Španija mace drugače! Madrid, Toledo, Cordoba, Sevilla, Gibraltar, Granada, Murcia, Valencia.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih:  989 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.039 Eur 


1. DAN: BENETKE - VALENCIJA - ALICANTE
Zbor potnikov na letališču Benetke* predvidoma v jutranjih urah (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet v Valencijo, tretje največje špansko mesto s številnimi vrtovi in parki. Leži na Costa del Azahar, obali pomarančnih cvetov, sredi nasadov pomarančevcev in limonovcev. Sprehodili se bomo po mestnem središču, ki zaradi čudovite gotske arhitekture spada na Unesco-v seznam svetovne kulturne dediščine. Obiskali bomo največjo pokrito tržnico v Španiji, se ustavili pri katedrali in Lonji, borzi iz 15. stoletja. V prostem času priporočamo kosilo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji. Popoldne se bomo zapeljali še mimo Mesta umetnosti in znanosti, futurističnega kompleksa s številnimi muzeji, nato nadaljevali ob Costa Blanci proti Alicanteju, pomembnemu pristanišču. Spanje v mestu ali okolici.

2. DAN: ALICANTE - GRANADA
Zjutraj vožnja po slikoviti španski pokrajini proti čarobni Andaluziji. Pot nas bo peljala pod vznožjem najvišjega španskega gorovja Sierra Nevada v Granado, nekdanjo zadnjo trdnjavo Mavrov na španskih tleh. Ogledali si bomo »čipkasto palačo« Alhambro, sapo jemajočo mavrsko trdnjavo s čudovito islamsko arhitekturo, ki sodi med najbolj obiskane točke v Španiji. Sprehodili se bomo tudi po pripadajočih vrtovih Generalife. Nastanitev v hotelu. Po želji obisk predstave flamenka v avtentičnem okolju pečin nad Granado.

3. DAN: GRANADA - RONDA - GIBRALTAR / LA LINEA DE LA CONCEPCION
Dopoldne se bomo sprehodili po starem mestnem jedru Granada, ki ga zaznamujejo številne zavite ulice z mavrskim pridihom. Sledi vožnja do Ronde, slikovitega mesta stoječega nad globoko sotesko reke Guadalquivir. Ponaša se z najstarejšo areno za bikoborbo v Španiji, trojnimi mostovi, vredne ogleda so tudi arabske kopeli ter v živo skalo izklesano navpično stopnišče. Nadaljevali bomo proti skrajnemu jugu Španije, do angleške kolonije Gibraltar. Sledi nastanitev v širši okolici in nočitev.

4. DAN: GIBRALTAR - SEVILLA
Zjutraj se bomo sprehodili po Gibraltarju, angleški enklavi na jugu Španije. Obiskali bomo stari del mesta in spoznali zgodovino kolonije. Po želji se bomo povzpeli na vrh znamenite gibraltarske »skale« (The Rock), od koder so čudoviti razgledi na špansko obalo in severno Afriko, videli pa bomo tudi njihove znane prebivalce: opice. Po ogledu sledi vožnja v Sevillo, glavno andaluzijsko mesto. Tu bomo obiskali staro mestno jedro s slovito stolnico, se sprehodili čez Španski trg in si ogledali mogočni Alcazar. Sprehodili se bomo še po tipični andaluzijski mestni četrti Barrio de Santa Cruz. Nastanitev v mestu ali okolici. Zvečer bomo lahko uživali v živahnem vrvežu tega največjega andaluzijskega mesta.

5. DAN: SEVILLA - CORDOBA
Dopoldne še nekaj časa za raziskovanje Seville. Popoldne bomo nadaljevali z vožnjo mimo neskončnih oljčnih nasadov do Cordobe. Tu bomo obiskali (doplačilo) eno najlepših in največjih mošej na svetu - Mezquito, biser arabske arhitekture v času kalifata, ki so jo deloma spremenili v katedralo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, kjer bomo odkrivali skrita notranja dvorišča - patios v stari židovski četrti Barrio de la Juderia in se ustavili na starem rimskem mostu čez pomembno andaluzijsko reko Guadalquivir. Nastanitev v mestu ali okolici.

6. DAN: CORDOBA - TOLEDO - MADRID
Zjutraj bomo nadaljevali proti severu, v Toledo, nekdanjo špansko prestolnico, ki je znana po čudovitem srednjeveškem jedru. Sprehodili se bomo do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza. Pot nas bo dalje vodila do naše zadnje postaje, španske prestolnice Madrid. Nastanitev v hotelu.

7. DAN: MADRID
Danes bomo raziskovali staro mestno jedro (peš in z metrojem). Podali se bomo do največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade. Obiskali bomo živahno tržnico, se ustavili pred znamenito madridsko Opero, končali pa pri Kraljevi palači, ki jo obkrožajo vrtovi. Po želji notranji ogled palače, ki je zgrajena v neoklasicističnem slogu s kar 2800 sobami. Popoldne prosti čas za samostojne sprehode.

8. DAN: MADRID - BENETKE
Dopoldne predlagamo obisk muzeja Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. Tu je shranjenih več kot 7.000 slik, med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih in El Grecovih. Obiščemo lahko tudi Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia ali se podamo po nakupih. Popoldne sledi še kratek avtobusni ogled mesta: zapeljali se bomo po najdaljši mestni aveniji, Paseo de la Castelana in videli nekatere glavne mestne znamenitosti kot so trg Cibeles, areno za bikoborbe Las Ventas, trg Plaza de Espana s kipom Don Kihota, glavno poslovno ulico Gran Via, ter znani stadion Santiago Bernabeu. Popoldne prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Benetkam* (ob doplačilu prevoz do Slovenije).

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, oglede brez vstopnin, 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), vstopnino v Alhambro, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 150 €, povratni prevoz do Benetk 58 €, vstopnine po želji. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10%.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15,00 € na prijavnico, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VELIKA ŠPANSKA TURA

od
989,00 €

Potniki

1
2
 

VELIKA ŠPANSKA TURA


  • od 989,00 €Morda vas zanima tudi...

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA (4 dni) Španija

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA (4 dni)

0/5

od 539,00 € Brez DDV: 539,00 €

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

0/5

od 1.050,00 € Brez DDV: 1.050,00 €

BARCELONA IN COSTA BRAVA Španija

BARCELONA IN COSTA BRAVA

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

VALENCIJA

VALENCIJA

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

Tags: VELIKA, ŠPANSKA, TURA, Španija