Bella Italija - Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika. Toskano zaznamujejo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile pa tudi z obzidji obdana mesta, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti, vina Chianti, Brunello, Vernazza.

Cena - odhod Ljubljana: 123,00 Eur
Termini odhodov:  22.-23.9., 29.- 30.9.,13. - 14.10., 27 .- 28.10., 3. - 4.11. 2018


1.DAN: SLOVENIJA ¬– VOLTERA – SAN GIMIGNANO – CHIANCHIANO TERME
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah z navedenih vstopnih mest. Vožnja prek Sežane v Italijo, nato mimo Benetk, Padove in Bologne v eno najlepših italijanskih pokrajin, v Toskano. Prvi postanek bo v čarobni  Volteri, ki je bila nekoč eno od dvanajstih mest etruščanske konfederacije in leži na višini 550 metrov.  V starem mestnem jedru si bomo ogledali znamenitosti nekdanje skrivnostne civilizacije, cvetoče parke in vrtove, srednjeveške stavbe in po želji enega najboljših muzejev Etruščanov v Italiji. Voltera je poznana po delavnicah, kjer obdelujejo dragoceni beli kamen, alabaster. Čas za kavico . Sledil bo obisk svojevrstnega srednjeveškega mesteca San Gimignana, v katerem so v 11. stol. živeli vitezi templjarji. Zaradi svoje nenavadne arhitekture je mesto dobilo vzdevek »Manhatten«.  Sprehod po ulicah, obkroženih z galerijami, delikatesami toskanskih specialitet in obrtnimi delavnicami. Po želji si boste lahko ogledali najlepšo toskansko pokrajino z razglednega stolpa in okušali najboljši sladoled na svetu. Pozno popoldne vožnja v Chianchiano Terme, namestitev v hotelu in prenočevanje.

2. DAN: CHIANCHIANO TERME - MONTEPULCIANO – PERUGIA – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v bližnje srednjeveško mestece Montepulciano. Sprehod skozi staro mestno jedro, do renesančne cerkve San Biagio. Po ogledu mesta, ki je polno delikates bomo po želji  ob toskanskem prigrizku pokušali znano vino Nobile. Sledila bo vožnja proti vzhodni sosedi Toskane, Umbriji. Vožnjo v Perugio bomo nadaljevali ob Trasimenskem jezeru, četrtem največjem jezeru v Italiji ter občudovali obalo, ki je pravo nasprotje vinorodni pokrajini. Po prihodu v prestolnico Umbrije si bomo ogledali znamenitosti Perugie, ene najstarejših italijanskih mest. V starem etruščanskem mestu, ki leži na vrhu griča, si bomo ogledali stolnico sv. Lovrenca, enega najlepših italijanskih vodnjakov fontano Maggiore, ki sta jo izdelala Nicola in Giovanni Pisano, se sprehodili po starem mestnem jedru in si po želji privoščili “poljubček” slastne čokolade, po kateri je mesto slavno. V popoldanskih urah povratek z avtobusom proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, ekološke takse v italijanskih mestih,  osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

Obvezno doplačilo: Prijavnina 15€/osebo.
Možna doplačila (ob prijavi):  enoposteljna soba 24 EUR, večerja v hotelu 10 EUR, odpovedni riziko 7 EUR, nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini 6,50 EUR/osebo. Obvezno doplačilo (vodniku na potovanju): taksa v hotelu, pribl. 3 EUR, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 15 EUR. Možna doplačila (vodniku na potovanju): vstopnine pribl. 10-15  EUR,  degustacija toskanskih dobrot in vina Nobile v Montepulcianu pribl. 17 EUR, pokušina čokolade. 


Odhodi iz posameznega vstopnega mesta (Maribor, Celje) bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov.


Izračun upošteva udeležbo 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MESTA TOSKANE IN UMBRIJA

od
123,00 €

Potniki

1
2
 

MESTA TOSKANE IN UMBRIJA


  • od 123,00 €Morda vas zanima tudi...

VEČNI RIM IN VATIKAN Italija

VEČNI RIM IN VATIKAN

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

SONČNA SICILIJA Italija

SONČNA SICILIJA

0/5

od 585,00 € Brez DDV: 585,00 €

MODENA IN PARMA Italija

MODENA IN PARMA

0/5

od 129,00 € Brez DDV: 129,00 €

TOSKANA , OTOK ELBA IN CINQUE TERRE Italija

TOSKANA , OTOK ELBA IN CINQUE TERRE

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI

0/5

od 529,00 € Brez DDV: 529,00 €

RIM IN VATIKAN (3 dni)

RIM IN VATIKAN (3 dni)

0/5

od 143,00 € Brez DDV: 143,00 €

Tags: BISERI, TOSKANE, Italija