Cena pri min. 30 udeležencih: 1.690 EUR
Cena pri min. 20 udeležencih: 
1.790 EUR

1. dan: SLOVENIJA
Odhod iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, prestop meje na Karavankah in nadaljevanje vožnje preko Avstrije proti Nemčiji. Nočna vožnja.    


2. dan:  LUKSEMBURG - ANGLIJA

Potovanje na relaciji München–Pirmasens. Dopoldanski prihod v LUKSEMBURG in sprostitveni postanek s sprehodom v jedro glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje preko Bruslja proti pristanišču ZEEBRUGGE. Proti večeru vkrcanje na udobno ladjo – trajekt, nastanitev v kabinah in nočna plovba proti Angliji.    


3. dan: GLASGOW

Zjutraj pristanek v mestu HULL. Vožnja do mesta YORK in ogled znamenite katedrale. Sledi potovanje iz Anglije proti Škotski. V popoldanskem času prihod v GLASGOW, največje škotsko mesto. Sledi ogled: katedrala, mestna hiša, George’s Square, muzejska četrt in univerza. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.   


4. dan: EDINBURG

Zajtrk. Sledi ogled EDINBURGA, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, ogled katedrale, obisk hiše Johna Knoxa ... Nočitev v hotelu.  


5. dan: SCONE - ABERDEEN

Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu DUNNOTTAR, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Nato prihod v granitno mesto ABERDEEN. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev v hotelu.   


6. dan: LOCH NESS- FORT WILLIAM

Zajtrk. Vožnja ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja. Obisk DESTILARNE VISKIJA. Opoldanski prihod na BLAIR, grad vojvode Athollskega in ogled. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Še ogled prizorišč bitke pri CULLODENU. Vožnja mimo Invernessa in postanek ob jezeru LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Večerja in nočitev v hotelu na območju mesta FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis.    


7. dan: IONA

Po zajtrku vožnja s trajektom (dve krajši vožnji) in z avtobusom na otok Mull in nato na otok IONA – zibelko škotskega krščanstva, za obisk cerkve in ostanek samostana. Povratek s trajektom proti Obanu. Nočitev v hotelu nekje proti Glasgowu.   


8. dan: TROON 
Zajtrk. Vožnja do pristanišča TROON. Plovba s trajektom na SEVERNO IRSKO do pristanišča LARNE. Najprej vožnja v BELFAST. Po krajšem ogledu nadaljevanje proti jugu. Prestop meje na IRSKO in zvečer prihod v DUBLIN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  


9. dan: DUBLIN

Zajtrk. Dopoldanska panorama irskega glavnega mesta. Obisk cerkve SV. PATRICKA, nato vstop v TRINITY COLLEGE, najstarejšo univerzo na Irskem, kjer imajo shranjeno tudi znamenito “Book of Kells”. Sledi ogled pivovarne GUINNESS in pokušina njihovega črnega piva. Popoldne nekaj prostega časa v mestnem jedru. Nočitev v hotelu. Po želji obisk irskega večera v lokalu.  


10. CLIFFS OF MOCHER - LIMERICK
dan: Zajtrk. Vožnja do kraja CLONMACNOISE in obisk enega zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Preko mesta Athlone nadaljevanje do zahodne irske obale; ogled znamenitih klifov – CLIFFS OF MOHER. Vožnja mimo Ennisa do LIMERICKA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   


11. dan: ADARE - ROCK OF CACHEL
Zajtrk. Ogled tipične vasice ADARE, ki slovi kot najlepša na Irskem. Nato ogled znamenitega samostana ROCK OF CASHEL. Popoldanski prihod v pristanišče ROSSLARE na jugovzhodu Irske. Vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabine. Večerja na ladji in plovba proti Franciji.   


12. dan: CHERBOURG
Zajtrk na ladji in dopoldanski pristanek v pristanišču CHERBOURG v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom na relaciji Caein–Pariz–Reims. Pozna večerna nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.    


13. dan: SLOVENIJA
Zajtrk in nadaljevanje proti domu na relaciji Strassbourg–München–Salzburg. Vmes sprostitveni postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.  

CENA VKLJUČUJE:  9 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 5 x večerjo (4 x v hotelu + 1 x na ladji), 1 x nočitev na trajektu na relaciji Zeebrugge–Hull v kabinah 1/2 TWC, 1 x nočitev z zajtrkom na trajektu Irska–Francija (Dublin–Cherbourg) v kabinah 1/2 TWC, trajekt s Škotske na Severno Irsko, 4 x krajši trajekt pri izletu na otoka Mull in Iona (1 x samo za potnike, 3 x vključno z avtobusom), prevoz s turističnim avtobusom, spremstvo  in organizacijo. 
Vključene vse vstopnine po programu v višini cca. 125 EUR. 

DOPLAČILA IN POPUSTI - MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v vseh hotelih = 250 EUR, za irski program z večerjo = cca. 50 EUR.


POGOJI:Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS

od
1.690,00 €

Potniki

1
2
 

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS


  • od 1.690,00 €Morda vas zanima tudi...

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES Velika Britanija

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES

0/5

od 1.238,00 € Brez DDV: 1.238,00 €

ANGLIJA IN WALES

ANGLIJA IN WALES

0/5

od 1.090,00 € Brez DDV: 1.090,00 €

ZELENA IRSKA

ZELENA IRSKA

0/5

od 1.189,00 € Brez DDV: 1.189,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI Velika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

Tags: ŠKOTSKA, IRSKA, AVTOBUS, Velika, Britanija