APULIJA IN KALABRIJA- DRUGAČNE POČITNICE

Mirna, idilična Apulija, dežela na skrajnem koncu italijanskega škornja, s svojimi mesti in mesteci ter spomeniki kaže nadvse razgibano preteklost in svojo bogato kulturno zgodovino, ki sta jo prav tu tako značilno zaznamovali antika, v 13. stol. pa še njena renesansa. Poleg številnih umetnozgodovinskih spomenikov, deželo oblikujejo tudi prelepe kraške jame, naravna pristanišča, mediteranska vegetacija in neskončne peščene plaže; največjo zanimivost pa vsekakor predstavljajo trulli, hišice karakterističnih arhitektonskih oblik, ki ponekod tvorijo manjše vasi ali celo mesta.

T E R M I N I   O D H O D O V :  
JUNIJ: 4.6.-12.6.2022 - ZAGOTOVLJENO; 25.6.-3.7.2022
JULIJ: 2.7.-10.7.2022
SEPTENBER: 3.9.-11.9.2022 - ZAGOTOVLJENO; 17.9.-25.9.2022
OKTOBER: 1.10.-9.10.2022 - ZAGOTOVLJENO


C E N I K :
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 645 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 680 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 715 EUR1.DAN: LJUBLJANA - BOLOGNA - APULIJSKA OBALA:
V zgodnjih jutranjih urah vožnja mimo Benetk in Padove v Bologno. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio, nato pa obiskali park hrane Eataly. Sledila bo vožnja do apulijske obale. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: APULIJSKA OBALA - BARLETTA - CASTEL DEL MONTE - BARI:
Po zajtrku bomo obiskali mestece Barletto, ki slovi po največjem ohranjenem antičnem bronastem kipu Colosso (v: 4,5 m) ter si ogledali romansko stolnico in grad iz 13. stol. Vožnja dalje v Castel del Monte, kjer stoji najlepši apulijski spomenik »krona Apulije« - mističen grad Friderika II. Štaufovca (13. stol.) z nenavadnim osemkotnim tlorisom. Popoldne bomo pot nadaljevali v prestolnico Apulije, v Bari, kjer si bomo ogledali stari del mesta z baziliko sv. Nikolaja in se popeljali po modernem delu mesta. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: APULIJSKA OBALA - ALBEROBELLO - LECCE:
Po zajtrku se bomo odpeljali v Alberobello, ki leži v pokrajini dolineD‘Itria, kjer so številne nenavadne bele kamnite hišice okroglih oblik, pokrite s stožčastimi strehami, svetovno znani trulliji. Popoldne nadaljevanje poti v mestece Lecce, baročne Firence, kjer si bomo ogledali cerkev Santa Croce, Palazzo del Governo, škofijsko palačo in semenišče. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: APULIJSKA OBALA - MATERA – KALABRIJA – CAPO VATICANO:
Po zajtrku slovo od apulijske obale in vožnja v Matero, mesto, ki je pod Unescovo zaščito in se ponaša z impresivnim kompleksom v skalo vklesanih cerkvic in hišk. Po ogledu vožnja v Kalabrijo, v Tropeo, najbolj mondeno letovišče Kalabrije, ki ga s pečine varuje cerkev Santa Maria dell'Isola. Po ogedu vožnja v letovišče Capo Vaticano, kjer bomo preživeli naslednje 4 počitniške dneve. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: CAPO VATICANO – SICILIJA:
Po zajtrku prosto ali za doplačilo izlet na otok Sicilijo. Nekaj kilometrov bomo vijugali po italijanskem škornju, s trajektom odpluli na otok in se z avtobusom odpeljali do siciljanskega belvedera, mondenega mesta Taormina. Ogled bisera Sicilije in njegovih znamenitosti, starega grškega gledališča, prosto  za samostojne oglede. Popoldan vrnitev na celino in v hotel.

6. DAN: CAPO VATICANO:
Po zajtrku prost dan za kopanje ali počitek, ali sprehod do bližnjega razgledišča Parco Belvedre. Zvečer tipična kalabrijska večerja.

7. DAN: CAPO VATICANO:
Po zajtrku prost dan za kopanje ali počitek. Ne zamudite priložnosti in poskusite kulinarično kalabrijsko specialiteto, rdečo čebulo iz Tropee, ki  je sladka, manj pekoča in iz nje pripravljajo tudi sladoled. Večerja in nočitev.

8. DAN: CAPO VATICANO - NEPELJ - LACIJ:
Po zajtrku slovo od kalabrijske obale in vožnja do Neaplja. Postanek za sprehod po živahnem mestnem središču in ogled nekaterih znamenitosti, nato pa vožnja dalje do hotela. Večerja in nočitev.

9. dan : ITALIJA - LJUBLJANA:
Po zajtrku vožnja mimo slikovitega Orvietta proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 8 x polpenzion v hotelu 3*(dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin po programu, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 190 €, doplačilo za sobo s klimatsko napravo in hladilnikom: 10 €/dan (velja za hotel na Kalabriji) obvezna mestna pristojbina: pribl. 3 €/noč, vstopnine po želji, doplačilo za fakultativni izlet Sicilija/Taormina: 110 € (najmanj 15 oseb).
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 65 €.
POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

APULIJA IN KALABRIJA - DRUGAČNE POČITNICE - 9 dni

od
645,00 €

Potniki

1
2
 

APULIJA IN KALABRIJA - DRUGAČNE POČITNICE - 9 dni


  • od 645,00 €Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI Italija

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO  - 3 dni

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO - 3 dni

0/5

od 208,00 € Brez DDV: 208,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

Tags: Apulija, Kalabrija, Italija