Toskana in Umbrija

Termini odhodov:
SEPTEMBER: 10.9.-17.9.2022
OKTOBER: 1.10.-8.10.2022

CENIK :
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 549 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 579 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 609 EUR

1.dan: Slovenija – Urbino – Gubio – Chianciano Terme   
Zgodaj zjutraj vožnja v Italijo. Prvi postanek v Urbinu za ogled srednjeveškega jedra, ki je na seznamu Unesca. Tukaj sta se rodila Rafael in Bramante. Ogled dvorca  Palazzo Ducale , ki je danes Galleria Nazionale delle Marche. Vožnja do Gubbia, opečnatega mesta s prijetnimi, starimi ulicami. Ogledali si bomo Gosposki trg, cerkev sv. Frančiška s ciklom fresk, Loggio dei Tiratori, ki je v Italiji najbolje ohranjen primerek sicer redkega tipa stavbe in Palačo konzulov iz 14. stoletja z zvonikom, ki je danes muzej, v katerem hranijo egubinske tablice z napisi v latinščini in etruščini. Vožnja v Chianciano Terme. Večerja in nočitev.

2. dan:  Siena  
Zajtrk in vožnja v Sieno, mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem si bomo ogledali gotske umetniške spomenike; stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo in prizorišče znamenite prireditve »palio«. Siena je domovina dveh velikih svetnikov: sv. Katarine Sienske in sv. Bernardina Sienskega. Ogledali si bomo tudi Palazzo Publico, ki je najlepša stavba gotske arhitekture v Toskani. Prosto in popoldne vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3.dan:  Assisi   
Po zajtrku vožnja prek gričevnate vinorodne pokrajine v Assisi, ljubko srednjeveško mestece iz rožnatega kamna, ki slovi kot rojstni kraj svetnika Frančiška Asiškega. Ogledali si bomo njegovo rojstno hišo in baziliko sv. Frančiška z znamenitim ciklom Giottovih fresk z motivi življenja sv. Frančiška. Ogled osrednjega mestnega trga, kjer je bil nekoč rimski forum, kjer stoji bazilika sv. Klare. in mestna hiša. Prosto za kavico in sprehod. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4.dan:  Pienza -  Montepulciano
Po zajtrku se bomo podali na izlet po »biserih« južne Toskane. Navdušili nas bodo številni vinogradi, zgodovinska mesteca in samostani na vrhu gričev. Vožnja v Pienzo, imenovano po ustanovitelju papežu Piju II. in s hriba, na katerem leži to »idealno« renesančno mesto, uživali v veličastnem razgledu po slikoviti dolini Val d‘Orcia. Po postanku nadaljevanje vožnje v znamenito srednjeveško mestece Montepulciano, kjer bomo ob toskanskem kosilu uživali v lepotah čudovite okolice. Od tu je doma tudi znamenito vino Nobile.Vrnitev v hotel, prosto in nočitev.

5.dan: Orvieto – Spoleto -Todi   
Zajtrk, nato vožnja v Orvieto, ki leži na skalnatem griču, od koder je prekrasen pogled na dolino. Ogledali si bomo najlepšo gotsko katedralo v Italiji, v prijetnih uličicah pa bomo lahko kupili keramiko, čipke in odlično vino. Odpeljali se bomo v prisrčno mestece Todi. Njegova lega je izredna, saj leži na velikem hribu nad Tibero. Ogled romansko- gotske stolnice, trga Piazza del Popolo s palačo Priorjev. Vožnja do Spoleta, najlepšega umbrijskega mesta, ki slovi po bogati zgodovini od Etruščanov, Rimljanov do Langobardov. Ogled znamenite romanske cerkve sv. Eufemije, stolnice in Ponte delle Torri, mogočnega mostu in akvadukta iz 14. stoletja, stolpa Trre d'olio.  Lahko bomo kupili tudi okusno umbrijsko oljčno olje, ki je najboljše v spoletski dolini. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 6.dan: Chianciano Terme  
Po zajtrku dan za počitek, sprehod, razvajanje. Večerja in nočitev

7.dan: Cortona – Lago Trasimeno    
Zajtrk, nato vožnja do  mesteca Cortone, ljubkega srednjeveškega toskanskega mesteca, kjer bo sprehod po starem mestnem jedru, strmih ulicah. Čas za kavico in vožnja so čudovitega  jezera Trasimeno, ki leži v srcu zelene pokrajine in je pravi biser. Sprehod ob jezeru in prosto za uživanje. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.  

8.dan: Firence - Slovenija              
Po zajtrku bomo obiskali Firence. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem središču in si ogledali cerkev San Lorenzo s slavno grobnico Medičejcev, Piazzo del Duomo, krstilnico s čudovitimi pozlačenimi Vrati paradiža, stolnico Santa Maria del Fiore iz 13. stol. ter Giottov zvonik iz 14. stoletja. Ob reki Arno bomo videli slovit most Ponte Vecchio, si na trgu della Signoria ogledali palačo Palazzo Vecchio, pred katero stoji kip Michelangelovega Davida, Palazzo Strozzi, Neptunov vodnjak ter Donatellov Marzoca – lev, ki je simbol vladarskega mesta. Ob trgu stojita še Loggia dei Lanzi ter mojstrovina manieristične arhitekture Palazzo degli Uffizi, v kateri je danes ena najslavnejših galerij na svetu. Poslovili se bomo od Firenc in se v Ljubljano vrnili v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* , 6x polpenzion, 1x nočitev z zajtrkom, 1x toskansko kosilo, izlete po programu (Urbino, Gubio, Siena, Assisi, Montepulciano, Orvieto, Spoleto, Todi, Cortona, Firence), zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila po želji: enoposteljna soba: 190 EUR, vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih, obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina pribl. 24 EUR.

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32, oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TOSKANA in UMBRIJA - 8 dni

od
549,00 €

Potniki

1
2
 

TOSKANA in UMBRIJA - 8 dni


  • od 549,00 €Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

0/5

od 169,00 € Brez DDV: 169,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

Sardinija – biser Sredozemlja - 8 dni

Sardinija – biser Sredozemlja - 8 dni

0/5

od 780,00 € Brez DDV: 780,00 €

Tags: Toskana, Umbrija, Italija