Ko vzhod roko poda zahodu.

Passau – Regensburg – Nürnberg – Bamberg – Dresden – Berlin - Schwerin - Lubeck – Hamburg - Bremen – Münster – Aachen – Köln – Koblenz – Ren – Mainz - Worms – Speyer – Heidelberg – Augsburg

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 698 Eur
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 838 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - REGENSBURG - NÜRNBERG
Odhod z avtobusom iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja skozi Karavanški predor, po Turski gorski avtomobilski cesti v Nemčijo. Prvo srečanje z Nemčijo bo v mestu Passau, starodavnem škofovskem mestu ob treh rekah: Donavi, Innu in Ilzu. Kratek ogled baročnega mestnega središča s stolnico sv. Štefana, nato nadaljevanje potovanja ob Donavi navzgor do Regensburga; sprehod po starem mestnem jedru, okoli stolnice in mestne hiše. Prihod v Nürnberg pozno zvečer, namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: NÜRNBEG - BAMBERG - DRESDEN - BERLIN
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti cesarskega mesta: cerkve sv. Lovrenca, cerkve Naše ljube gospe, bolnišnice sv. Duha in gradu. Po ogledu vožnja v Bamberg in ogled starega mestnega središča in romanske stolnice, znane po štirih zvonikih, še bolj pa po “bamberškem jezdecu”, srednjeveški kiparski mojstrovini iz prve pol. 13. stol. Nadaljevanje potovanja mimo Wagnerjevega Bayreutha, po avtocesti proti Dresdnu, kamor bo prihod popoldne. Ogled saške prestolnice, ki je nekdaj konkurirala Dunaju, Pragi in Münchnu: Semprova opera, dvorec Zwinger, grad, obnovljena Frauenchirche ter Fuerstengang. Zvečer prihod v Berlin, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: BERLIN - POTSDAM - BERLIN
Zajtrk. Na ogledu slovitega velemesta bomo videli Brandemburška vrata, avenijo Unter den Linden, Muzejski otok s slovitim Pergamonskim muzejem, stolnico, Alexanderplatz in Charlottenburg. Popoldne bomo v Potsdamu obiskali slikovit dvorec s parkom Friderika Velikega, znameniti dvorec Sanssouci, ob katerem je čudovit terasasti park z vinogradom, vodnjaki in vodometi. Zvečer vrnitev v Berlin in nočitev.

4. DAN: BERLIN - SCHWERIN - LÜBECK - HAMBURG
Po zajtrku slovo od Berlina in vožnja proti severozahodu, do glavnega mesta zvezne dežele Mecklenburg - Predpomorjansko, Schwerina, ob istoimenskem jezeru. Po kratkem ogledu središča mesta nadaljujemo pot do Lübecka, starega hanzeatskega mesta ob reki Trave. Ogled mestnega jedra, ki je dejansko otok: simbol mesta - Holsteinska vrata in stara skladišča soli stojijo na celini, na otoku pa so mestna hiša, Marijina cerkev, stolnica. Popoldne nadaljevanje poti skozi Bad Segeberg proti Hamburgu, tudi hanzeatskem mestu in drugem največjem mestu v Nemčiji; prihod proti večeru, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: HAMBURG
Po zajtrku panoramski ogled mesta: staro mestno središče z mestno hišo, okoliNotranje Alster, pa rezidenčna četrt okoli Zunanje Alster, nato za doplačilo vožnja z ladjico po Labi. Popoldne prosto za sprehode po mestu in oglede po želji. Nočitev v hotelu.

6. DAN: HAMBURG - BREMEN - MÜNSTER - AACHEN
Zajtrk. Zgodnje slovo od Hamburga, vožnja v bližnji, nekdaj tudi hanzeatski Bremen ob Vezeri. Ogled starega dela mesta ob desnem bregu: ribiška četrt Schnoor, Glavni trg z mestno hišo in Rolandovim kipom ter stolnica. Okoli poldneva bomo pot nadaljevali mimo Münstra in skozi Porurje do Aachna, nekdaj prestolnice Karla Velikega. Ogled aachenskih znamenitosti, namestitev v hotelu večerja in nočitev.

7. DAN: AACHEN - KÖLN - KOBLENZ - REN - MAINZ
Po zajtrku in ogledu stolnice se bomo odpeljali do nekdanjega “Kelmorajna”- Kölna, ki se ponaša z romanskimi spomeniki in slovito gotsko katedralo. Po ogledu vožnja ob Renu do Bonna in dalje do Koblenza. V St. Goarshausnu se bomo vkrcali na ladjo in se popeljali po najbolj slikovitem delu Rena, mimo pečine Loreley do Rudesheima, od tam pa nadaljevali potovanje z avtobusom do Mainza. Večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN: MAINZ - WORMS - SPEYER - HEIDELBERG
Zajtrk, nato dan namenjen ogledu treh cesarskih stolnic: v Mainzu, Wormsu in Speyerju. Najprej obisk glavnega mesta Porenja, Mainza: njegova romanska stolnica je med najbolj značilnimi svoje vrste, s prelepim zvonikom in 29 nagrobnimi spomeniki mainškim škofom. Po sprehodu po mestu nadaljujemo potovanje po levem bregu Rena, do Wormsa, kjer si bomo ogledali romansko stolnico sv. Petra. Nadaljujemo še do tretje stolnice, največje v nizu treh, v Speyerju, ki je bila do prejšnjega stoletja, ko so šele dokončali kölnsko katedralo, največja v Nemčiji. Zgradili so jo v 11. in 12. stol., prav tako veliko cesarsko grobnico - Kaisergruft, kjer je pokopanih osem cesarjev Svetega rimskega cesarstva nemškega naroda. Popoldne obisk univerzitetnega Heidelberga: najprej njegovega gradu, nato pa še mestnega jedra. Zvečer namestitev v hotelu v okolici mesta, večerja in nočitev.

9. DAN: HEIDELBERG - AUGSBURG - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do Augsburga, mesta Hansa Holblina st., Fuggerjev, Mozartovega očeta in Bertolda Brechta. Po ogledu vrnitev proti domu: mimo Münchna, Salzburga in Beljaka v Slovenijo, kamor bo prihod pozno zvečer. 

 

MM-NAMIG: BREZ NOČNIH VOŽENJ/BOGAT PROGRAM

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 8x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), prevoz z ladjo po Renu, oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 200 €, vstopnine pribl. 40 €.
Popusti: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 75 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 3 x 70 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz.  25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VELIKA NEMŠKA TURA

od
698,00 €

Potniki

1
2
 

VELIKA NEMŠKA TURA


  • od 698,00 €Morda vas zanima tudi...

PO POTI PRIMOŽA TRUBARJA Nemčija

PO POTI PRIMOŽA TRUBARJA

0/5

od 199,00 € Brez DDV: 199,00 €

Tags: VELIKA, NEMŠKA, TURA, Nemčija