Vabimo vas na zanimivo potovanje na jug, v Bosno in Hercegovino, v živahno mesto Sarajevo, ki nas ne bo pustilo ravnodušne ter v pravljični Mostar. Prijazni domačini nam bodo postregli s svojimi kulinaričnimi dobrotami, pokukali bomo v obrtne delavnice in čevapdžinice na Baščaršiji in se izgubili v mestnem vrvežu...

Cena pri najmanj 45 udeležencih- odhod Ljubljana: 92 Eur
Termini odhodov: 
24.-25.8., 21.-22.9., 28.-29.9. 12.-13.10., 26.-27.10.2019


1. DAN: LJUBLJANA - SARAJEVO
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz navedenih vstopnih mest. Vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda ter Zenice do Sarajeva, bosanske prestolnice z bogato in burno zgodovino. Po prihodu v Sarajevo, se bomo sprehodili po mestu in si ogledali Gazi Husrev begovo džamijo iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, ki je bila nekoč mestna hiša, grajena v predromanskem slogu, tipično muslimansko mestno hišo Svrzina kuća ter Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Popoldan se bomo sprehodili po stari Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kafiči, čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici. Zvečer po želji tradicionalna večerja v tipični mestni restavraciji (doplačilo) ob glasbi. Prenočevanje v hotelu. 

2.DAN: SARAJEVO – SLOVENIJAZajtrk. Možnost ogleda podzemnega Tunela pod letališčem, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta.  Dopoldne bo čas za sprehod po Sarajevu in za zadnje oglede in nakupe ter okrepčilo na sarajevski tržnici. V popoldanskih urah povratek z avtobusom proti Sloveniji, kamor je prihod v poznih večernih urah.


CENA VKLJUČUJE:  prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

DOPLAČILA: 
Prijavnina 15 EUR/osebo. Možna doplačila (ob prijavi):  odpovedni riziko 7 EUR, nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini 6,50 EUR/osebo, enoposteljna soba 17 EUR, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 14 EUR. Možna doplačila (vodniku na potovanju): vstopnine pribl. 10 -15 EUR,  tradicionalna večerja ob živi glasbi pribl. 18 EUR

Informativna vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 01:30),  Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 00:40), Maribor (avtobusna postaja ob 23:50), Novo mesto (pred Qlandijo ob 02:15).


Opomba: Odhodi s posameznega vstopnega mesta ( Maribor in Celje) bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov.

POGOJI:


Izračun upošteva
udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKOK V SARAJEVO

od
92,00 €

Potniki

1
2
 

SKOK V SARAJEVO


  • od 92,00 €Morda vas zanima tudi...

SARAJEVO IN MOSTAR (3 dni) BIH

SARAJEVO IN MOSTAR (3 dni)

0/5

od 149,00 € Brez DDV: 149,00 €

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE BIH

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE (mandarine)

0/5

od 159,00 € Brez DDV: 159,00 €

Tags: SKOK V SARAJEVO