• Španija - počitniško potovanje - 11 dni
  • Španija - počitniško potovanje - 11 dni

San Sebastian - Ovideo - Santiago de Campostela - Salamanca - Madrid - Valencia - Andora

Dnevne vožnje, da nam nič ne uide – ne francoski jugozahod ne slikovita Baskija, ki nas očara tako s prikupnim obmorskim mestecem San Sebastian in Oviedom, ki je znan po cidru ali jabolčniku. Ob Jakobovi poti do romarskega središča Santiago de Compostela. Prave ritme Španije bomo začutili v španski prestolnici, Madridu in nikakor nam ne uide Valencia, ki s posebnimi poudarki vabi vse večje število obiskovalcev. Še skok v žepno državico Andorro.

Termini odhodov:
JUNIJ: 9.6.-19.6.2022; 30.6.-10.7.2022
SEPTEMBER: 22.9.-2.10.2022

CENIK:
Cena pri najmanj 40 udeležencih:  999 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 1049 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1099 EUR

1. dan: SLOVENIJA – FRANCIJA
Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Italijo v Provanso, južno Francijo, do kraja nastanitve. Nočitev.

2. dan: SAN SEBASTIAN in okolica
Po zajtrku vožnja pod Pireneji do  Bayonna, nato pa dalje v San Sebastian. Postanek za krajši ogled, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.    

3. dan: OVIEDO
Po zajtrku vožnja do Asturijske prestolnice Oviedo. Slikovito mestece, ki se ponaša s čudovitimi trgi, palačami in še posebej je zanimiv stari del mesteca ob živilski tržnici. Po ogledu čas za osvežitev in po želji si boste lahko privoščili tradicionalni »cider« - jabolčnik, ki pa ga Španci pripravljajo drugače kot Francozi. Vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja.

4. dan: OVIEDO – SANTIAGO DE CAMPOSTELA
Po zajtrku vožnja po prelepi pokrajini do znamenite romarske poti. Vzdolž Jakobove poti bomo odromali v središče Santiago de Campostela, kjer znamenita cerkev skriva grob sv. Jakoba, trgovinice srednjeveškega jedra pa pričajo o tradiciji domače obrti. Obvezen spominek je poslikan pokrov velike ali Jakobove pokrovače. Večerja in nočitev.

5. dan: SANTIAGO DE CAMPOSTELA – SALAMANCA
Po  zajtrku vožnja do Salamance, ki se ponaša z eno najstarejših univerz v Evropi. Staro mestno jedro je od leta 1988 vpisano na seznam svetovne dediščine Unesca. Po ogledu mestnih znamenitosti, vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

6. dan: SALAMANCA – MADRID
Po zajtrku vožnja  v Madrid.  Ogled prestolnice po najdaljši mestni aveniji Paseo de la Castelana, mimo trga Cibeles z vodnjakom Kibele,  mestnih vrat Alcala, arene za bikoborbe, trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse, nato še čez ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro. Pedlagamo obisk muzeja Prado, kjer je shranjenih več kot 7.000 slik svetovno znanih umetnikov. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

7. dan: MADRID
Po zajtrku prosto za posamezne oglede mesta. Predlagamo ogled Kraljeve palače, sprehod do renesančnega trga Plaza Mayor s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami.
Morda obiščete lokal s flamenko programom. Večerja in nočitev.

8. dan: MADRID - VALENCIA
Po zajtrku vožnja do Valencije, obdane s številnimi parki in sadovnjaki. Ogledali si bomo staro mestno središče z gotsko stolnico in zvonikom, borzo za svilo iz 15. stol., najmodernejšo arhitekturo “mesta znanosti in umetnosti” in spoznali zgodbo o legendarnem El Cidu. Mesto slovi tudi po izvrstnih paellah, ki jo priporočamo za pokušino v eni od restavracij. Večerja in nočitev.

9. dan: VALENCIA - ANDORRA
Zajtrk, nato pa zanimiva vožnja v žepno državico Andorra, pod Pirineji. Panoramski ogled mesta in  prosto za sprehode in nakupe. Večerja in nočitev.

10. dan: ANDORRA - NIMES - PROVANSA
Po zajtrku vožnja do francoske obale. V Nimesu postanek za ogled mogočnega amfiteatra, nato pa vožnja na Azurno obalo. Nastanitev v hotelu, nočitev.    

11. dan: FRANCIJA - ITALIJA - SLOVENIJA
Zajtrk. Vožnja skozi Italijo v Slovenijo, kamor bomo v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE : prevoz z  avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih  2*/3*: 8 x polpenzion in 2 x nočitev z zajtrkom, oglede po programu brez vstopnin (San Sebastian, Oviedo, Santiago de Campostella, Salamanca, Madrid, Valencia,  Andora, Nimes) osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba: 350 EUR, vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih ( 8–15 EUR/znamenitost), obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina pribl. 30 EUR.

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32, oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

Španija - počitniško potovanje - 11 dni

od
999,00 €

Potniki

1
2
 

Španija - počitniško potovanje - 11 dni


  • od 999,00 €Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

0/5

od 169,00 € Brez DDV: 169,00 €

ŠKOTSKA IN IRSKA - 13 DNI (AVTOBUS)Velika Britanija

ŠKOTSKA IN IRSKA - 13 DNI (AVTOBUS)

0/5

od 1.790,00 € Brez DDV: 1.790,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI Italija

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

Sardinija – biser Sredozemlja - 8 dni

Sardinija – biser Sredozemlja - 8 dni

0/5

od 780,00 € Brez DDV: 780,00 €

Tags: Španija