TERMINI: 25. 10. - 5. 11., 20. 11. - 1. 12. 2023

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.498 EUR 

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.558 EUR

Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.648 EUR

Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.708 EUR

TERMIN: 13. 1. - 24. 1. 2024

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.398 EUR 

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.458 EUR

Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.548 EUR

Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.608 EUR

TERMIN: 16. 2. - 27. 2. 2024

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.459 EUR 

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.519 EUR

Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.609 EUR

Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.669 EUR


1. dan: SLOVENIJA - CIUDAD DE MEXICO
POLET V NAJVEČJO SVETOVNO PRESTOLNICO

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko enega izmed evropskih letališč v Ciudad de Mexico, kjer pristanemo v večernih ali jutranjih urah naslednjega dne - odvisno od časovnice leta. Prevoz do hotela in nastanitev (ali pa nočitev na letalu) 

2. dan: CIUDAD DE MEXICO - XOCHIMILCO
MESTO PALAČ IN AZTEŠKI PLAVAJOČI VRTOVI

Ogled glavnega mesta Mehike, ki  leži na 2.240 metrih nadmorske višine in je z več kot 22 milijoni prebivalcev ena največjih svetovnih metropol. Ta latinskoameriška prestolnica je zrasla iz ruševin azteškega mesta Tenochtitlan, danes pa predstavlja moderno mesto. Ogled bomo začeli v zgodovinskem središču na trgu Zocalo z  znamenito katedralo, ki velja za največjo baročno stolnico Latinske Amerike in Narodno palačo. Vožnja do znamenitega parka Xochimilco (Pri cvetni gredi), kjer so se Azteki na t. i. plavajočih vrtovih ukvarjali s poljedelstvom. Z barvitimi ladjicami se bomo popeljali na kratek izlet po kanalih, ki so ostali od nekdanjega jezera. Na povratku v središče mesta še postanek v modri hiši (Casa Azul), domu in ateljeju izjemne slikarke Fride Kahlo. Prevzela nas bo eksplozija živih barv ter njena vztrajnost in volja do življenja. Frida Kahlo, žena Diega Riviere spada med nadrealistične slikarke, njena izrazita obsedenost z žensko tematiko pa jo uvršča tudi med kultne osebnosti feminizma.

3. dan: CIUDAD DE MEXICO - GUADALUPE - TEOTIHUACAN - PUEBLA
ČRNA MARIJA IN MESTO KJER SO LJUDJE POSTALI BOGOVI

Vožnja v največje romarsko središče obeh Amerik - cerkev Guadalupe, ki je posvečena črni Madoni, saj naj bi se tu leta 1531 prikazala Marija, zavetnica Latinske Amerike. Devica Guadalupe je simbol Mehike, a se k njej pridejo pokloniti mnogi verujoči iz drugih latinskoameriških držav in Evrope. Nadaljevanje v znameniti Teotihuacan, nekdanjo bleščečo azteško prestolnico, ki je štela kar 200.000 prebivalcev. Teotihuacan je v času razcveta med tretjim in šestim stoletjem zrasel v mesto, ki je oblastniško dirigiralo in nadzorovalo dve tretjini Mehike, Gvatemalo, Belize ter del Hondurasa in Salvadorja. Ogled veličastne piramide Sonca, piramide Meseca in tempelj Pernate kače. Posebej zanimiv bo ogled Ceste mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali božanstvom. Vožnja ob vznožju mogočnih vulkanskih gora Iztaccihuatl in še zmeraj aktivnega Popocatepetl-a, s pogledi na vrhove ognjenikov, nas bo pripeljala do kolonialnega mesta Puebla. 

4. dan: PUEBLA - TEHUACHAN - CORDOBA - MINATITLAN
MESTO ANGELOV

Puebla de los Angeles ali »Mesto angelov« z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo, barvitimi pročelji hiš in številnimi cerkvami nas bo očarala. Poimenoval jo je ustanovitelj Fray Julian Garces, saj so mu angeli v sanjah naročili, naj tu zgradi mesto. Obiskali bomo katedralo, kapelico Rosario in se sprehodili po živahnem nakupovalnem delu. Zgodovinsko središče mesta je pod zaščito UNESCA. Navdušile nas bodo fasade hiš okrašene s keramiko – azulejos, katedrala in cerkev sv. Dominika. Vožnja v mesto Tehuacan, v pogorju Sierra Madre Oriental, na višini 1.700 metrov. Predstavlja eno najstarejših španskih naselij v Mehiki in je bogato z rudniki srebra in svinca. Regija je znana po mineralnih vodah, ki so ključnega pomena za proizvodnjo mnogih pijač Penafiel. Izredna lega mesta, prijetno podnebje, kolonialne zgradbe in lokalne obrti, so Tehuacán naredile za pomembno turistično središče. Vožnja do Cordobe, kjer si bomo ogledali zanimiv muzej kave. Nadaljujemo do Minatitlana. 

5. dan: MINATITLAN - TUXLA - SAN CRISTOBAL
OBISK ZANIMIVIH INDIJANSKIH VASIC

Vstopili bomo v zvezno pokrajino Chiapas in pot nadaljevali v Tuxlo. Tu je tudi najožji del Mehike, saj Tihi in Atlantski ocean ločuje le 328 km. Po bomo nadaljevali mimo mogočnih palm in mangovih dreves do mesta Tuxtla. Postanek v naravnem parku Sumidero, kjer se bomo s hitrimi čolni popeljali po 28 km dolgem kanjonu in občudovali sotesko, ob kateri se dvigajo skoraj 1000 metrov visoke pečine. Park je čudoviti preplet živalskega in eksotičnega rastlinskega sveta. Nadaljevanje vožnje v San Cristobal. Na poti bomo obiskali zanimivi indijanski vasici Zinacantan in San Juan Chamula. Le nekaj kilometrov narazen sta kot dva ločena svetova, ki ju ločuje krščanska vera in stara verovanja. Prihod v San Cristobal, nekdaj glavno mesto in kulturno prestolnico Chiapasa. Večerni sprehod po »pueblo magico«. 

6. dan: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - SLAPOVI AGUA AZUL - PALENQUE
SLAPOVI TROPSKEGA GOZDA

Sprehod po San Cristobalu, še enem v nizu starodavnih kolonialnih mest, ki se nam bo vtisnilo v spomin zaradi številnih in v pisana oblačila oblečenih Indijancev, potomcev Majev. Nizke, živo pisane fasade hiš, značilni tipični trg v sredini, bogato založena tržnica, slikovita katedrala in cerkvica Sv. Dominika dajejo mestu poseben značaj. Nadaljevanje vožnje v Palenque. Na poti postanek za ogled čudovitih slapov tropskega gozda, Aqua Azul. Osvežitev v turkizni vodi, pa četudi samo z nogami ali rokami, bo več kot dobrodošla. Nadaljevanje poti v Palenque. 

7. dan: PALENQUE - CAMPECHE
MAJEVSKO MESTO V TROPSKEM GOZDU

Globoko v džungli Chiapasa se iz gozda, ki je skril večino mesta, kot privid dvigajo Palenque. Odkopan je le manjši del mesta, a kljub temu velja za enega najlepših majevskih mest, ki je cvetelo v 7. stoletju kot pomembno obredno središče. Obisk znamenitih arheoloških ostankov, kjer se mogočna arhitektura prepleta z bujno vegetacijo tropskega gozda. Nekoč veličastno mesto s pet tisoč stavbami, jih ima danes samo še štiriintrideset. Najveličastnejši med njimi je tempelj napisov, kjer so leta 1952 našli grob svečenika, prekritega z osemtonsko ploščo. Prihod v mesto Campeche, ki je obdano z obzidjem. 

8. dan: CAMPECHE - KABAH - UXMAL – MERIDA
ČAROVNIŠKA MAJEVSKA PIRAMIDA

Dan bomo začeli z raziskovanjem mesta Kabah, ki sodi med večje majevske kraje. Našo pozornost bosta pritegnila predvsem sloviti »Codz - Poop« ali Palača mask in slavolok, ki v majevskem svetu veljata za največja. Nadaljevanje do majevskega mesta Uxmal, ki je z znamenitim nunskim kvadratom, guvernerjevo palačo ter devetintrideset metrov visoko čarovniško piramido, biser stare majevske arhitekture. Popoldne vožnja v prestolnico Jukatana, Merido. Nastanitev in sprehod po lepo ohranjeni zgodovinski četrti, polni kolonialnih cerkva in palač.

9. dan: MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN (PLAYA DEL CARMEN)
SKRIVNOSTNI VODNJAKI MAJEVSKE KULTURE

Vožnja v eno najosupljivejših kompleksov majevske civilizacije -  Chicen Itzo. Glavna znamenitost je Kukulkanov tempelj, velikanska stopničasta piramida, posvečena kačjemu božanstvu Kukulkanu. Veličastno stopnišče na severnem delu krasi izklesana ograja, ki se zaključi s kačjo glavo. Popoldne vožnja do letovišča  Riviera Maya, znano po sanjskih, belih, peščenih plažah med Cancúnom in Chetumalom.

10. dan: CANCUN (PLAYA DEL CARMEN)
SLADKO BREZDELJE

Dan namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri. Plaže, posejane s palmami in bel, droben pesek, so sestavni del počitnic na vzhodni obali mehiškega polotoka Jukatan. Zdi se, kot da bi tekmovale med seboj, katera bo najbolj ugajala turistom. In vse te plaže želijo ugajati le vam.

11. dan: CANCUN - EVROPA
HASTA LA VISTA

Prosto do odhoda na letališče. Polet proti Evropi.

12. dan: EVROPA - SLOVENIJA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta do Ljubljane oz. bližnjega letališča.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Mexico City, Cancun - Ljubljana/bližnje letališče, letališke in varnostne pristojbine, nočitve z zajtrki v hotelih 3*/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah, večerje in all inclusive po programu, vožnjo z ladjicami v Xochimilco, vse avtobusne prevoze po programu, angleško govorečega lokalnega vodnika, vstopnine za oglede kot navedeno v programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (na poti): napitnine cca. 45 EUR.

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja): prevoz Ljubljana - letališče Benetke 33 EUR /smer/osebo, dodatne nočitve oziroma podaljšanje počitnic v Cancunu (Playa del Carmen) /zahtevajte dodatni izračun/, enoposteljna soba 319 EUR.

POPUST: otrok od 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).

OPOMBE:

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 EUR na smer.
LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 25, 20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih februarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VELIKA MEHIŠKA TURA - 12 DNI

od
2.398,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

VELIKA MEHIŠKA TURA - 12 DNI

od
2.398,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

VELIKA MEHIŠKA TURA - 12 DNI


  • od 2.398,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNIIndija

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNI

0/5

od 1.869,00 € Brez DDV: 1.869,00 €

TROPSKA KUBA - 11 DNI Južna in srednja Amerika

TROPSKA KUBA - 11 DNI

0/5

od 2.299,00 € Brez DDV: 2.299,00 €

PRIVLAČNA KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI ZDA

PRIVLAČNA KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

PERU - 14 DNIjužna Amerika

PERU - 14 DNI

0/5

od 3.290,00 € Brez DDV: 3.290,00 €

Tags: Mehika, Južna, srednja, Amerika