TERMIN:
19.- 31.7.2022

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.790 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.890 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.090 EUR

1. dan: SLOVENIJA
Odhod iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, prestop meje na Karavankah in nadaljevanje vožnje preko Avstrije proti Nemčiji. Nočna vožnja.    

2. dan:  LUKSEMBURG - ANGLIJA
Potovanje na relaciji München–Pirmasens. Dopoldanski prihod v LUKSEMBURG in sprostitveni postanek s sprehodom v jedro glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje preko Belgije (mimo Bruslja in Antwerpna) na Nizozemsko in še proti pristanišču ROTTERDAM (Europort). Proti večeru vkrcanje na udobno ladjo – trajekt, nastanitev v kabinah in nočna plovba proti Angliji.    

3. dan: GLASGOW
Zjutraj pristanek v mestu HULL. Vožnja do mesta YORK in ogled znamenite katedrale. Sledi potovanje iz Anglije proti Škotski. V popoldanskem času prihod v GLASGOW, največje škotsko mesto. Sledi ogled: katedrala, mestna hiša, George’s Square, muzejska četrt in univerza. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.   

4. dan: EDINBURG
Zajtrk. Sledi ogled EDINBURGA, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, ogled katedrale, obisk hiše Johna Knoxa ... Nočitev v hotelu.  

5. dan: SCONE - ABERDEEN
Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu DUNNOTTAR, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Nato prihod v granitno mesto ABERDEEN. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev v hotelu.   

6. dan: LOCH NESS- FORT WILLIAM
Zajtrk. Vožnja ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja. Obisk DESTILARNE VISKIJA. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Še ogled prizorišč bitke pri CULLODENU. Vožnja mimo Invernessa in postanek ob jezeru LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Večerja in nočitev v hotelu na območju mesta FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis.    

7. dan: IONA
Po zajtrku vožnja s trajektom (dve krajši vožnji) in z avtobusom na otok Mull in nato na otok IONA – zibelko škotskega krščanstva, za obisk cerkve in ostanek samostana. Povratek s trajektom proti Obanu. Nočitev v hotelu nekje proti Glasgowu.   

8. dan: TROON 
Zajtrk. Vožnja do pristanišča CAIRN-RYAN. Plovba s trajektom na SEVERNO IRSKO do pristanišča LARNE. Najprej vožnja v BELFAST. Po krajšem ogledu nadaljevanje proti jugu. Prestop meje na IRSKO in zvečer prihod v DUBLIN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

9. dan: DUBLIN
Zajtrk. Dopoldanska panorama irskega glavnega mesta. Obisk cerkve SV. PATRICKA, nato vstop v TRINITY COLLEGE, najstarejšo univerzo na Irskem, kjer imajo shranjeno tudi znamenito “Book of Kells”. Sledi ogled pivovarne GUINNESS in pokušina njihovega črnega piva. Popoldne nekaj prostega časa v mestnem jedru. Nočitev v hotelu. Po želji obisk irskega večera v lokalu.  

10. CLIFFS OF MOCHER - LIMERICK
dan: Zajtrk. Vožnja do kraja CLONMACNOISE in obisk enega zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Preko mesta Athlone nadaljevanje do zahodne irske obale; ogled znamenitih klifov – CLIFFS OF MOHER. Vožnja mimo Ennisa do LIMERICKA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   

11. dan: ADARE - ROCK OF CACHEL
Zajtrk. Nato ogled znamenitega samostana ROCK OF CASHEL. Popoldanski prihod v pristanišče Dublin. Vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabine. Večerja na ladji in plovba proti Franciji.   

12. dan: CHERBOURG
Zajtrk na ladji in opoldanski pristanek v pristanišču CHERBOURG v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom na relaciji Caein–Pariz–Reims. Pozna večerna nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.    

13. dan: SLOVENIJA
Zajtrk in nadaljevanje proti domu na relaciji Strassbourg–München–Salzburg. Vmes sprostitveni postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.  

CENA VKLJUČUJE:  9 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 5 x večerjo (4 x v hotelu + 1 x na ladji), 1 x nočitev na trajektu na relaciji Rotterdam –Hull v kabinah 1/2 TWC, 1 x nočitev z zajtrkom na trajektu Irska–Francija (Dublin–Cherbourg) v kabinah 1/2 TWC, trajekt s Škotske na Severno Irsko, 4 x krajši trajekt pri izletu na otoka Mull in Iona (1 x samo za potnike, 3 x vključno z avtobusom), prevoz s turističnim avtobusom, spremstvo  in organizacijo. 

Vključene vse vstopnine po programu v višini cca. 140 EUR.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 330 EUR, za irski program z večerjo cca. 50 EUR.
POPUSTI: za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) 20 %, za 3. osebo na dodatnem ležišču 5%

OPOMBE: v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.
v primeru manjšega števila potnikov (najmanj 6, največ 8), lahko potovanje izvedemo tudi s komfortnim minibusom-kombijem Mercedes Sprinter, kjer je naš vodnik tudi voznik.
V takem primeru za izvedbo velja enaka cena, kot pri udeležbi najmanj 15 potnikov.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ŠKOTSKA IN IRSKA - 13 DNI (AVTOBUS)

od
1.790,00 €

Potniki

1
2
 

ŠKOTSKA IN IRSKA - 13 DNI (AVTOBUS)


  • od 1.790,00 €Morda vas zanima tudi...

NORMANDIJA IN BRETANIJA Francija

NORMANDIJA IN BRETANIJA - 6 DNI

0/5

od 645,00 € Brez DDV: 645,00 €

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (3 DNI) Nemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 dni

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

ZELENA IRSKA - 8 DNI

ZELENA IRSKA - 8 DNI

0/5

od 1.299,00 € Brez DDV: 1.299,00 €

Španija - počitniško potovanje - 11 dni

Španija - počitniško potovanje - 11 dni

0/5

od 999,00 € Brez DDV: 999,00 €

Tags: ŠKOTSKA, IRSKA, AVTOBUS, Velika, Britanija