Ukrajina nas bo očarala s svojimi prekrasnimi mesti, s Kijevim, ki se ponaša z več kot 1500-letno zgodovino in ga imenujejo »mati ruskih mest«, s skorajda navpično ležečo Odeso ob Črnem morju, zagotovo pa nas bo navdušil polotok Krim z Jalto in Bahčisarajem, z izjemnimi palačami, subtropskim podnebjem ter bujno vegetacijo.

 

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 940 € 
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 990 € 
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.040 € 

1. dan: Ljubljana-Varšava
Prevoz do enega od bližnjih letališč in polet v Varšavo. Popoldne prvi panoramski ogled poljske prestolnice, ki se je v zadnjih letih izredno razvila, saj tu odpirajo svoje prostore vse največje svetovne družbe. Poljska namreč skoraj ni občutila svetovne gospodarske krize in stopa naprej z velikimi koraki. Večerja in nočitev.

2. dan: Varšava-Lublin
Čaka nas natančnejši ogled mesta, katerega stari del je uvrščen na Unescov seznam neprecenljive kulturne dediščine. Na Grajskem trgu nas bo pričakal kip kralja Sigismunda III, vladarja, ki je sedež glavnega mesta Poljske prenesel iz Krakova v Varšavo. Največja znamenitost trga je Kraljevi dvorec, ki je bil popolnoma uničen ob koncu II. svetovne vojne, obnovljen pa v 70. letih prejšnjega stoletja. Na drugi strani trga je mogočna gotska katedrala sv. Janeza, nekaj sto metrov južneje pa nas bo pričakal mogočen dvorec Radzivill, ki mu pravijo tudi poljska »Bela hiša«. Ogled bomo nadaljevali na vzhodnem delu mesta, kjer je v cerkvi Svetega križa shranjeno srce enega največjih Poljakov, skladatelja Chopina. Popoldne nadaljujemo pot v Lublin, še eno izredno slikovito poljsko srednjeveško mesto, ki je vedno igralo pomembno vlogo v poljski zgodovini. Večerja in nočitev.

3. dan: Lublin-Lvov
Sprehod po starem mestnem jedru Lublina s številnimi cerkvami, trgi in drugimi zgodovinskimi stavbami. Tu se je rodila tudi poljska »Solidarnost«. Mesto na pomembnih trgovskih poteh ter prepihu vzhoda in zahoda, severa in juga je vedno veljalo za tolerantno ter pravo mešanico narodov in veroizpovedi. Po ogledih pot proti ukrajinski meji ter vožnja v Lvov, prestolnico zahodne ukrajinske pokrajine Galicije. Lvov ima dolgo in bogato zgodovino, saj prvi zapisi o mestu izvirajo iz leta 1256. Mesto je bilo večino časa pod poljsko oblastjo, v njem je ustvarjalo veliko poljskih piscev, poljščina pa je bila še v začetku 20. stoletja jezik večine prebivalcev. Večerja in nočitev.

4. dan: Lvov-Kijev
Zjutraj se sprehodimo po starem mestnem jedru, ki je zaradi izjemnih kulturnih spomenikov pod zaščito Unesca. Občudovali bomo prelepo Opero, katedralo, armensko cerkev in druge impozantne stavbe... Čas bo tudi za dobro kavo ali morda kozarček ukrajinskkega piva. Nato se odpeljemo do znamenitega pokopališča Lychakiv, enega od najimenitnejših pokopališč v Evropi z izjemnimi spomeniki, sarkofagi, kjer počiva veliko slavnih ljudi iz ukrajinske zgodovine. Popoldne odhod proti

5. dan: Kijev
Dan za izjemno ukrajinsko prestolnico. Kijev je v 9. stoletju postal prestolnica Kijevske Rusije. Ogledali si bomo katedralo sv. Sofije s čudovitimi freskami in mozaiki iz 11. stoletja, ki je pod zaščito Unesca. Skozi stoletja je imela cerkev veliko vlogo, saj so tu potekala kronanja cesarjev in srečanja tujih državnikov. Ogled kijevskega Montmartra, kjer se na najstarejšem in najbolj strmem pobočju nahaja baročna katedrala sv. Andreja. Videli bomo znameniti samostan in največji ukrajinski spomenik, Kijevsko-Pečersko Lavro iz 11. stoletja, prav tako zaščiteno s strani Unesca. Znotraj samostanskega kompleksa so številne cerkve, pod samostanom pa katakombe z meniškimi grobovi. Sprehodili se bomo po trgu neodvisnosti in ulici Hreščatki, pot nadaljevali mimo parlamenta in prišli do katedrale sv. Mihaela. Obiskali bomo Podil, nižji predel mesta del ob reki Dniper, kjer je bilo nekoč središče različnih obrtnikov, rokodelcev, trgovcev... Večerja in nočitev.

6. dan: Kijev-Černobil-Minsk
Pot nas bo danes peljala proti severu, v Belorusijo, še pred mejo pa se bomo ustavili v bližini Černobila, mesta zloglasne jedrske nesreče, kjer pa danes, seveda v primerni obliki in na varen način potekajo celo turistični ogledi nekaterih delov mesta. Vstop v »Lukašenkovo« Belorusijo in vožnja do Minska. Večerja in nočitev.

7. dan: Minsk
Celodnevni ogled živahne beloruske prestolnice: Gornje mesto z mestno hišo, Trg Neodvisnosti z vladno palačo in Leninovim spomenikom, Rdečo cerkev, videli bomo zgradbo nekdanje KGB in zanimivo Narodno knjižnico ter gledališče Maksima Gorkija, se sprehodili po priljubljenem parku Gorki... Obiskali bomo nabrežje reke Svislač, Otok solza, predmestje Troitskoye, vmes bo tudi nekaj prostega časa za kosilo, nakupe spominkov, kavo ali samostojne oglede. Večerja in nočitev.

8. dan: Minsk-Nezvish-Mir-Brest
Pot nadaljujemo v Nezvish, enega najstarejših mest v Belorusiji, ki je svoj razcvet doživelo v obdobju vzpona družine Radizvilli. Tu si bomo ogledali park in dvorec, ki je danes pod zaščito Unesca prav tako kot čudovit grad v kraju Mir, ki ga prav tako obiščemo. Že v bližini poljske meje nas pričaka Brest, »mesto herojev«. Največja znamenitost je spominski park Brestskaya Krepost s trdnjavo iz 13. stoletja, ki je med drugo svetovno vojno služila kot pomembno oporišče sovjetskih vojakov. Večerja in nočitev.

9. dan: Brest-Varšava-Ljubljana
Prestop meje in zopet smo na Poljskem, še vožnja do Varšave in polet do enega od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano

CENA VKLJUČUJE:  letalski prevoz, letališke pristojbine, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu in dodatno kosilo v Černobilu, vse prevoze, oglede s slovenskim vodnikom, zdravstveno in nezgodno zavarovanje. DOPLAČILA: doplačilo po želji: enoposteljna soba 160 evrov, beloruski vizum 60 evrov, vstopnine in dovolilnica za Černobil cca 80 evrov (poravnate pri vodiču).

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.Izračun upošteva udeležbo najmanj 25, 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

UKRAJINA IN BELORUSIJA

od
940,00 €

Potniki

1
2
 

UKRAJINA IN BELORUSIJA


  • od 940,00 €Morda vas zanima tudi...

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN Azija

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN

0/5

od 2.390,00 € Brez DDV: 2.390,00 €

UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017) Azija

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017)

0/5

od 3.090,00 € Brez DDV: 3.090,00 €

GRUZIJA IN ARMENIJA

GRUZIJA IN ARMENIJA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

Tags: UKRAJINA, BELORUSIJA, Azija