Enajst dnevna tura od « grmovja do obale« nam bo omogočila doživeti vse, kar ponuja severna Tanzanija, za povrh pa bomo lahko uživali še počitnice na plažah otoka Zanzibar. Safari bo potekal od Arushe do gore Meru in Manyare, sledile bodo ravnine Serengetija do zaščitenega območja in kraterja Ngorongoro in naprej do neokrnjenih plaž na vzhodni obali Zanzibarja. Obiskali bomo vse največje znamenitosti in videli divje živali v njihovem naravnem okolju. Potovanje zajema vse najboljše, kar ponuja z grmovjem porasla tanzanijska pokrajina in vzhodni obalni del s prelepimi plažami na Zanzibarju.

TERMINI: 24. 6. - 4. 7., 22. 7. - 1. 8., 29. 7. - 8. 8. 2023

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.749 EUR

1. dan: LJUBLJANA-KILIMANJARO

Zbirno mesto v Ljubljani in prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč do Kilimanjara.

2. dan: ARUŠA-MASAJI

Jutranji pristanek in prevoz do hotela, namestitev, nočitev. Zajtrk. Dan bo namenjen spoznavanju Masajev, nomadov, kateri živijo v afriški savani in so prepoznavni po ovitih delih platna okoli svojega telesa, predvsem v rdečih, modrih in vijoličnih odtenkih. Njihovi bojevniki se imenujejo morani in skrbijo za varnost ljudi in svoje živine, to so predvsem izjemno pogumni in ponosni možje, katerih čast nikakor ne sme biti omadeževana. Skozi številne obrede urjenja, kateri preiskušajo njihov pogum, spretnost in vzdržljivost, postanejo moški. Obiskali bomo masajsko vasico in družino, ki živi v majhni okrogli hiši, narejeni iz blata in kriti s slamo. Predstavili nam bodo njihov način življenja, navade in običaje, potek lova na živali ter način zdravljenja z naravnimi zelišči. Morda bodo tudi zaplesali ob tipični masajski večerji. Nočitev v masajski vasici, v tipičnih hiškah s skupnimi toaletnimi prostori.

3. dan: ARUŠA-NP TARANGINE / JEZERO MANYARA

Zajtrk. Odhodi junij do oktober: vožnja v nacionalni park Tarangine, ki je dobil ime po istoimenski reki. Park očara z značilnim tropskim zelenjem in velikih planjavah na katerih dominira afriški kruhovec oz. baobab. V parku se nahaja najštevilčnejša populacija slonov v Afriki. Poleg slonov so v parku pogosto opaženi tudi bivoli, leopardi, levi… Namestitev v lodžu, kosilo, safari v parku, večerja, nočitev.
Odhodi december do april: vožnja v nacionalni park jezera Manyara. Park je poznan predvsem po »na drevesa plezajočih se levih«, prav tako pa tudi po velikem številu vrst ptic in plazilcev. Namestitev v lodžu, kosilo, safari v parku, večerja, nočitev.

4. dan: NP TARANGINE-SERENGETI

Po zajtrku vožnja skozi slikovito pokrajino po makadamskih in savanskih poteh do najbolj znanega tanzanijskega parka Serengeti. Kosilo in namestitev v lodžu ter popoldanski safari po parku, ko bomo oprezali za veliko peterico in spoznavali bogat svet živali… Večerja, nočitev.

5. dan: SERENGETI-NGORONGORO

Zajtrk. Jutranji safari po Serengetiju in ponovno bomo iskali, oprezali za živalmi, med katerimi se nekatere prebujajo, druge pa odpravljajo k počitku. Na prostranih planjavah so pasne živali, kot so zebre, gnuji in gazele neprestano v iskanju sveže trave, na njih pa prežijo mnogi vrhunski plenilci. Lev, leopard in gepard so stalni prebivalci te savane in z veliko sreče bomo katerega od njih videli tudi pri lovu za dnevno pojedino. Nadaljevanje poti mimo masajskih vasic do roba kraterja Ngorongoro. Postanek v soteski Olduvai, eni najpomembnejših prazgodovinskih območij sveta, kjer naj bi bili najdeni ostanki človeškega prednika, stari vsaj 1,8 milijona let. Nastanitev, večerja in nočitev.

6. dan: NGORONGORO-ARUŠA

Zajtrk. Spust v krater, ki je širok kar 20 km, obsega 260 km2 površine in je obdan s čudovitim ter za mnoge živali neprehodnim kraterskim robom. Izjemno bogata bera živali je tako bolj kot ne naravna ujetnica v tem habitatu. Na področju živi več kot 30.000 živali in obisk kraterskega parka Ngorongoro je vselej nepozaben. Dejansko je to najboljše mesto za opazovanje zeber, levov, črnih nosorogov… Kosilo in nadaljevanje poti v Arušo. Namestitev, nočitev.

7. dan: ARUŠA-STONE TOWN

Zajtrk. Polet v Stone town. Po pristanku ogled zgodovinskega dela mesta, v katerem so imeli številni sultani svoje palače in od koder je bilo največ afriških sužnjev prodanih in odpeljanih na plantaže po vsem svetu. Raziskovali bomo čudovite ozke uličice vse do stolnice in sultanove palače, si ogledali nekdanjo tržnico sužnjev in se sprehodili po obmorski promenadi. Namestitev, večerja, nočitev.

8. dan: ZANZIBAR

Zajtrk. Prevoz do hotela na rajski plaži in uživanje v tropskem paradižu. Možnosti za dodatne aktivnosti je ogromno: obisk otoka Prison z zatočiščem želv, plavanje z delfini, na manjše okoliške otoke (island hopping), izlet v gozd Jodani… Večerja, nočitev.

9. dan: ZANZIBAR

Zajtrk in večerja. Prosto za uživanje na belih plažah ob turkiznem morju, lahko se boste potapljali, odpluli z ladjico na koralne grebene… Večerja in nočitev.

10. dan: ZANZIBAR-EVROPA

Zajtrk. Obisk začimbnega vrta, kjer bomo spoznali raznovrstne primerke, od vanilje, popra, do muškatnega oreščka ter ogromno vrst tropskega sadja. Kosilo in vožnja na letališče. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

11. dan: LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta in pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču ter prevoz do Ljubljane.

***********************

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana-Kilimanjaro, Aruša-Zanzibar in Zanzibar-Ljubljana(oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi z manjšimi avtobusi /kombiji, 9 x nočitve v hotelih 3* in turističnih lodžih (na Zanzibarju v hotelu 4* v Nugwiju ali Kendwi) ter 1x v masajski vasici v preprostih kočah, vsi navedeni obroki in ogledi, 4x safari s posebnimi safari kombiji, dovolilnice za narodne parke, ogledi po programu, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA: manjša skupina (14-19) potnikov 290 EUR, manjša skupina (10-13) potnikov 490 EUR, napitnine poravnate na poti 70 EUR.

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 390 EUR.

Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Vizum: je potreben. Obvezno plačilo vizumske takse cca 50 USD ob vstopu.

OPOMBA: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 14 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih februarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TANZANIJSKI SAFARI IN POČITNICE NA ZANZIBARJU - 11 DNI

od
2.749,00 €

Potniki

1
2
 

TANZANIJSKI SAFARI IN POČITNICE NA ZANZIBARJU - 11 DNI


  • od 2.749,00 €Morda vas zanima tudi...

ČAROBNI MAROKO - 8 DNI

ČAROBNI MAROKO - 8 DNI

0/5

od 999,00 € Brez DDV: 999,00 €

SVAZILAND IN JUŽNA AFRIKA - 12 DNI južna Afrika

SVAZILAND IN JUŽNA AFRIKA - 12 DNI

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 DNI Japonska

JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 DNI

0/5

od 3.190,00 € Brez DDV: 3.190,00 €

ČARI JUŽNE AFRIKE - 14 DNI Afrika

ČARI JUŽNE AFRIKE - 14 DNI

0/5

od 3.999,00 € Brez DDV: 3.999,00 €

Tags: Tanzanija, Zanzibar, Afrika