SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend
Sicilija, lepa in ponosna. Otok sonca, cvetja in limon, številnih svetišč ter burne zgodovine. Bogata dediščina Taormine, Agrigenta in Siracuse, čudovita keramika Caltagirone. Kadeča se Etna, peščena plaža pred našim hotelom in gostoljubni domačini, od katerih se bomo nalezli sproščenosti. Za nameček pa sprehod po Neaplju in kanček Kalabrije …

Termini odhodov:
JUNIJ: 24.6.-2.7.2022 - ZAGOTOVLJENO
JULIJ: 15.7.-23.7.2022
SEPTEMBER: 2.9.-10.9.2022; 16.9.-24.9.2022

CENIK:
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 745 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 790 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 835 EUR

1.dan: SLOVENIJA – NEAPELJ
Zgodnji jutranji odhod in vožnja z avtobusom mimo Bologne, Firenc in Rima do Neapelja kjer bo postanek za sprehod po mestnem jedru. V zgodnjih večernih urah se bomo vkrcali na ladjo, nastanili v kabine in nočna plovbo do Sicilije.

2.dan: PALERMO – TRAPANI – ERICE – MARSALA
Po prihodu v pristanišče vožnja skozi Palermo,  v prijetno mestece Trapani. Sprehod po starem mestnem jedru, nato pa vožnja do slikovitega mesteca na vzpetini, Erice, kamor se bomo pripeljali z gondolo. Navduševal nas bo izjemen razgled, sprehodili se bomo po uličicah mesta, ki ponujajo čudovito keramiko, izdelke domače obrti, lokalne dobrote. Ogled templja posvečenega Veneri, ki se je v srednjem veku spremenil v grad. Popoldan vožnja v obmorsko mestece Marsalo, ki slovi po odličnem desertnem vinu Marsala. Vožnja proti severu, na območje, Cefaluja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3.dan: PALERMO – AGRIGENTO – RAGUSA  
Po zajtrku si bomo ogledali znameniti Palermo. Mesto je zaznamovano s pečatom različnih osvajalcev in prežeto z mnogimi vplivi. Ogledali si bomo Nova vrata, normansko palačo s palatinsko kapelo, stolnico, trg Quatro canti, trg sramu in teatro Massimo. Morda si bomo  privoščili katero od znamenitih sicilijanskih slaščic. Vožnja do Agrigenta in sprehod po Dolini templjev (vstopnina doplačilo) in si tako ogledali še danes ohranjena največja grška svetišča in templje. Vožnja do Raguse. Nastanitev, večerja in nočitev.  

4.dan: RAGUSA – SIRAKUZA  
Po zajtrku bomo odkrivali lepote Raguse,  ki je pod Unescovo zaščito. Razteza se preko dveh gričev Ragusa Ibla in Ragusa Superiore. Ogled znamenitosti mesta,katedrale San Giovanni Battista in Hybleanskih vrtov, od koder je lep pogled na mesto in palačo Zacco. Vožnjo bomo nadaljevali  v Sirakuzo. Ogled stare grške prestolnice Sicilije in glavnih mestnih znamenitosti. Sprehodili se bomo po arheološkem parku (vstopnina doplačilo), kjer si bomo ogledali  grško gledališče, rimski amfiteater, starogrški kamnolom z Dionizijevim ušesom. Postanek še na otočku Ortigia, kjer se razprostira delno srednjeveško, delno baročno jedro. Ustavili se bomo ob vodnjaku Aretuse, stolnici. Po ogledu se bomo vrnili do hotela. Večerja in nočitev.

5. dan: ETNA in TAORMINA  
Zajtrk. Sicilijo velikokrat povezujemo z vulkanom Etna, ki velja za enega najvišjih in najaktivnejših vulkanov na svetu (3323 m). Njen kadeči se vrh je orientacijsko znamenje za velik del Sicilije. Arabci so jo imenovali »Jebel, gora vseh gora«. Z avtobusom se bomo odpeljali na vulkansko področje, od koder bomo lahko z dodatnim doplačilom nadaljevali še višje z gondolo in se s posebnimi vozili in v spremstvu lokalnih vodnikov pripeljali do vulkanskih kraterjev. Po ogledu se bomo po pobočju Etne spustili v dolino in se ustavili v mestu Taormina. Mestecu pravimo sicilijanski biser, saj je eno najbolj priljubljenih letovišč. Sprehod po vijugastih uličicah, možen bo ogled grškega gledališča, čas bo za kavico. Vožnja do kraja namestitve. Večerja in nočitev v hotelu.  

6. in 7. dan: počitnice
Dva dneva prosta za kopanje, počitek in raziskovanje okolice. Večerja in nočitev.

8. dan: REGGIO CALABRIA – CAMPANIA/LACIJ
Po zgodnjem zajtrku se bomo s trajektom vrnili na celino, nato pa vožnja prosti severu v Kampanijo, ter dalje v pokrajino Lacij. Namestitev in večerja.

9. dan: LACIJ – SLOVENIJA
Po zajtrku nadaljevanje potovanja proti domu. Vožnja z vmesnimi postanki mimo Rima, Firenc, Orvieta ter Bologne proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, plovba z ladjo Neapelj - Palermo, nastanitev v 1/4 kabine, namestitev v dvoposteljnih sobah 6 x na Siciliji in 1 x na poti v hotelih 3*, 7x polpenzion, zunanji ogledi in izleti po programu (Neapelj, Trapani, Erice, Marsala, Palermo, Agrigento, Ragusa, Sirakuza, Taormina, Etna), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba: 200 EUR vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih, obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 28 EUR.

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32, oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9DNI

od
745,00 €

Potniki

1
2
 

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9DNI


  • od 745,00 €Morda vas zanima tudi...

BUDIMPEŠTA - VIKEND V BUDIMPEŠTI - 2 DNI Madžarska

BUDIMPEŠTA - VIKEND V BUDIMPEŠTI - 2 DNI

0/5

od 109,00 € Brez DDV: 109,00 €

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

0/5

od 169,00 € Brez DDV: 169,00 €

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA - 3 DNI Švica

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA - 3 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE NA OTOKU ELBA - 8 dni

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE NA OTOKU ELBA - 8 dni

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

NARODNI PARK BRIONI IN ROVINJ - 1DAN

NARODNI PARK BRIONI IN ROVINJ - 1DAN

0/5

od 71,00 € Brez DDV: 71,00 €

Tags: Sicilija, Italija