Švica - alpska dežela, dežela čokolade, ur in bankirjev. Obiščite mogočne Švicarske Alpe.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 299 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 329 Eur
Cena -odhod 26.6., 28.8., 18.9. 2020 - pri najmanj 45 udeležencih: 319 Eur
Cena -odhod 26.6., 28.8., 18.9. 2020 - pri najmanj 35 udeležencih: 349 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - MERAN - ST. MORITZ - CHUR
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Vožnja v Italijo, pod Alpe, v južnotirolsko letoviško mesto Meran, kjer si bomo ogledali staro obokano mestno središče, cerkev sv. Nikolaja, in če bo čas dopuščal, še grad Tirol, nekdanji dom tirolskih grofov. Pot bomo nadaljevali po dolini Inna, nato v zgornjo visokogorsko pokrajino s številnimi ledeniškimi jezeri in letovišči. Po kratkem postanku v slovitem letovišču St. Moritz bomo prečkali 2284 m visok prelaz Julier in se odpeljali v kanton Graubunden proti Churu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: CHUR - EINSIEDELN - ZÜRICH - INTERLAKEN - GRÜNDELWALD
Po zajtrku ogled kantonskega glavnega mesta, ki leži na desnem bregu Rena. Na sprehodu po starem mestnem jedru z značilnimi starimi meščanskimi hišami iz 16. stoletja si bomo ogledali prelepo romansko-gotsko katedralo iz 13. stoletja. Vožnja do Einsiedelna, najpomembnejšega švicarskega romarskega središča, kjer si bomo ogledali sloviti benediktinski samostan iz 1O. stoletja in mogočno baročno Marijino cerkev, ki hrani podobo črne Matere Božje iz 15. stoletja. Sledi obisk Züricha, najpomembnejšega gospodarskega središča Švice, kjer si bomo ogledali evangeličansko katedralo Grossmunster, Marijino cerkevin mestno hišo. Popoldne se bomo odpeljali ob Züriškem jezeru, mimo Luzerna do Interlakna ob Briezenskem jezeru. Vzpenjajoča se vožnja v prekrasne doline, stisnjene med visoke vrhove, nas bo pripeljala v Gründelwald, turistično središče in izhodišče za poti v gore. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: GRÜNDELWALD - JUNGFRAUJOCH - LJUBLJANA
Po zgodnjem zajtrku se bomo z najvišjo ozkotirno železnico v Evropi povzpeli na 3454 metrov visok Jungfraujoch. Slikovito gorsko zobato železnico so zgradili med letoma 1896 in 1912, dolga je 9,3 kilometra in poteka od postaje Kleine Scheidegg, skozi 7, 1 kilometra dolg predor pod Eigerjem do sedla Jungfraujocha. Če bo lepo vreme, bomo na vrhu ostali nekoliko dlje, tako da se bo mogoče naužiti enkratnega razgleda na najdaljši ledenik Evrope, skoraj 24 kilometrov dolg ledenik Aletsch in na vse okoliške gore. Ogledali si bomo tudi “Ledeno palačo” tik pod vrhom zgornje postaje zobate železnice. Po vrnitvi z gore vožnja prek prelaza St. Gottard v Bellinzon in dalje mimo Lugana v Italijo, nato pa mimo jezera Como, Milana, Verone in Benetk v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x polpenzion v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta. DOPLAČILA: enoposteljna soba 70 €, vstopnine pribl. 20 €, vzpon na Jungfraujoch 135 Eur. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 28 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 80 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE

od
319,00 €

Potniki

1
2
 

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE


  • od 319,00 €Morda vas zanima tudi...

BISERI ANDALUZIJE Španija

BISERI ANDALUZIJE

0/5

od 769,00 € Brez DDV: 769,00 €

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA Švica

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

Tags: ŠVICA, MOGOČNE, ŠVICARSKE, ALPE, Švica