Polja tobaka, cigare, revolucija, socializem, El Comandante Fidel Castro, Che Guevara, Hemingway-jev Starec in morje, peščene plaže, kraljeve palme, Cuba Libre, Mojito, Daiquiri ... Veliko je razlogov, zakaj doživeti deželo, kjer se prepletajo tropska narava, socialistična ideologija in samobitna kubanska glasba v ritmih salse in rumbe. »Isla Grande« ali »Veliki otok«, kot ga imenujejo domačini, je dežela čustev, zato ji dovolite, da jih deli tudi z vami.

TERMINI: 25. 6. - 5. 7., 29. 10. - 8. 11., 30. 11. - 10. 12. 2024

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.289 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.349 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.419 EUR

1. dan: Ljubljana - Benetke - Madrid - Havana
Polet iz Benetk preko mednarodnega letališča v Havano. Možnost organiziranega prevoza iz Ljubljane do letališča v Benetkah (doplačilo). Namestitev v hotelu.

2. dan: Havana
Po zajtrku se bo naša kubanska avantura začela s panoramskim razgledom na zapeljivo  3-milijonsko karibsko prestolnico. Sledil bo ogled starega mestnega jedra Havane, ki je zaradi svojega bogatega kulturnega izročila uvrščena na seznam svetovne dediščine Unesco. Občudovali bomo cerkev sv. Frančiška Asiškega, živahno Plazo de la Catedral, se ustavili v Muzeju ruma in si ogledali  palačo, kjer so prebivali guvernerji. V lokalni restavraciji si bomo privoščili kosilo in se odpravili na ogled dela mesta, kjer se bohotijo predsedniška palača, Capitol Nacional ter hoteli Inglaterra, Parqua Central in Plaza, kjer so se v času alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Obiskali bomo tudi bulevar Malecon, Trg Revolucije, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore. Raziskovali uličice in avenije ter zagotovo obiskali tudi enega od znanih havanskih barov, kot sta Bodeguita del Medio, kjer so Hemingwayju pripravljali njegov najljubši mojito, ali pa bar El Floridita, kjer je posedal in pil najboljši daiquiri. Nastanitev v hotelu in nočitev. Zvečer ne zamudite svetovno znanega kabareta »Tropicana« (doplačilo).

3. dan: Havana - Pinar del Rio - Vinales - Havana
Po zajtrku vožnja v Piñar del Rio, kjer po mnenju poznavalcev delajo najboljše kubanske cigare. Ustavili se bomo na farmi tobaka, obiskali tovarno cigar in nadaljevali pot v dolino Viñales, med apnenčaste gore zanimivih oblik, kjer si bomo ogledali tudi poslikano steno Mural. V kreolski restavraciji nas bo čakalo tradicionalno kosilo, nato pa spust in vožnja skozi indijansko podzemno jamo s kapniki. Povratek v Havano. Nočitev.

4. dan: Havana - Guama - Cienfuegos - Trinidad
Zajtrk. Zapustili bomo severno obalo in se odpeljali proti karibski obali. Naš prvi postanek bo na polotoku Cienagi de Zapata in si bomo v Guami  ogledali park krokodilov ter se  z motornim čolnom zapeljali do vasice v laguni, kjer je muzej na prostem s prikazom življenja nekdanjih domorodcev -Tainov. Po kosilu v lokalni restavraciji bomo nadaljevali vožnjo do Cienfuegosa, ki mu pravijo tudi biser kubanskega juga  si ogledali mestne znamenitosti ter nadaljevali do Trinidada, natančneje do polotoka Ancon, kjer sledi nastanitev v hotelu in večerja.

5. dan: Trinidad
Po zajtrku vožnja do  Manage Iznage, ki se nahaja v dolini sladkornih baronov in kjer se bomo pobliže spoznali  s posestvom enega izmed njih. Tukaj še danes stoji razgledni stolp in del posestva. Sledil bo ogled Trinidada, slikovitega mesta, ki je uvrščeno tudi na seznam svetovne dediščine Unesco. Obiskali bomo mestni muzej »Cantero Palace« in »Casa de la Trova«, popili pijačo v značilnem baru “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkev sv. Trojice ter druge slikovite stavbe, ki dajejo dušo lepo ohranjenemu kolonialnemu mestu. Vožnja do hotela na kosilo in uslugo all inclusive. Popoldne bo dovolj časa za skok v toplo karibsko morje.

6. dan: Trinidad - Topes de Collantes - Trinidad
Po zajtrku v hotelu bo dan namenjen odkrivanju bližnjega gorovja Escamray. Zapeljali se bomo do nekdanjega sanatorija, od koder bomo pot nadaljevali v terenskem vozilu, nato pa se odpravili na pohod, poln doživetij, skozi deževni gozd, kjer se bomo spoznali z njihovo floro in favno. Pot se bo končala pri Topes de Collantes, kjer bo čas še za osvežilni skok v tolmun. Ob zaključku sprehoda sledi nagrada - kosilo s pogledom na zeleno okolico. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Trinidad - Santa Clara - Varadero
Po zajtrku se bomo poslovili od Karibske obale in se odpeljali do mesta Santa Clara, ki je bilo prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov. Sprehodili se bomo do mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Čaka nas kosilo in nadaljevanje poti po centralni avtocesti proti Atlantski obali vse do polotoka Hicados in do hotela, kjer sledi nastanitev in večerja.

8. in 9. dan: Varadero
Dneva bosta namenjena individualnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, obdanih s tropskim rastjem. Možnost obiska delfinarija, plavanja s delfini ali celodnevnega izleta na bližnje otoke (doplačilo).

10. dan: Varadero - Havana
Po zajtrku bo čas za zadnje kubanske sončne žarke, nato pa odhod proti letališču v Havani. Let proti Madridu je predviden v popoldanskih  urah.

11. dan: Madrid - Benetke - Ljubljana
Nadaljevanje leta proti Benetkam. Po pristanku možnost organiziranega prevoza do Ljubljane (doplačilo).

K

CENA VKLJUČUJE: Povratni letalski prevoz Benetke – Madrid – Havana, stroški letaliških in varnostnih pristojbin, 1 kos oddane prtljage in 1 kos ročne prtljage, avtobusni prevozi, obroke in oglede ter vstopnine po programu, 9 nočitev v hotelih 4* in 5* v navedenih mestih v dvoposteljnih sobah, lokalnega angleško govorečega vodnika, slovenski vodnik in stroški organizacije potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): Kubanska turistična kartica 40 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): Za skupino med 20 – 24 oseb: 60 EUR/osebo, za skupino med 15 – 19 oseb: 130 EUR/osebo, enoposteljna soba 320 EUR/osebo, povratni prevoz Ljubljana – Benetke 70 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti): Napitnine lokalnim vodnikom in voznikom pribl. 50 EUR/osebo, kabare  »Tropicana« 110 EUR/osebo, plavanje s delfini 95 EUR/osebo, celodnevni izlet s katamaranom 105 EUR/osebo.

CENA NE VKLJUČUJE: Navedenih doplačil, pijač pri obrokih, izletov in drugih storitev po osebnih naročilih.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TROPSKA KUBA - 11 DNI

od
2.249,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

TROPSKA KUBA - 11 DNI

od
2.249,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

TROPSKA KUBA - 11 DNI


  • od 2.249,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

PERU - 14 DNI

PERU - 14 DNI

0/5

od 3.049,00 € Brez DDV: 3.049,00 €

MEHIKA - 12 DNI

MEHIKA - 12 DNI

0/5

od 2.649,00 € Brez DDV: 2.649,00 €

NOVI SAD IN VOJVODINA - 3 DNI

NOVI SAD IN VOJVODINA - 3 DNI

0/5

od 209,00 € Brez DDV: 209,00 €

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

0/5

od 2.259,00 € Brez DDV: 2.259,00 €

Tags: Kuba, Južna, srednja, Amerika, Havana, Guama, Trinidad, Topes de Collantes, Varadero