Valencija -  obiščite špansko mesto, kjer je doma znamenita "paella".

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 419 Eur
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 449 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 459 Eur


1. DAN: TRST - VALENCIJA
V popoldanskih urah zbor potnikov na letališču v Trstu (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet v Valencijo, tretje največje špansko mesto, ki si je ime "mesto rož" prislužila s številnimi vrtovi in parki. Večerni pristanek, sledi prevoz do hotela in nastanitev.

2. DAN: VALENCIJA
Dopoldne se bomo sprehodili po mestnem središču, ki zaradi čudovite gotske arhitekture spada na Unesco-v seznam svetovne kulturne dediščine. Obiskali bomo največjo pokrito tržnico v Španiji, kjer nas vabijo prodajalci vsak dan svežih rib in morskih sadežev naravnost iz mestnega pristanišča el Grao ter svežega sadja in zelenjave z mednarodno znanega valencijskega vrta. Ustavili se bomo še pri katedrali in Lonji, borzi iz 15. stoletja. Za konec pa se sprehodili po ulicah živahne četrti Barrio del Carmen. Popoldne prosto, zvečer priporočamo tipično špansko večerjo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji.

3. DAN: VALENCIJA
V dopoldanskem času si bomo ogledali novejši predel mesta ob reki Turii, kjer stoji moderen kompleks, imenovan Mesto umetnosti in znanosti, kjer se nahajajo Muzej znanosti, palače umetnosti, Oceanografski muzej, futuristična sprehajališča, ... Tu si bomo vzeli nekaj prostega časa in obiskali katerega od fascinantnih muzejev (po želji, doplačilo). Po želji se bomo sprehodili tudi do mestnega stadiona Mestalla, kjer igra domači nogometni klub, videli pa bomo tudi progo, kjer potekajo dirke formule 1. Popoldne bomo sklenili na čudoviti dolgi peščeni plaži Valencije, kjer so ob glavni promenadi številne restavracije in bari.

4. DAN: VALENCIJA - (REQUENA) - TRST 
Zajtrk, možnost za samostojne obiske Arene na Plaza de Toros, Kolumbovega trga, modernistične Mercado Colon s številnimi trgovinicami, kavarnami in restavracijami. Po želji (doplačilo) izlet v vasico Requeno, kjer bomo spoznali pridelavo vina, sledila bo poskušina valencijskega vina in lokalne kulinarike. Nato sprehod skozi najstarejši del vasice - La Villa, kjer bomo spoznali tradicionalne hiše s kletjo - Requne. Popoldne prevoz do letališča in polet v Trst ter prevoz do Ljubljane (doplačilo).


CENA VKLJUČUJE:l etalski prevoz, 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 40 x 20 x 25 cm (manjša torba ali manjši nahrbtnik), avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 79 €, 1 kos check in prtljage do 20 kg 60 €, povratni prevoz iz Slovenije do letališča 38 €, prevoz z lokalnimi prevoznimi sredstvi pribl. 8 €, Oceanografski muzej 25-35 €, katedrala 4€, vožnja s kolesi 10 €, ogled stadiona 11 €, muzej bikoborbe 2 €, izlet v Requeno s pokušino in prigrizkom: 49 €.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 
Odlog plačila: 2 x 60 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VALENCIJA

od
449,00 €

Potniki

1
2
 

VALENCIJA


  • od 449,00 €Morda vas zanima tudi...

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

0/5

od 1.190,00 € Brez DDV: 1.190,00 €

VELIKA ŠPANSKA TURA Španija

VELIKA ŠPANSKA TURA

0/5

od 979,00 € Brez DDV: 979,00 €

BARCELONA IN COSTA BRAVA Španija

BARCELONA IN COSTA BRAVA

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

Tags: VALENCIJA, Španija