Potovanje po Kubi vam bo približalo način življenja v eni najbolj doslednih socialističnih držav. Navdušeni boste nad to državo izvrstnih glasbenikov in lepih žensk. V Havani so ulice polne življenja, ljudje sedijo pred hišami, se družijo, igrajo na glasbila in plešejo salso. Pred odhodom domov morate še poizkusiti priljubljeni koktail pisatelja Ernesta Hemingwaja »mojito», kajti le tako boste lahko rekli, da ste spoznali pravo Kubo.


Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.990 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.050 Eur

1. dan: BENETKE–EVROPA–HAVANA
Let z letališča v Benetkah in prek enega izmed evropskih letališč v kubansko prestolnico. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela v Havani, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: HAVANA
Zajtrk. Ogled starega dela Havane, ki je vpisan v seznam Unescove svetovne dediščine. Pred revolucijo so Havano imenovali tropski Pariz, danes pa vas na nekdanjo kulturno metropolo in na njen legendarni blišč, kjer je v gledališčih prepeval Caruso, spominjajo propadajoče kolonialne vile in ameriški »oldtimerji«. Mestna parkirišča so pravi avtomobilski muzej. Obiskali boste stari del mesta, se peš podali po ulicah in trgih, si ogledali nekatere zgodovinske in druge turistične znamenitosti, med njimi tudi trg Sv. Frančiška Asiškega, Plazo de la Catedral in Muzej ruma. V restavraciji El Patio si boste privoščili kosilo, kasneje pa se odpravili na ogled novega dela mesta, in sicer soseski Centro in Vedado. Videli boste metropolitanske znamenitosti, kot so: predsedniška palača, mestni park, Capitolio Nacional in hoteli Inglaterra, Parque Central in Plaza, kjer so se v časih alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Videli boste tudi bulvar Malecon, Trg Revolucijo, Park Johna Lennona ter sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore svojemu ljudstvu. Za doplačilo zvečer možnost ogleda svetovno znanega kabareta “Tropicana«. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: HAVANA–COJIMAR–HAVANA
Dopoldne izlet v ribiško vasico Cojimar, odkoder je Hemingway hodil na ribolov. Ogledali si boste Muzej E. Hemingwaya – “Finca Vigia”, nekdanji dom pisatelja nobelovca. Popoldne in večer namenjena samostojnim potepom po Havani. Z vodnikom ali sami lahko raziskujete uličice in avenije. Zvečer pa lahko obiščete katero izmed havanskih bolj ali manj znanih krčm; npr. Bodeguita del Medio, kjer so Hemingweyu pripravljali njegov najboljši mojito ali El Floridita, kjer je posedal in pil svoj najboljši daiquiri. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: HAVANA–PINAR DEL RIO–VINALES–HAVANA
Po zajtrku se boste odpravili na celodnevni izlet v domovino najboljšega tobaka, Pinar del Rio. Po približno 120 km vožnje boste prispeli v okolico mesta Pinar del Rio, kjer si boste ogledali farmo tobaka in proces nastajanja cigar. Nadaljevanje poti v dolino Vinales. Tam si boste ogledali tropsko pokrajino, kjer se dvigajo apnenčaste gore zanimivih oblik ter obiskali prazgodovinski Mural. V kreolski restavraciji si boste privoščili kosilo in zatem obiskali indijansko podzemno jamo s kapniki. Vrnitev v Havano in prenočevanje.

5. dan: HAVANA–MATANZAS–GUAMA–CIENFUEGOS–TRINIDAD 
Po zajtrku v hotelu se boste odpravili proti Cienagi de Zapata v provinci Matanzas. Med potjo se boste ustavili na ranču Fiesta Campesina in si ogledali park, kjer redijo krokodile. Zatem boste z ladjico ali motornim čolnom odpluli do vasice v laguni Guama, kjer je muzej s prikazom življenja nekdanjih domorodcev – Indijancev Tainos. Izlet boste nadaljevali proti mestu Cienfuegos, kjer si boste ogledali mestne znamenitosti. Pot boste nadaljevali proti Trinidadu, prijetnemu kubanskemu mestecu, ki ga je zaščitil UNESCO, kot svetovno dediščino. Prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

6. dan: TRINIDAD–SANTA CLARA–VARADERO (300 km)/zajtrk, All Inclusive 
Po zajtrku ogled Trinidada. Obiskali boste mestni muzej »Cantero Palace« glasbeno hišo “Trova” in značilni bar “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkve Sv. Trojice, ter druge stavbe, ki jih je zaščitil UNESCO. Pot boste nadaljevali v Santo Claro, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in si ogledali slavni mavzolej Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Nadaljevanje poti proti Varaderu, kjer se boste nastanili v hotelu. Prenočevanje.

7. in 8. dan: VARADERO/All Inclusive 
Dneva namenjena samostojnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, ki jih obrobljajo palme.

9. dan: VARADERO–HAVANA (220 km)
Dopoldne prosto. Zgodaj popoldne prevoz iz hotela proti letališču in nočni let proti Evropi.

10. dan: EVROPA–BENETKE
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in let v Benetke. Za doplačilo organiziran prevoz v Ljubljano.

Možnost podaljšanja počitnic v Varaderu.

CENA VKLJUČUJE:

navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo pribl.340 €, stroški pridobitve kubanske turistične kartice, prevozi s klimatiziranimi avtobusi, nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah, obroki po programu, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopnine za oglede kot je navedeno v programu, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini slovensko vodenje in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE - DOPLAČILA:

Doplačila - na kraju smamem (vodniku na poti): napitnin vodnikom in voznikom (pribl. 35 €), izstopne takse s Kube in ostale pristojbine plačljive na kraju samem (pribl. 25 €),
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba pribl. 180,00 EUR/osebo, dodatna nočitev v dvoposteljni sobi, storitev all inclusive v Varaderu pribl. 75,00 EUR/osebo, prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana (najmanj 5 potnikov) pribl. 75,00 EUR/osebo, enosmerni prevoz Vradero-Havana v primeru podaljšanja prevoz 35,00 EUR/osebo.
Popusti: 160 € za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama, 87 € za tretjo osebo v triposteljni ali dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem.
Cena za novoletni termin naknadno

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. OPOMBA: ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista
Opomba:
 zaradi specifike kubanske državne ureditve se lahko zgodi, da se nekateri muzeji prej zaprejo ali pa so zaprti zaradi organizacije dogodkov namenjenih izključno kubanskim domačim skupinam, organizacijam in društvom, zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.Možnost podaljšanja počitnic v Varaderu (rezervacija najkasneje do 45 dni pred odhodom).Izračun upošteva udeležbo najmanj 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
  

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TROPSKA KUBA

od
2.360,00 €

Potniki

1
2
 

TROPSKA KUBA


  • od 2.360,00 €Morda vas zanima tudi...

MEHIKA (Velika tura) Južna in srednja Amerika

MEHIKA (Velika tura)

0/5

od 2.370,00 € Brez DDV: 2.370,00 €

KUBA V RITMU SALSE Južna in srednja Amerika

KUBA V RITMU SALSE

0/5

od 2.290,00 € Brez DDV: 2.290,00 €

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 1.787,00 € Brez DDV: 1.787,00 €

MEHIŠKA KULTURA Južna in srednja Amerika

MEHIŠKA KULTURA

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

Tags: TROPSKA, KUBA, Južna, srednja, Amerika