Photo by Thailand Vacation

Vabimo vas da obiščete Tajsko, deželo prijaznih ljudi - deželo nasmehov.

Tajska, veličastno potovanje! Stopnjevanje užitkov na tem odkrivanju Azijske lepotice od Bangkoka s palačami, parki in tržnicami ter neprimerljivim nočnim življenjem, do plavajočih tržnic in hotelov, arheoloških biserov v Ayutthayi, spoznavni trenutki z avtohtonimi manjšinami in ljudstvi Tajske, na stičišče mej treh držav: Tajske, Myanmara in Laosa. Klimatsko središče države v Chiang Maiju in slonji delovni center, čudovite orhideje, nacionalne cvetice, za konec pa seveda zaslužene počitnice na obali Pattaye.

TERMINI: 26. 6. - 8. 7., 10. 9. - 22. 9. 2023

Cena pri najmanj 16 udeležencih: 2.559 EUR

TERMIN: 26. 10. - 7. 11. 2023

Cena pri najmanj 16 udeležencih: 2.659 EUR

1. dan: LJUBLJANA - BANGKOK (polet s presedanjem)
Zbor v Ljubljani in prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem, nočni leti.

2. dan: BANGKOK (transferji cca 50km)
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel. Kratka osvežitev. Nato značilna tajska večerja v restavraciji. Nazaj v hotel, nočitev.

3. dan: BANGKOK (transferji cca 60km)
Po zajtrku se bomo najprej odpravili do znamenite Grand Palace s kronskimi dvoranami, prestolnimi halami, smaragdnim Budo, tempeljskimi kompleksi replike Angkor Wata… Kosilo v restavraciji. V popoldanskem času pa bomo nadaljevali z obiskom Pak Klonga, največje veleprodajne cvetja v Bangkoku. Še skok na ulico Bamrung Muang z verskimi amuleti in nato obisk templja Wat Saket ter Wat Suthat, ki naj bi predstavljal središče vesolja. Zaključek odkrivanja prestolnice v vselej živahni kitajski četrti Yaowaraj. Nazaj v hotel. nočitev.

4. dan: BANGKOK - KANCHANABURI (transferji cca 200km, 4,5 ur, peš)
Po zajtrku obisk slovite plavajoče tržnice Damnoen Saduak, ki je še posebej živahna dopoldan. S posebnimi vitkimi čolni se bomo zapeljali po kanalih in doživeli utrip trgovanja po tajsko. Nadaljevanje poti proti Kanchanaburiju. Obiskali bomo most na reki Kwai, pokopališče in muzej JEATH posvečen ujetnikom v drugi svetovni vojni in graditeljem zahtevne železniške trase in mostu na reki Kwai. Nato še na obisk budističnega templja Tigrov, kjer bomo opazovali kako menihi skrbijo in vzgajajo te čudovite azijske kralje iz rodu mačk. Po ogledih namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan: KANCHANABURI - AYUTTHAYA (transferji cca 170km, 3,5 ure, peš, vlak spalnik)
Zajtrku bo sledilo nadaljevanje poti proti Ayutthayi, kjer si bomo ogledali fantastični in dobro ohranjeni arheološki park, ki je bil nekdaj središče mogočnega kraljestva Siam ter nekdanjo poletno palačo Bang Pa. Današnje kulturno in zgodovinsko središče Tajske predstavlja osrednji tempeljski kompleks, kjer je bila že v 4. stoletju prestolnica kraljevine. Po bogatih vtisih na večerjo v restavracijo, nato pa se bomo vkrcali na nočni vlak spalnik proti Chiag Maiju. Namestitev v 1. razredu spalnika (klimatizirano). Nočitev.

6. dan: CHIANG MAI (transferji cca 120km, 3 ure, peš, ježa slonov)
Ob prihodu v severno klimatsko središče države se bomo najprej okrepčali z zajtrkom. Dan bomo namenili odkrivanju lepot mesta, odpravili pa se bomo tudi do 60km oddaljenega delovnega kampa za populacijo slonov s tega območja. Slone bomo videli pri njihovih dnevnih opravilih in kako izpolnjujejo navodila svojih vodnikov - mahujev. Morda pa jih bomo pospremili tudi k njihovem priljubljenem namakanju v reki Ping. Krajša ježa teh orjakov in še obisk plemena Karen (dolgovratk). Na poti nazaj v mesto pa še postanek v gojilnici orhidej, nacionalne rastline Tajske. Kosilo v restavraciji. Nočitev.

7. dan: CHIANG MAI - CHIANG RAI (transferji cca 190km, 3,5-4 ure)
Zajtrk. Nato vožnja proti Chiang Raiju, ki je izhodišče za obisk tromeje med Tajsko, Mjanmarom in Laosom. Obiskali bomo vrelce Mae Kachan, si ogledali Wat Rong Khun (beli tempelj), v kraju Baan Phatai se bomo vkrcali na dolge čolne in se podali na razburljivi zaključek poti mimo plemenskih domovanj in vasic, obiskali bomo tudi pleme Karen. Popoldan prispemo v Chiang Rai in sledil bo ogled templja Wat Phra Singh, izkušnja z lokalnimi tuk tuki pa bo najboljša za odkrivanje lepot mesta z rezidenčnimi predeli, tržnicami in templji. Večerja in nočitev.

8. dan: CHIANG RAI - TROMEJA (transferji cca 140km, 3 ure, čolni, polet 1,5 ure)
Zajtrk. Odpravili se bomo na pot proti tromeji. Na poti bomo obiskali botanični vrt Mae Fah Luang na 1512m nadmorske višine. Nadaljevanje naše poti do plemen Akha in Lahu, nato do azijske vodne žile Mekong, ki sooblikuje tromejo in njeno bujno pokrajino. Kosilo v restavraciji. Vkrcali se bomo na čolne, s katerimi se bomo podali na vodno pustolovščino, na kateri se bomo spoznali tudi z Laoškimi prebivalci v vasi Baan Sao. Vrnitev v hotel. Večerni polet v Bangkok. Nočitev.

9. dan: BANGKOK - PATTAYA (transferji cca 150km, 2,5-3 ure)
Zajtrk. Nato prevoz do letovišča v Pattayi in namestitev v obalnem resortu. Prosto popoldne za počitniške užitke. Večerja, nočitev.

10. dan: PATTAYA
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke v resortu na obali. Večerja, nočitev.

11. dan: PATTAYA
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke v resortu na obali. Večerja, nočitev.

12. dan: PATTAYA - BANGKOK (transferji cca 150km, 3 ure)
Zajtrk. Prosto do odjave in popoldanski prevoz na letališče Bangkok. Prijava na let proti Evropi s presedanjem.

13. dan: BANGKOK - LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Zgodnji polet s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

**********************
V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
POMEMBNO: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).


Photo by Thailand Vacation

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana-Bangkok-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), let ChiangRai-Bangkok v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevoze s klimatiziranim vozili po Tajski, vlak spalnik 1. razred (1x), vse navedene vožnje s čolni in obisk plavajoče tržnice, ogled Tiger templja, obisk plemen in vasic Karen, Akha in Lahu, ježa slonov v Chiang Maiju, vožnja z lokalnimi vozili v Chiang Raiju, 9x nočitev z zajtrkom v dobrih hotelih 3*-4*, vsi obroki in ogledi po programu z vstopninami, angleško govoreči lokalni vodniki, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in slovenskega vodjo poti.
OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi):
manjša skupina 10-12 potnikov 270 EUR, manjša skupina 13-15 potnikov 125 EUR,
DOPLAČILA PO ŽELJI (ob prijavi):
enoposteljna soba (samo hoteli) 285 EUR.


Cepljenje: Ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si
Vizum: Vizum za bivanje do 30 dni ni potreben.


OPOMBA: cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50 EUR po osebi.

POMEMBNO: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno
število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene, preostalo 21 dni pred odhodom.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 16, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih februarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TAJSKA - POTOVANJE PO TROMEJI IN POČITNICE - 13 DNI

od
2.659,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

TAJSKA - POTOVANJE PO TROMEJI IN POČITNICE - 13 DNI

od
2.659,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

TAJSKA - POTOVANJE PO TROMEJI IN POČITNICE - 13 DNI


  • od 2.659,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNIIndija

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNI

0/5

od 1.869,00 € Brez DDV: 1.869,00 €

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNIMaldivi

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

PERU - 14 DNIjužna Amerika

PERU - 14 DNI

0/5

od 3.290,00 € Brez DDV: 3.290,00 €

INDOKINA EKSPRES; VIETNAM IN KAMBODŽA - 9 DNI

INDOKINA EKSPRES; VIETNAM IN KAMBODŽA - 9 DNI

0/5

od 2.250,00 € Brez DDV: 2.250,00 €

Tags: Tajska, Azija