Za prave sladokusce je ni čez Toskano. Neusahljiva je, zato se tja pogosto vračajo in vsakokrat spoznajo ter okusijo kaj novega. Namenili ji bomo ves teden in doživeli ravno prav vsakega – prelepo pokrajino mehkih gričev, posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi, čudovito arhitekturo in umetniške zaklade, opojna vina in slastne jedi. Uživali na počitnicah na Elbi in se sprehajali po čudovitih vasicah.

TERMINI: 17.6. - 24. 6., 2. 9. - 9. 9. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 780 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 810 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 840 EUR

1. dan: SLOVENIJA – FIRENCE – MONTECATINI TERME       
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.   

2. dan: LUCCA – PISA
Po hrustljavem toskanskem zajtrku nas bo vožnja ponesla do Pise, kratek sprehod pa do Trga čudes z največjimi znamenitostmi: poševnim zvonikom, baziliko, krstilnico … Čas bo za občudovanje znamenitega zvonika ali po želji za vzpon nanj. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem bo ponudilo kuliso za prijeten sprehod in nas pripravilo za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan: SAN GIMIGNANO – SIENA – OTOK ELBA 
Po zajtrku se bomo podali med toskanske griče, med mogočne stolpe San Gimignana, ki slovi po okusni kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Po sprehodu med mestnimi znamenitostmi bomo nadaljevali z raziskovanjem in Siena ne bo več daleč. Kmalu bomo že občudovali enega najlepših trgov na svetu – Piazza del Campo, kjer se ekipe 17 mestnih contrad (četrti) dvakrat letno pomerijo v spektakularni konjski dirki Palio. Na sosednjem trgu bomo dokončno obnemeli. Stolnica Duomo di Siena je preprosto fantastična, kulturni odvisniki imajo v njej dela za ves dan: Michelangelo, Donatello, Bernini … Po čudovitem mestu bomo nadaljevali pot vsak po svoje, nato pa se za nekaj dni poslovili od celine in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in se z avtobusom odpeljali do predvidene nastanitve.

4. in 5. dan: počitnikovanje              
Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe.

6. dan: OTOK ELBA – MONTECATINI TERME                      
Po zajtrku se bomo odpravili na potep po otoku, ki slovi po bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bo to priložnost za obisk njegove vile. Ustavili se bomo v tipični vinarni, muzeju mineralov in pohiteli do pristanišča, se vkrcali na trajekt in odpluli na celino. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve, se nastanili v hotelu in povečerjali.

7. dan: CINQUE TERRE
Po zajtrku bo prosto dopoldne, ki ga bomo lahko izkoristili za sprehod, športne aktivnosti, branje … Lahko pa boste izbrali fakultativen izlet in obiskali bližnje vasice Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah in se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale. Področje se ponaša z lepimi vinogradi, vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Ustavili se bomo v treh  vasicah, da bomo lahko začutili tudi utrip življenja. Čas bo tudi za individualno kosilo, saj se področje ponaša z dobro kulinarično ponudbo. V popoldanskih urah se bomo z avtobusom vrnili v hotel. Večerja, nočitev.   

8. dan: FERRARA – SLOVENIJA
Zadnji italijanski dan bomo izkoristili za vožnjo do mesta Ferrara. Lepa in energična se nahaja zraven reke Po. Je mesto, ki ni zelo gosto naseljeno, a je v njem očarljivo vzdušje in se lahko pohvali s čudovitimi palačami, lepo ohranjenimi arhitekturnimi spomeniki. Večina znanih stavb pripada renesansi. Svoj razvoj in blaginjo dolguje družini D'este, ki je bila več stoletij zaščitnica mesta. Sprehodili se bomo mimo palač, gradu, katedrale in uživali v razgledu. Ob dogovorjeni uri se bo vožnja nadaljevala proti Sloveniji, s prihodom domov v  večernih urah.

CENA VKLUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme, 4 x polpenzion, 3 x polpenzion na otoku Elba v predvidenem hotelu Capo di Stella***, oglede po programu (Firence, Pisa, Lucca, San Gimignano, Siena, otok Elba, Ferrara)   vodenje in organizacijo potovanja.


DOPLAČILO: enoposteljna soba 175 EUR. Vstopnine niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji). Fakultativen izlet Cinque Terre –  65 EUR pri minimalni udeležbi 15 oseb.

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 35 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE NA OTOKU ELBA - 8 DNI

od
780,00 €

Potniki

1
2
 

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE NA OTOKU ELBA - 8 DNI


  • od 780,00 €Morda vas zanima tudi...

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE - 3 DNI Italija

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE - 3 DNI

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 259,00 € Brez DDV: 259,00 €

VEČNI RIM IN VATIKAN - 4 DNIItalija

VEČNI RIM IN VATIKAN - 4 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO - 3 DNI

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO - 3 DNI

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

TOSKANA, OTOK ELBA IN CINQUE TERRE - 3 DNI

TOSKANA, OTOK ELBA IN CINQUE TERRE - 3 DNI

0/5

od 309,00 € Brez DDV: 309,00 €

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI

0/5

od 579,00 € Brez DDV: 579,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 479,00 € Brez DDV: 479,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN PERUGIA - 4 DNI

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN PERUGIA - 4 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9 DNI

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9 DNI

0/5

od 910,00 € Brez DDV: 910,00 €

Tags: Elba, Toskana, Italija