Neokrnjena, mehka lepota narave evropskega dela osrednje Rusije, lepota lahnih valov hitre reke Oke, čar mest in krajev na njenih pribrežjih – vse to in nepozabni vtisi čakajo udeležence ekskurzije. Reka Oka izvira v Orlovski regiji in konča svoj 1499 km tok v Nižnjem Novgorodu, kjer se kot desni pritok izliva v reko Volgo. Obiskali bomo vrsto zanimivih pribrežnih krajev, mest in si ogledali njihove zanimivosti: podmoskovsko Kolomno, domovino pesnika S. Jesenina - Konstantinovo, Rjazan, slikoviti Kasimov, spomenike Muroma, Pavlovo in Nižnij Novgorod. Obisk starodavnih ruskih mest ob Oki je enkratna priložnost spoznati znamenitosti kulturnih središč evropskega dela osrednje Rusije in uživati v čudoviti pokrajini.

2017

Cena: 1.358  EUR pri najmanj 30 udeležencih
Cena: 1.398 EUR pri najmanj  25 udeležencih
Cena: 1.478 EUR pri najmanj 20 udeležencih


1. DAN : LJUBLJANA – MOSKVA
Polet letala z ljubljanskega letališča v Moskvo. Po pristanku prevoz v hotel in nastanitev. Sledil bo sprehod po moskovskih ulicah, ogled Rdečega trga in po želji živahne ulice Arbata. Nočitev.

2. DAN : MOSKVA – KOLOMNA
Po zajtrku vožnja z avtobusom do mesta Kolomne, 144 424 prebivalcev, ki se nahaja ob sotočju izliva reke Moskve v Oko. To prijetno pod moskovsko mestece, ki je bilo ustanovljeno leto 1177, je samo 30 let mlajše od Moskve, in je leta 1433 postalo za nekaj časa druga prestolnica moskovske kneževine. Obiskovalce prijetno preseneti s svojo bogato zgodovino. Prav tukaj je Dmitrij Donski pred Kulikovsko bitko leta 1380 zbral svojo vojsko. V mestu so ohranjene številne arhitekturne zgradbe preteklosti, med katerimi je najbolj znan kolomenski Kremelj, zgrajen v 16. stoletju. Ogled mesta, ki velja za enega večjih znanstvenih in industrijskih središč moskovske regije. Vožnja z ladjo po Oki. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: KOLOMNA – KONSTANTINOVO – RJAZAN 
Po zajtrku vožnja v vas Konstantinovo na strmem desnem bregu reke Oka. Rojstna vas velikega pesnika Sergeja А. Jesenina. Kaj je lahko lepše kakor s svojimi očmi videti mesta, občutiti vznemirjenje in energijo pokrajine, ki je rojevala v srcu pesnika prečudovite verze. Vožnja v Rjazan, 534 762 prebivalcev, eno najstarejših mest evropskega dela osrednje Rusije, na visokem desnem bregu reke Oke. Mesto, ki je bilo ustanovljeno leta 1095 ima burno in bogato zgodovino, od prve naselitve slovanskega plemena Vjatiči v 6. stol., nastanka rjazanske kneževine, mongolskih napadov, dogodkov v 17. -19. stol., revolucije, do II. svetovne vojne. Mesto je pomembno znanstveno, vojaško,industrijsko in kmetijsko središče, z bogato kulturno dediščino. Najstarejše jedro starega dela mesta, Kremelj, je zgodovinsko arhitekturni muzej na prostem, spomenik stare ruske arhitekture in arhitekture klasicizma 16. -19. stol., duhovni in kulturni del mesta. Med mnogimi zanimivostmi so tudi rjazanski podeželski dvorci in naravni park Meščerski. Domačini Rjazana so bili številni znani ljudje, med njimi: nobeloveca I.P. Pavlov in A.I. Solženicin, utemeljitelj kozmonavtike K.E. Ciolkovskij, biolog I.V. Mičurin, pesnik S.A. Jesenin. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4.DAN: RJAZAN - KASIMOV – MUROM
Zajtrku bo sledila vožnja v Kasimov, 30 990 prebivalcev, ustanovljen leta 1152, ki leži na levem bregu Oke, v središču vzhodno evropske ravnine in nosi ime tatarskega kana Kasima, ki je v drugi polovici 15 stol. po zavezujočem sporazumu moskovskega kneza Vasilija II. prejel za usluge zemljišča in mesta, kjer je nastalo Kasimovsko kanstvo. V času kanstva Kasima se je priselilo veliko število Tatarov. V mestu je vrsta spomenikov pravoslavne in muslimanske kulture ter arhitekturnih spomenikov zveznega pomena. Zanimivost so tudi spomeniki iz obdobja Kasimovega kanstva: mavzoleji in mošeje. Ogled muzeja samovarjev. Po ogledu vožnja v Murom. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: MUROM
Po zajtrku ogled mesta Murom, 110 070 prebivalcev, ustanovljenem leta 862 in imenovanem po ugrofinskem plemenu Murom. Leži na levem bregu Oke, na sedmih gričih, na meji Vladimirske in Nižnenovgorodske regije, mesto ima bogato umetniško tradicijo, vrsto muzejev med katerimi izstopa zgodovinsko-umetniški muzej z bogato arheološko kolekcijo plemena Murom. V njegovi bližini je več starodavnih samostanov, kakor tudi znamenita vas Karačarovo, kjer se je po legendi rodil junak ruskih in ukrajinskih epov Ilya Muromec, ki jo bomo obiskali. Sledila bo vožnja s kosilom po reki Oki. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: MUROM – PAVLOVO – NIŽNI NOVGOROD
Po zajtrku vožnja v Pavlovo, 58 423 prebivalcev, ki stoji na gričevnatem bregu v Nižnenovgorodski regiji, na desnem bregu Oke, Njegova zgodovina in ustanovitev leta 1566 sta povezani z nastankom ruske države. Pavlovo, srednjeveška utrdba, je privabljala v varno zavetje obrtnike: kovače, kleparje, lončarje, sodarje, ključavničarje, … Danes je mesto znano po svojih filigranskih, umetniško oblikovanih izdelkih in hladnem orožju ter po vzgojeni vrsti pavlovskih sobnih limon. Nadaljevanje do Nižnega Novgoroda, 1 266 871 peto po številu prebivalcev v RF (staro ime Gorki), ki leži ob sotočju izliva reke Oke v Volgo in je šesto največje mesto v Rusiji, ki je v 13. stol. nastalo kot pomembno pristanišče za trgovanje z orožjem, kovinami ter ostalimi predmeti pomembnimi za vojsko. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN: NIŽNI NOVGOROD – MOSKVA
Po zajtrku ogled mesta, v katerem je bila ena prvih podmorniških baz v Rusiji in je bilo mesto dolgo časa zaprto za tujce. Veliki knez Jurij Vsevolodovič je ustanovil mesto leta 1221 ob sotočju Oke in Volge, kot veliko utrdbo zaradi zaščite mej vladimirske kneževine pred volžskimi bulgari, marijci idr. Mestna trdnjava Kremlja je izkoriščala naravni jarek, ki sta ga tvorili obe reki. Ogled mesta in čudovite palače Rukavišnikov, ki je klasicistična mojstrovina. Popoldan se bomo s hitrim vlakom odpeljali v Moskvo. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. DAN: MOSKVA – PARK KUSKOVO – ŠEREMETJEVO
Po zajtrku vožnja do podeželskega dvorcia - parka Kuskovo, ki je ena od najstarejših posestev v Moskvi. Car Peter Veliki jo je leta 1715 podaril generalu Šeremetjevu. Danes je dvorec obnovljen v blišču in slavi 18. stoletja. Ogledali si bomo rožnati dvorec, se sprehodili po parku s paviljoni, v katerih so na ogled različne postavitve. Vožnja na letališče in polet v Ljubljano, kamor bo prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, letališke in varnostne takse, 7x polpenzion (zajtrk in večerja) v dvoposteljnih  sobah  v hotelih z  najmanj 3*, prevoz na letališče in nazaj, prevoze z avtobusom po programu, oglede po programu z  vstopninami, križarjenje po reki Oki s kosilom, hitri vlak Nižni Novgorod – Moskva, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 210 €, ruski vstopni vizum 85 €, Coris zavarovanje z asistenco ( dvojno kritje): 18,49 EUR.
Možna doplačila na poti: dodatne vstopnine po želji.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15%. 


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Vizum: za ruski vizum je potreben vsaj 6 mesecev veljaven potni list, fotografija in izpolnjen obrazec, ki ga dobite v naši agenciji. 
Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 30, 25  oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

od
1.358,00 €

Potniki

1
2
 

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI


  • od 1.358,00 €Morda vas zanima tudi...

MOSKVA Rusija

MOSKVA

0/5

od 729,00 € Brez DDV: 729,00 €

MOSKVA IN ST. PETERBURG Rusija

MOSKVA IN ST. PETERBURG

0/5

od 1.029,00 € Brez DDV: 1.029,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO OD MOSKVE DO BAJKALSKEGA JEZERA Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO OD MOSKVE DO BAJKALSKEGA JEZERA

0/5

od 2.260,00 € Brez DDV: 2.260,00 €

KAMČATKA IN SIBIRIJA

KAMČATKA IN SIBIRIJA

0/5

od 3.380,00 € Brez DDV: 3.380,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO

0/5

od 3.980,00 € Brez DDV: 3.980,00 €

Mongolija in Sibirija

Mongolija in Sibirija

0/5

od 3.640,00 € Brez DDV: 3.640,00 €

MOSKVA IN ST. PETERBURG - JULIJ 2020

MOSKVA IN ST. PETERBURG - 8 dni

0/5

od 1.059,00 € Brez DDV: 1.059,00 €

Tags: STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI