• VELIKA RUSKA AVANTURA
  • VELIKA RUSKA AVANTURA

1. DAN- SLOVENIJA - MOSKVA

V dopoldanskih urah polet z letališča JP Ljubljana. Po popoldanskem pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Zvečer se bomo podali na vožnjo z znamenito moskovsko podzemno železnico, ki velja za najbolj razkošno na svetu, in se podali na kratek sprehod po mestu. Povratek v hotel in nočitev.


2. DAN - MOSKVA
Po zajtrku sledi celodnevni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov … Popoldan se bomo ob doplačilu podali za kremeljsko obzidje in po želji obiskali tudi orožarno, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov, videli pa bomo tudi prestoln zloglasnega carja Ivana Groznega. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razpoložljivosti, zato svetujemo čim bolj zgodnjo prijavo!).


3. DAN - MOSKVA - SERGIJEV POSAD - VLADIMIR - SUZDAL
Danes bomo zapustili Moskvo in se podali na raziskovanje t. i. Zlatega prstana: vrste starodavnih mest iz zlate ruske preteklosti, ki so pravzaprav veliki muzeji na prostem in sodijo med najbolj slikovita v državi. Na poti bomo imeli priložnost spoznati čudovito rusko podeželje. Najprej se bomo podali proti Sergijevemu Posadu, kjer bomo dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov. Tu stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergejev samostan, ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami. Nadaljevanje vožnje po ruskem podeželju. Popoldne prihod v Vladimir, ki se ponaša z zanimivo katedralo in znamenitimi Zlatimi vrati, tu pa je doma tudi največja tovarna traktorjev na svetu. Vožnja do Suzdala, kjer bomo prenočili.


4. DAN - SUZDAL - MOSKVA - ST. PETERBURG
Zjutraj bomo obiskali Suzdal, eno najstarejših ruskih mest, ki ga krasijo številne stare zgradbe, utrdbe in kar 25 cerkva. Sprehod po mestu in kremlju nad reko Kamenko, privoščili pa si bomo tudi pravo rusko kosilo z borščem. Sledi povratek v Moskvo in nekaj prostega časa na živahni ulici Arbat, kjer bo tudi kar nekaj možnosti za nakupovanje. Zvečer prevoz na železniško postajo in vkrcanje na nočni vlak proti St. Peterburgu. Vožnja z vlakom je zelo zanimiva izkušnja. Kabine so opremljene s 4 posteljami, zjutraj pa vsi potniki dobijo postrežen tudi zajtrk.


5. DAN - ST. PETERBURG IN ERMITAŽ
Dopoldne ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Podali se bomo na znameniti Dvorni trg, nekdanje središče ruskega imperija in si ogledali tudi monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev. Videli bomo tudi sedež admiralitete, ploščad dekabristov z znamenitim spomenikom Petra Velikega, Poletno palačo s parkom, največjo pravoslavno katedralo v mestu, katedralo Sv. Izaka, Kazansko stolnico, stolnico Smolny in Vasiljev otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija. Ustavili se bomo tudi pred znamenito križarko Auroro in obiskali mogočno trdnjavo Petropavlovsk. Popoldne ob doplačilu obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin iz vsega sveta. Sledi nastanitev v hotelu.


6. DAN - ST. PETERBURG (PETERHOF IN CARSKOJE SELO,MINI KRIŽARJENJE)
Dan bo namenjen obisku muzejev ali samostojnemu raziskovanju mesta. Ob doplačilu toplo priporočamo celodnevni izlet v Peterhof in Carskoje selo. V Peterhofu se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. Nadaljevanje v Carskoje selo, kjer stoji svetovno znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem. Popoldne povratek v St. Peterburg. Doživeli bomo utrip najbolj znane ulice Nevski prospekt, na kateri so številne restavracije, trgovine in trgi. Zvečer predlagamo tipično večerjo v ruski restavraciji. Za zaključek večera pa se bomo po želji podali še na mini križarjenje po kanalih St. Peterburga, kjer bomo mesto spoznali še z vodnega vidika.


7. DAN - ST. PETERBURG - SLOVENIJA
Dopoldne prevoz na letališče in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Sloveniji, kjer bomo pristali v popoldanskih/večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, nočno vožnjo s spalnikom Moskva - St. Peterburg (štiri posteljni kupeji), pet nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, eno kosilo, avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu, slovensko spremstvo in organizacijom potovanja.

DOPLAČILA: za manjšo skupino (min. 25 potnikov) 80 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: urejanje ruskega vizuma (skupaj z vabilnim pismom in posredovanjem) 85 €, enoposteljna soba 155 €, večerje 160 €, gledališče Bolšoj (od 50 €, odvisno od sedežev/ predstave).
MOŽNA DOPLAČILA na poti: ogled Kremlja brez orožarne 30 €, ogled Kremlja z orožarno 45 €, Ermitaž 25 €, izlet v Peterhof/Carskoje selo z vstopninami 75 €, mini križarjenje po kanalih St. Peterburga 20 €.

POMEMBNO: vse dodatne izlete v Rusiji je potrebno najaviti ob rezervaciji

Za Rusijo je obvezno potrebno zdravstveno zavarovanje z dvojnim kritjem (min. 50.000 €).


POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.

Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.

Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher.


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VELIKA RUSKA AVANTURA

od
1.169,00 €

Potniki

1
2
 

VELIKA RUSKA AVANTURA


  • od 1.169,00 €Morda vas zanima tudi...

MOSKVA Rusija

MOSKVA

0/5

od 729,00 € Brez DDV: 729,00 €

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE Rusija

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE

0/5

od 1.939,00 € Brez DDV: 1.939,00 €

VELIKA BALTSKA TURA IN ST. PETERBURG Rusija

VELIKA BALTSKA TURA IN ST. PETERBURG

0/5

od 1.099,00 € Brez DDV: 1.099,00 €

Tags: VELIKA, RUSKA, AVANTURA, Rusija