeveškem jedru. Sprehodili se bomo do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza. Pot nas bo dalje vodila do naše zadnje postaje, španske prestolnice Madrid. Najprej se bomo podali na avtobusni ogled: zapeljali se bomo po najdaljši mestni aveniji, Paseo de la Castelana in videli nekatere glavne mestne znamenitosti kot so trg Cibeles, areno za bikoborbe Las Ventas, trg Plaza de Espana s kipom Don Kihota, glavno poslovno ulico Gran Via ter znani stadion Santiago Bernabeu. Sledi nastanitev. Zvečer se bomo podali do največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade.


8. dan: MADRID - BENETKE
Dopoldne se bomo podali na raziskovanje starega mestnega jedra (peš in z metrojem). Obiskali bomo živahno tržnico San Miguel, se ustavili pred znamenito madridsko Opero, končali pa pri Kraljevi palači, ki jo obkrožajo vrtovi. Po želji notranji ogled palače, ki je zgrajena v neoklasicističnem slogu s kar 2800 sobami. Sledi prosti čas za samostojno raziskovanje ali obiske muzejev (prosti čas glede na letalski prevoz): obiščete lahko muzej Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. Tu je shranjenih več kot 7.000 slik, med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih in El Grecovih. Obiščemo lahko tudi Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia ali Muzej Thyssen - Bornemiszapa ali pa čas preživite v vedno živahnem mestnem središču. Predvidoma popoldne prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Benetkam (ob doplačilu prevoz do Slovenije).

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, oglede brez vstopnin, 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), vstopnino v Alhambro&Generalife, lokalne vodnike, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 189 €, polpenzion v hotelih/restavracijah 140 €, povratni prevoz do Benetk 58 €, vstopnine po želji. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišcu 10 %.

Opomba: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. V primeru poleta iz bližnjih letališč je možno doplačilo za prevoz do letališča (enosmerni ali povratni prevoz – odvisno od odhodnega letališča). Nekaj odhodov (predvsem poleti) je predvidenih vsaj v eno smer iz Ljubljane, v drugo pa na letališče pri Benetkah/Trstu.


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25, 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VELIKA ŠPANSKA TURA

od
979,00 €

Potniki

1
2
 

VELIKA ŠPANSKA TURA


  • od 979,00 €Morda vas zanima tudi...

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA (4 dni) Španija

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA (4 dni)

0/5

od 549,00 € Brez DDV: 549,00 €

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

0/5

od 1.190,00 € Brez DDV: 1.190,00 €

BARCELONA IN COSTA BRAVA Španija

BARCELONA IN COSTA BRAVA

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

VALENCIJA

VALENCIJA

0/5

od 449,00 € Brez DDV: 449,00 €

Tags: VELIKA, ŠPANSKA, TURA, Španija