• TAJVAN, HONG KONG IN MACAU
  • TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

Čarobna vožnja z vlakom, pande, ogromna velemesta.


Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2690 Eur
Cena pri najmanj 12 udeležencih: 3.890  Eur
Cena pri najmanj 8 udeležencih: 3.990 Eur 


1. dan: Ljubljana-Peking
Zberemo se na ljubljanskem letališču ali se odpeljemo do enega od bližnjih letališč (v tem primeru prevoz iz Maribora in Ljubljane) ter z enim vmesnim postankom poletimo proti Kitajski.

2. dan: Peking
Po pristanku v kitajski prestolnici se bomo odpravili na ogled cesarske Poletne palače, ki leži v idiličnem okolju ob jezeru Kunming. Šlo je za cesarsko rezidenco malo izven vrveža mestnega kaosa, kjer je cesar lahko prepustil spokoju. Razkošja ni manjkalo – prevzele nas bodo veličastne dvorane, paviljoni, monumentalni vhodi in čudovite skulpture. Verjetno najbolj znana prebivalka te palače je bila spletkarska cesarica Cixi, ki jo je obnovila z denarjem, namenjenim za gradnjo mornarice, tako da je v spomin na mornarico ostala le marmornata ladja, negibno zasidrana ob robu jezera. Sledi odhod do hotela ter večerja in nočitev.

3. dan: Peking in Veliki kitajski zid
Čaka nas prvo izjemno doživetje na poti. Odpravimo se do velikega zidu, ki je stoletja ščitil poljedelske Kitajce od nomadskih roparjev iz step in puščav na severu. Zid se razteza na več kot 6.000 kilometrih in je ena najmogočnejših stvaritev, kar jih je človek ustvaril. Nato povratek v Peking in še ogled njegovega največjega simbola. Vrhunec večtisočletnega razvoja kitajske arhitekture je zagotovo cesarska palača, Prepovedano mesto. Ta ogromna množica lesenih struktur je zaradi svoje pomembnosti kot kulturna dediščina celega človeštva zaščitena tudi s strani Unesca. Prevzele nas bodo ogromne lesene dvorane z nenavadnimi imeni, elegantne privihane strehe, čudoviti marmorni reliefi, prelepi vrtovi ter množica pisanih barv razkošja, s katerim so obdajali cesarja. Spoznali bomo tudi slavni trg, Tiananmen, ki je pravo srce Pekinga. Večerja in nočitev.

4. dan: Peking-vlak proti Tibetu
Dopoldne še nekaj prostega časa, nato pa odhod vlaka proti Tibetu. Pred nami je fantastična pustolovščina z vlakom, ki nas bo popeljala skozi fascinante pokrajine in nas končno pripeljala vse do središča tibetanske planote. Uživamo v lepih pogledih, udobju vlaka, pogovorih... Nočitev v štiriposteljnih kabinah.

5. dan: Xining-vlaku proti Tibetu
Dopoldne prispemo v Xining, ki je približno na pol poti proti Tibetu. Krajši ogled mesta, popoldne pa že nadaljujemo vožnjo proti tibetanski planoti. Še ena nočitev na vlaku.

6. dan: Tibet
Prispeli smo na tibetansko planoto, vozimo se preko ene najbolj spektakularnih pokrajin na svetu. Popoldanski prihod v Lhaso, odhod v hotel ter počitek in aklimatizacija. Večerja in nočitev.

7. dan: Lhasa
Simbol Lhase je gotovo palača Potala, ki dominira nad mestom in je njena najopaznejša točka. Zgradil jo je peti Dalaj lama v 17. stoletju in je postala njegovo domovanje, dom živečega tibetanskega boga. Je pravi muzej tibetanske kulture, za Tibetance simbol upanja in modrosti. Pravo duhovno središče mesta pa je vendarle tempelj Jokhang, kjer začutimo pravo mistiko med klečečimi menihi zbranimi med svojimi molitvami, ki se razlivajo preko ozkih ulic bazarja Barkhor, po katerih se pretakajo množice obrazov in dialektov. Med stojnicami z lokalnimi obrtniškimi izdelki, molilnimi pripomočki se resnično potopimo v dušo Tibeta in se ji težko upremo. Popoldan obiščemo še Nurbulingko, poletno palačo tibetanskih vladarjev. Večerja in nočitev.

8. dan: Sera, Drepung
Dan bomo namenili ogledom pomembnih tibetanskih samostanov na obrobju Lhase. Samostan Sera iz 15. stoletja je nekoč gostil več kot 5.000 menihov, danes jih je tu nekaj sto. Predstavlja tipično tibetansko arhitekturo. Tu je nekoč delovala tudi neke vrste univerza za budistične študije. Kosilo. Podobno je deloval tudi samostan Drepung, ki je na višku gostil okoli 10.000 menihov in velja za največji samostan v Tibetu. Po napadu kitajske vojske je Dalaj lama od tu pobegnil v Indijo. Samostan je zelo dobro obnovljen, tako da je obisk resnično kot obisk srednjeveškega mesta z ozkimi in zavitimi ulicami okoli molitvenih dvoran in šol. Vrnitev v Lhaso in nočitev.

9. dan: Lhasa-Samye-Tsedang
Danes se odpravimo proti samostanu Samye, do katerega del poti vodi tudi s trajektom po reki. Več kot dva tisoč let star samostan je eden najpomembnejših budističnih središč na Tibetu, njegov gradnja pa predstavlja budistični kozmos. Po ogledih se odpeljemo do Tsedanga, večerja in nočitev.

10. dan: Tsedang-Yamdrok tso-Gyantse-Shigatse
Našo tibetansko pustolovščino nadaljujemo proti enemu od svetih tibetanskih jezer, Yamdrok-tso, ki bo tudi nas prevzelo s svojo barvo. Nato nas pot vodi proti Gyantseju, ki je skoraj nedotaknjen s strani Kitajcev, zato ga je že zaradi tega vredno obiskati. Mesto leži na strateški poziciji, kjer so potekale karavanske poti. Pomembno je kot trg z volno in ročnimi izdelki in zato obiščemo eno od lokalnih delavnic. Ogledamo si tudi čudovito pagodo Kumbum. Potovanje nadaljujemo v Shigatse, ki leži na višini 3900 metrov in je drugo največje mesto v Tibetu. Shigatse je tradicionalna prestolnica Pančen lam in tudi prestolnica pokrajine Tsang, katere kralji so nekoč prebivali v mogočnem dzongu. Vozimo se preko prelazov, povzpnemo se do 5.000 metrov višine. Po prihodu večerja in nočitev.

11. dan: Shigatse-Lhasa
Največja znamenitost mesta in tudi eden najpomembnejših spomenikov v Tibetu je samostan Tashilhumpo. Zgrajen je bil v 15. stoletju v času prvega Dalaj lame in je bil dolgo središče lamaizma. Včasih je štel 4.000 menihov, še danes pa je to aktiven samostan, eden redkih, ki je dobro prestal tudi nasilje kulturne revolucije. Je pravo mesto z obzidjem, ki ga je resnično lepo raziskovati. Kosilo. Popoldne nas čaka vožnja nazaj v Lhaso. Nočitev.

12. dan: Lhasa-Čengdu
Odhod na letališče in polet v Čengdu, kjer nas čaka novo čudovito doživetje – ogled inštituta, ki je namenjen vzreji pand in kjer prebiva največ teh prijaznih kosmatincev na svetu. Stik z dobrodušnimi pandami je res nekaj posebnega, zato ni čudno, da so tudi domačini tako navdušeni nad njimi. Nočitev.

13. dan: Čengdu-Hongkong
Dopoldne poletimo v Hongkong, eno najbolj fascinantnih velemest na svetu. Težko si predstavljamo večje nasprotje pokrajin. Iz osupljive, samotne tibetanske planote, posejane s templji in molilnimi zastavicami v prav tako izjemno, seveda na povsem drugi način - mesto luči, nebotičnikov, poslovnežev. Panoramska vožnja, nato pa se povzpnemo na Victoria Peak, od koder imamo izjemen pogled na pristanišče Victoria, polotok Kowloon... Večer lahko preživite po svoje. Nočitev.

14. dan: Hongkong, Macao
Danes bo po želji organiziran izlet z ladjo v bližnji Macao (doplačilo). Do konca 20. stoletja je bil Macao portugalska kolonija, ki so jo v 16. stoletju ustanovili portugalski pomorščaki kot enega od najpomembnejših azijskih trgovskih središč. Mesto je zares nekaj posebnega, v zadnjih desetletjih doživlja še hitrejši razcvet, znan je po svojem nočnem življenju… Kdor želi, pa lahko ta dan ostane v Hongkongu in še malo raziskuje to živahno mesto, lahko se z džunko zapelje po zalivu, si ogleda ribiško naselje... Zvečer odhod na letališče in polet z enim postankom v Evropo.

15. dan: Ljubljana-Maribor
Popoldne pristanek v Ljubljani ali na enem od bližnjih letališč ter še prevoz do Ljubljane in Maribora.

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz ter notranja leta Lhasa-Čengdu-Hongkong, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 4*, dve nočitvi na vlaku (4 potniki v kupeju), polpenzione po programu (razen med vožnjo z vlakom, ko kupimo hrano sami, v Hongkongu in Čengduju pa je nočitev z zajtrkom), vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, urejanje kitajskega vizuma, dovolilnica za Tibet, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje. DOPLAČILA: Doplačilo po želji: enoposteljna soba 390 evrov, priporočljive napitnine 60 USD (vodiču na poti), izlet v Macao (cca 120 USD – plačate vodiču na samem kraju).

Vizum:
kitajski vizum in tibetanska dovolilnica sta vključena v ceno. Ob prijavi nam morate oddati fotokopijo potnega lista ter podatke o zaposlitvi.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5 % od cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva
 udeležbo najmanj 15, 12 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

od
2.690,00 €

Potniki

1
2
 

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU


  • od 2.690,00 €Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 2.119,00 € Brez DDV: 2.119,00 €

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

FILIPINI

FILIPINI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

ŠRILANKA IN MALDIVI Azija

ŠRILANKA IN MALDIVI

0/5

od 1.990,00 € Brez DDV: 1.990,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

IZRAEL IN PALESTINA

IZRAEL IN PALESTINA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

ŠRILANKA

ŠRILANKA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

LIBANON

LIBANON

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

IZRAEL IN JORDANIJA

IZRAEL IN JORDANIJA

0/5

od 1.398,00 € Brez DDV: 1.398,00 €

Tags: TAJVAN, HONG KONG IN MACAU