Ukrajina nas bo očarala s svojimi prekrasnimi mesti, s Kijevim, ki se ponaša z več kot 1500-letno zgodovino in ga imenujejo »mati ruskih mest«, s skorajda navpično ležečo Odeso ob Črnem morju.

 

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.599 €
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.699 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.799 €


1.-3. dan: Kijev

Prevoz na eno bližnjih letališč ter polet proti Ukrajini. Po pristanku na kijevskem letališču namestitev na ladji.* Večerja in nočitev. Po zajtrku si bomo ogledali ukrajinsko prestolnico KIJEV, ki leži na desnem bregu Dnepra. Mimo Zlatih vrat bomo prispeli do stolnice sv. Sofije, ki jo je leta 1017 postavil veliki knez Jaroslav. Cerkev je ena najstarejših v tem delu Evrope. Po ogledu samostana sv. Mihaela se bomo ustavili v Kijevsko-pečerski lavri, najstarejšem samostanu Kijevske Rusije. Samostanski kompleks sestavljajo številne zgradbe, ki so nastajale od 11. do 18. stol. Nato se bomo sprehodili po ulici Hreščatik in se ustavili na Trgu neodvisnosti, kjer je potekala t.i. oranžna revolucija. Tretji dan našega bivanja v Kijevu bomo nadaljevali z ogledi v mestnem središču. Popoldne pričetek plovbe proti jugu.

4. in 5. dan: Dneper - Zaporožje
Tretji dan bomo cel dan pluli po najdaljši ukrajinski reki DNEPER, ki je že od nekdaj pomembna prometna povezava med Sredo-zemljem, Črnim morjem in severno Evropo. Dan bo ubran na ukrajinske narodne teme, ki jih bomo spoznali skozi razna predavanja, koncert in kulinariko. Četrti dan se bomo ustavili v ZAPOROŽJU, kraju, ki je tesno povezan s Kozaki. V obdobju od 16. do 18. stoletja so tu ustanovili neodvisno kozaško državo, ki je odigrala pomembno vlogo pri slabljenju Poljske in krepitvi Rusije. Podobo mesta zaznamujejo številne zgradbe iz obdobja Stalina, ki kažejo vpliv klasicizma. Med drugim bomo obiskali muzej posvečen Kozakom in si ogledali prireditev, na kateri nam bodo prikazali vešče ravnanje s konji. Zajtrk, kosilo, večerja in nočitev na ladji.

6. dan: Herson
Nočna plovba po Dnepru skozi pokrajino, kjer so pred dvemi tisočletji živeli Skiti in Sarmati. Kar nekaj časa bomo pluli po Kahovskem vodozajetju, kjer se Dneper razširi v skoraj 200 km dolgo jezero, eno od treh največjih na reki. Prihod v mesto HERSON, ki velja za rojstni kraj črnomorske flote. To je po naročilu Katarine Velike skupaj z mestom ustanovil Potemkin, ki je pokopan v mestni stolnici. V Hersonu se bomo vkrcali na manjšo ladjo, ki nas bo popeljala po delti Dnepra, območju številnih zatokov, kjer življenje že ubira čisto svojo pot. Postanek za piknik v tradicionalni ribiški vasici, kjer se bomo seznanili z življenjem domačinov. Povratek v Herson in nadaljevanje plovbe proti jugu. Zajtrk, večerja in nočitev na ladji.

7. dan: Vilkove
Zjutraj bomo pripluli v VILKOVE, naselje, ki velja za biser Donavske delte in leži tik ob meji z Romunijo. Ukrajinske »Benetke« ležijo na točki, kjer se Donava izliva v Črno morje in slovijo po številnih kanalih ter rokavih. Ob njih so zgrajene hiše, ki ne stojijo na naravni podlagi, zato ne preseneča, da večino prometa poteka po vodi. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali točko 0 km, ki simbolizira kraj, kjer se končuje Donava in pričenja Črno morje. Del dneva bo namenjen samostojnemu pohajanju po slikovitem naselju ali počitku na ladji. Po želji se boste lahko udeležili opcionalnega izleta v delto Donave, kamor boste odpluli s čolni. Delta je zapleten ekosistem, v katerem živi vsaj 240 vrst ptičev in še številne druge živalske ter rastlinske vrste. Nočna plovba proti Odesi. Zajtrk, kosilo in večerja na ladji.

8. in 9. dan: Odesa
Zjutraj priplutje v ODESO. Po zajtrku bomo začeli odkrivati čare mesta, katerega podobo so sooblikovali številni narodi. Najprej se bomo povzpeli po slavnem »Potemkinovem stopnišču«, ki ga krona spomenik vojvodi Richelieuju. Francoski plemič velja za enega najboljših guvernerjev v zgodovini mesta. V bližini so mestna hiša, palača Voroncov, opera in spomenik Katarine II. Sledi obisk Uspenjskega sobora in še nekaterih drugih cerkva. Sicer Odesa slovi po tolerantnem verskem okolju, o čemer priča velika judovska skupnost. Mesto se ponaša tudi z bogatim umetnostnim muzejem, ki poleg ruskih hrani tudi dela pomembnih zahodnih umetnikov, kot sta Hals in Caravaggio. Zajtrk, kosilo in večerja na ladji. Zadnji dan po zajtrku prevoz na letališče in polet proti domu.* 

CENA VKLJUČUJE:  letalski prevoz, letališke in varnostne takse, namestitev v dvoposteljni kajuti na ladji s prehrano (Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja) in ekskurzijami med križarjenjem, organizacijo, kompetentno vodstvo slovenskega in lokalnih vodnikov, nezgodno zavarovanje. 
DOPLAČILA: Doplačilo (na poti) 50  Eur - napitnine. Doplačila po želji (ob prijavi):  310 Eur na osebo za namestitev v »de lux« kabini, 450 Eur na osebo za namestitev v »junior suite«, 390 Eur za enoposteljno sobo.


Ogledi vključeni v ceno!
Ladjar med potovanjem ponuja za doplačilo vrsto izbirnih izletov, ki so večinoma že vključeni v osnovno ceno našega potovanja. Skupno doplačilo za ogled cerkve sv. Sofije, Kijevsko-pečerske lavre, kozaške konjeniške predstave v Zaporožju, umetnostnega muzeja v Odesi in tamkajšnjih cerkva sicer znaša ok. 150 Eur.

Nastanitev na ladji
Cel čas potovanja so potniki nastanjeni na ladji, v dvoposteljnih kabinah na zgornji palubi (upper deck). Vse kabine imajo kopalnico, zunanje okno ter lastno klimatsko napravo.POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.Izračun upošteva udeležbo najmanj 25, 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

UKRAJINA IN KRIŽARJENJE PO DNEPRU

od
1.599,00 €

Potniki

1
2
 

UKRAJINA IN KRIŽARJENJE PO DNEPRU


  • od 1.599,00 €Morda vas zanima tudi...

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN Azija

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN

0/5

od 2.390,00 € Brez DDV: 2.390,00 €

UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017) Azija

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017)

0/5

od 3.090,00 € Brez DDV: 3.090,00 €

GRUZIJA IN ARMENIJA

GRUZIJA IN ARMENIJA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

Tags: UKRAJINA IN KRIŽARJENJE PO DNEPRU