• SLIKOVITI AZORI Portugalska
  • SLIKOVITI AZORI Portugalska

Azori ležijo med Evropo in Severno Ameriko. Njihov vulkanski  nastanek zaznamuje edinstveno pokrajina s številnimi jezeri, dolinami, kraterji.  Vabljeni vsi ljubitelji čudovitih naravnih lepot in prijetne klime!


Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.220 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.250 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.290 Eur

1. dan : Ljubljana -Azori :
V dopoldanskih urah se odpeljemo proti enemu od bližnjih letališč in poletimo na Azorske otoke, na otok Sao Miguel. Večerni pristanek, prevoz do hotela, nočitev. 

2. dan : Ponta Delgada :
Spoznavanje otoka bomo začeli kar v njegovem glavnem mestu, Ponta Delgada. To čast je mesto dobilo že davnega leta 1546, v njem pa živi okoli 70.000 prebivalcev. Med sprehodom bomo spoznali glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, angleško pokopališče, glavno tržnico, mestna vrata... Popoldne nekaj prostega časa. Večerja in nočitev. 

3. dan : Faial da Terra , Sanguinho , Salto do Prego : 
Danes se odpeljemo v majhno vasico Faial da Terra na jugovzhodu otoka. Čaka nas sprehod, ki nas pripelje v vasico Sanguinho, ki je sedaj obnovljena, potem ko so jo v začetku 70. let prejšnjega stoletja prebivalci zapustili. Hodili bomo tudi po gozdu, po okoliških hribčkih, tudi med gosto zeleno vegetacijo, ki jo lahko vonjamo na vsakem koraku. Prispeli bomo do slapu Salto do Prego, tu se nekoliko spočijemo, lahko pa se tudi okopamo. Za pot nazaj uberemo drugo traso, tako da spoznavamo nove obraze bujne narave. Popoldne nekaj prostega časa, večerja in nočitev. 

4. dan : Sete Cidades :
Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi vasico z istim imenom, kjer bomo spoznavali tipične iše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče, obiščemo tudi muzej starih obrti. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju tega sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nekaj prostega časa, večerja in nočitev.

5. dan : Lagoa do Fogo , Ribeira Grande :

Čaka nas izlet v Lagoa do Fogo in Ribeira Grande. Najprej bomo obiskali značilno proizvodnjo keramike, ki je eden od zaščitnih znakov Portugalske. Lagoa do Fogo velja za eno od najlepših obal celotne Porugalske. Imeli bomo prelepe poglede z roba kraterja, tako da bodo naši fotoaparati gotovo veliko na delu. Pot nas nato vodi na severno obalo z endemično favno. Tu je termalni vrelec, v katerem se lahko kopamo (37 stopinj). Popoldne se peš odpravimo na ogled najlepših kotičkov mesteca Ribeira Grande. Ustavimo se tudi v tovarni lokalnega likerja. Vrnitev v Ponta Delgado, večerja in nočitev.

6. dan: Furnas, Terra Nostra
Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Večerja in nočitev.

7. dan: Azori-Ljubljana
Zjutraj se odpeljemo na letališče in z enim postankom poletimo proti domu. Z enega od bližnjih letališč bo organiziran še prevoz do Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, transfer do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelu 4*, ročna prtljaga na letalu (10 kg), polpenzione po programu (prvi dan ni večerje), vse prevoze in izlete z vstopninami, slovenskega spremljevalca, zdravstveno zavarovanje.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 160 €, dodaten kovček na letalu 45 € (dodatnih 15 kg).


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva
udeležbo najmanj  25, 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SLIKOVITI AZORI

od
1.220,00 €

Potniki

1
2
 

SLIKOVITI AZORI


  • od 1.220,00 €Morda vas zanima tudi...

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

0/5

od 1.190,00 € Brez DDV: 1.190,00 €

PORTUGALSKA - od Lizbone do Porta Portugalska

OD LIZBONE DO PORTA - PORTUGALSKA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

LIZBONA Portugalska

LIZBONA

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA

MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA

0/5

od 1.039,00 € Brez DDV: 1.039,00 €

Tags: LIZBONA, MADEIRA, Portugalska