TERMINI: 9. 6. - 16. 6., 9. 9. - 16. 9. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 730 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 760 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 790 EUR

TERMINI: 1.7. - 8. 7., 22. 7. - 29. 7. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 760 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 790 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 820 EUR

1. dan: Slovenija – Arezzo – Cortona   
Po jutranjem odhodu skozi Slovenijo se bo potovanje vilo po Italiji. Kar iz avtobusa bomo lahko doživeli prve utripe italijanskih pokrajin ter se tako mimo Firenc spustili do mesta Arezzo. Največja znamenitost je slavni cikel fresk Piera della Francesca v Cerkvi San Francesco. Sprehodili se bomo tudi čez Piazza Grande, ki je prijeten srednjeveški trg. Nadaljevali bomo do mesteca Cortona. Legenda pravi, da je Cortona na vrhu griča starejša od Troje. Danes je mestece videti bolj srednjeveško – zaznamovano s starimi cerkvami in starinskimi kotički, ki so raztreseni ob kamnitih tlakovanih, strmih ulicah. Po sprehodu si bomo vzeli čas za »cappuccino«, nato pa se odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

2. dan: Assisi  
Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Assisi, ki ga obdajajo pobočja z vinogradi in oljčnimi nasadi. Mesto se ponaša s čudovito naravno lepoto, sijajem umetnosti in čarom svetosti. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru in si ogledali znamenitosti. Bazilika sv. Frančiška je glavna znamenitost tega ljubkega mesta. Ogledali si bomo lahko spodnjo cerkev, ki je mračna in skrivnostna, in zgornjo cerkev z izrazito gotskimi linijami. V njej bomo prepoznali najznamenitejši italijanski cikel fresk, Giottovo »Življenje sv. Frančiška«. Po ogledu bomo odšli do osrednjega mestnega trga, kjer je bil nekoč rimski forum. Na njem stoji Bazilika sv. Klare. Čas bo tudi za osvežitev in individualen potep. Po ogledu se vračamo do hotela.

3. dan: Orvieto – Spoleto – Todi
Zdaj bomo že skoraj pravi Toskanci. Spoznali bomo mestece Orvieto, ki je zraslo na vulkanskih ostankih. Nanj se bomo povzpeli z železnico in zadnji del še z mestnim avtobusom. Slednji nas bo odložil pred stolnico, ki je morda najlepša v vsej Italiji. Po ogledu bomo prosti čas izkoristili za drobne nakupe, kavico ali prigrizek ter čudovit razgled na umbrijsko pokrajino. Naslednja postaja je mesto Todi, ki so ga ustanovili Umbri pred  5000 leti. Obiskali bomo osrednji trg Piazza del Popolo kjer se  nahaja palača priorjev. Nadaljevali bomo do čudovitega umbrijskega mesta Spoleta, ki leži na vzpetini in slovi po izredno bogati zgodovini od Etruščanov do Rimljanov in Langobardov, pomemben vpliv pa so imeli tudi papeži. Danes je tudi festivalsko mesto, do njega pa se bomo povzpeli z vzpenjačo. Sv. Salvatore, mestno središče z rimskimi ostanki, katedrala iz 12. stoletja in stolp Trre d'olio, iz katerega so na nedobrodošle včasih zlivali vrelo olje, nas bodo veselo pozdravili. Popoldne pa zopet na toskanske ležerne obrate.

4. dan: Lago Trasimeno – Gubio – Pesaro
Po zajtrku se bomo odpeljali do čudovitega jezera Lago Trasimeno. Vzeli si bomo nekaj minut za prijeten sprehod in nadaljevali pot do Gubia. Očarljivo umbrijsko mestece se nam bo predstavilo na sprehodu po ozkih ulicah in ob prijetnem času za osvežitev. Nadaljevali bomo proti Jadranski obali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

5. dan: Loreto
Dan bomo začeli z vožnjo mimo pristaniškega mesta Ancona do Loreta, ki velja za eno najpomembnejših in najstarejših božjepotnih središč Italije. Veličastno romarsko baziliko, ki v notranjosti hrani slovito sveto hišo, so gradili nekateri največji italijanski arhitekti (Sangallo, Bramante, Vanvitelli ...). Notranjost je bogato okrašena z mozaiki, ki sta jih zasnovala Reni in Domenichino, ter s freskami, ki sta jih naslikala Signorelli in Melozzo da Forli. Po zaključenih ogledih se bomo vrnili do hotela in uživali v prostem času.  

6. in 7. dan: počitnikovanje 
Po zajtrku dan za počitek, sprehod, razvajanje …

8. dan: Chioggia – Slovenija
Zadnji zajtrk na tokratnem popotovanju v Italiji nas bo pospremil do mesta, ki ga upravičeno lahko kličemo male Benetke. Mesto je vstalo zaradi solin in trgovine z belim zlatom krilatega leva. Razdeljeno je na tri kanale in med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je veljalo za središče ribištva in solinarstva. Postalo je pomembno mesto Beneške republike. V času največjega razcveta so gradili in ustvarjali umetnine. Ponaša se s številnimi cerkvami in tudi muzeji. Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Ogled znamenitosti, čas za osvežitev, nato bomo nadaljevali z vožnjo proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 7 x polpenzion, izlete po programu (Arezzo, Cortona, Assisi, Orvieto, Spoleto, Todi, Gubio, Loreto, Chioggia), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO: enoposteljna soba 245 EUR. Vstopnine niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji). Fakultativen izlet Cinque Terre –  65 EUR pri minimalni udeležbi 15 oseb.

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 28 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10%.


POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TOSKANA IN UMBRIJA - 8 DNI

od
730,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

TOSKANA IN UMBRIJA - 8 DNI

od
730,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

TOSKANA IN UMBRIJA - 8 DNI


  • od 730,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

0/5

od 195,00 € Brez DDV: 195,00 €

ZELENA UMBRIJA - 3 DNI Italija

ZELENA UMBRIJA - 3 DNI

0/5

od 259,00 € Brez DDV: 259,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 259,00 € Brez DDV: 259,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 479,00 € Brez DDV: 479,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN PERUGIA - 4 DNI

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN PERUGIA - 4 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

SARDINIJA - OTOK SREDI SREDOZEMLJA - 8 DNI

SARDINIJA - OTOK SREDI SREDOZEMLJA - 8 DNI

0/5

od 990,00 € Brez DDV: 990,00 €

Tags: Toskana, Umbrija, Italija