Albanija je šele pred kratkim začela sramežljivo odpirati vrata tujcem. Bogata, toda težka zgodovina, ki so jo krojili Iliri, Grki, Rimljani, Bizantinci in Turki, je globoko zaznamovala deželo in njene prebivalce. Še danes so edinstvena posebnost Albanije polkrožni betonski bunkerji, ki popotnike spremljajo na vsakem koraku in čeprav imajo ta betonska skropucala danes drugačno funkcijo, niso prav nič v okras prelepi in razgibani pokrajini.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 589 €
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 659 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 689 €


1. DAN: LJUBLJANA - NEUM:
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Splita v Neum. Prosto za osvežitev v morju, večerja in nočitev.

2. DAN: NEUM - BUDVA - DRAČ:
Po zajtrku vožnja v Črno goro v Budvo, kjer bo kratek postanek za ogled mesteca, nato nadaljevanje vožnje v Albanijo, mimo Skadra v obmorsko letovišče Drač. Večerja in nočitev v okolici.

3. DAN: DRAČ - KRUJE - TIRANA - RIVIERA VLORA IN SARANDE:
Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano. Ogled znamenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškega spomenika, številnih trgov, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu obisk stare prestolnice Kruje ob vznožju gorovja Sar-Saltik. Ogled trdnjave, v kateri je Skenderberg muzej ter stare citadele. Vožnja proti rivieri Vlora. Večerja in nočitev v okolici.

4. DAN: RIVIERA VLORA - (BERAT):
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek na eni izmed številnih prodnatih in peščenih plaž. Popoldan po želji izlet v hribovito pokrajino osrednje Albanije, proti mestu Berat imenovanem tudi "mesto tisočerih oken", ki se ponaša z izjemno stavbno dediščino. Ogledali si bomo Onufrijev muzej ikon iz 16. st., in se sprehodili po starem predelu mesta, ki slovi po otomanski arhitekturi. Po želji kosilo s tradicionalno lokalno kulinariko. Večerja in nočitev.

5. DAN: RIVIERA VLORA (Gjirocastra ):
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek. Po želji poldnevni izlet do Gjirokastre, rojstnega mesta Enverja Hoxhe, ki ga imenujejo tudi mesto muzej. Ogled mestnih znamenitosti. Večerja in nočitev v hotelu

6. DAN: RIVIERA VLORA (Butrint - plaža Ksamil - Saranda ):
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek. Po želji in za doplačilo celodnevni izlet do Butrintija, arheološkega parka pod zaščito UNESC-a in ogled izkopanin starega rimskega mesta Buthrotum, z rimsko akropolo, gledališčem…Vožnja do ene najlepših plaž v Albaniji, plaže Ksamil, kjer bo čas za osvežitev. Vožnja do Sarande in dalje do hotela. Večerja in nočitev v hotelu.

7. DAN: RIVIERA VLORA (Plaže ):
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje in počitek. Po želji se boste lahko odpravili na raziskovanje najlepših okoliških plaž. Večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN: RIVIERA VLORE - APOLLONIA – NEUM:
Po zajtrku vožnja v Apollonio, kjer si bomo v ogledali ostanke starega grškega pristanišča in amfiteatra. Vožnja mimo Skadra v Neum. Nočitev.

9. DAN: NEUM - LJUBLJANA:
Po zajtrku bo sledil še zadnji skok v morje in vožnja proti Sloveniji.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 7 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede po programu brez vstopnin (Budva, Tirana, Drač, Kruje, Apollonia), osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 192 €, vstopnine pribl. 20 €, mestna pristojbina, fakultativni izleti - cena naknadno. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 50 €.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko:5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 30 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SONČNA ALBANSKA RIVIERA

od
589,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

SONČNA ALBANSKA RIVIERA

od
589,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

SONČNA ALBANSKA RIVIERA


  • od 589,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI Srbija

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

BEOGRAD (3 dni) Srbija

BEOGRAD (3 dni)

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

MAKEDONIJA IN OHRID Makedonija

MAKEDONIJA IN OHRID

0/5

od 529,00 € Brez DDV: 529,00 €

NARODNI PARK PLITVICE  (1 dan) Hrvaška

NARODNI PARK PLITVICE (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

Tags: SONČNA ALBANSKA RIVIERA