Popotovanje po skandinavskih deželah. Danska, Švedska in Norveška. 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 697 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 757 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - NÜRNBERG - HANNOVER
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja v Avstrijo in mimo Salzburga v Nemčijo. V Nürnbergu daljši postanek za ogled zanimivega starodavnega mesta, nato vožnja dalje proti severu do Hannovra. Namestitev v hotelu v okolici mesta in nočitev.

2. DAN: PUTTGARTEN - KOPENHAGEN
Po zajtrku nadaljevanje vožnje do Puttgartna, od tam pa prevoz s trajektom na Dansko; vožnja po dveh danskih otokih v prestolnico Kopenhagen. Po prihodu v mesto ogled mestnih znamenitosti: borze, dvorca Christiansborg, ki je sedaj sedež parlamenta in sodišča, opere, kraljičine rezidence Amalienborg, mestne hiše, starega pristanišča Nyhavn ter popularnega kipa male morske deklice. Priporočamo, da si za doplačilo »severne Benetke« ogledate z morja, na enournem izletu z ladjo po mestnih kanalih. Nato bo prosto za sprehode po glavni promenadni ulici Stroget ali za obisk parka Tivoli, ki je eden od najstarejših zabaviščnih parkov na svetu in pravo kulturno žarišče mesta. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: KOPENHAGEN - ROSKILDE - HILLEROD
Po zajtrku celodnevni izlet z avtobusom v okolico mesta. Obiskali bomo staro dansko prestolnico Roskilde, kjer si bomo ogledali stolnico, v kateri so pokopani danski kralji. Odpeljali se bomo ob t. i. fjordu v osrčje otoka Zelandije, vse do najbolj severnega dela, do ribiškega mesta Gilelaje. Po postanku vožnja v Hille-rod na ogled nekdanje rezidence danskih kraljev in dvorca Fridriksbord. To je ogromno grajsko poslopje, zgrajeno na treh otokih jezera, ima 300 soban, danes pa je v njem muzej danske zgodovine. Ob vrnitvi v Kopenhagen še ogled atraktivne likovne kolonije in muzeja moderne umetnosti Louisiana. Nočitev v hotelu.

4. DAN: KOPENHAGEN - HELSINGOR - GÖTEBORG - OSLO
Po zajtrku se bomo odpeljali v pristaniško mesto Helsingor, kjer stoji grad Kronborg, legendarni Hamletov dvorec Elsinore, in nato s trajektom odpluli na Švedsko, v Helsingborg. Od tam prevoz do Göteborga, drugega največjega švedskega mesta ter pomembnega pristanišča na zahodni obali, ki je enako oddaljeno od treh skandinavskih prestolnic. Po ogledu nadaljevanje poti po slikoviti pokrajini ob Skageraku proti Norveški. V prestolnico Oslo bomo prispeli v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu, nato sprehod po slovitem Vigelandovem parku, ki ga krasi orjaški, 17 metrov visoki monolit s 121 prepletenimi liki ter z okoli 200 granitnimi in bronastimi kipi norveškega kiparja Gustava Vigelanda. Nočitev.

5. DAN: OSLO
Zajtrk. Ogledali si bomo najstarejšo prestolnico severne Evrope (ustanovljena leta 1050), v kateri negujejo vse, kar je značilno norveškega. Mesto leži globoko v zalivu in ima zaradi toplote, ki jo prinaša zalivski tok prijetno klimo. Bujni parki in drevoredi ter številne fontane dajejo mestu posebno svežino. Ob živahni glavni ulici, ki pelje od kraljeve palače do železniške postaje so številne znamenitosti. Tu je stara univerzitetna stavba, gledališče, stavba parlamenta in znamenita kavarna Grand Cafe, v kateri sta se sestajala slikar Edvard Munch in pisatelj Henrik Ibsen. Malo dlje stoji monumentalna mestna palača iz rjavega granita, ki je z dvema stolpoma obrnjena proti fjordu Oslo; ob obali pred mestno palačo je prostrana ploščad in park s fontano. Nato še ogled muzejev Vikinških ladij, Kon-Tiki in muzeja Fram na otoku Bigdoyu. Po želji (doplačilo) vzpon na znamenito skakalnico Holmenkollen. Prosto za sprehod po mestu. Nočitev v hotelu.

6. DAN: OSLO - KARLSTAD - STOCKHOLM
Po zajtrku slovo od Osla, ki ga obdajajo neskončne gozdnate vzpetine, visoke okoli 500 metrov in vožnja proti ravninski in jezerski pokrajini Švedske. Ustavili se bomo v mestu Karlstad ob jezeru Vanern, nato potovanje nadaljevali po švedskem podeželju mimo Orebra in v popoldanskih urah prispeli v Stockholm. Panoramska vožnja po švedski prestolnici, ki je zrasla na arhipelagu Baltiškega morja z več kot 20.000 otoki in otočki. Je eno najlepših mest, ki se ponaša s svojevrstno arhitekturo, kjer se prepleta slikovita stavbarska dediščina z modernimi dosežki arhitekture. Povzpeli se bomo na najvišjo zgradbo mesta, televizijski stolp Kakna (doplačilo) in si Stockholm ogledali še iz ptičje perspektive. Namestitev v hotelu in nočitev.

7. DAN: STOCKHOLM
Po zajtrku ogled parlamenta, stolnice, koncertne dvorane, vojne ladje Wasa in mestne hiše Stadsshuset, v kateri vsako leto podeljujejo Nobelove nagrade. Sprehodili se bomo po najstarejšem in obenem najprivlačnejšem delu mesta, imenovanem Gamla Stan, kjer je poleg vrste zgodovinsko zanimivih in privlačnih stavb in ozkih trgovskih uličic tudi impozantna kraljeva palača s približno 608 sobami in muzejem na prostem Skansena. Po ogledu priporočamo panoramsko vožnjo po vodni poti (doplačilo), zanimivem spletu vodnih strug in otočkov, povezanih z neštetimi mostovi. Nočitev v hotelu.

8. DAN: STOCKHOLM - MALMO - KOPENHAGEN - NEMČIJA
Po zajtrku slovo od Stockholma in vožnja z avtobusom mimo jezera Vattern,po pokrajini Smalland do Malmoja, od tam pa po znamenitem novem mostu “Vrata Skandinavije” do Kopenhagna in dalje do Rodbyja, od koder bomo s trajektom odpluli v Nemčijo. Namestitev v hotelu v okolici Hannovra in nočitev.

9. DAN: NEMČIJA - AVSTRIJA - SLOVENIJA
Zajtrk, nato vožnja s postanki skozi Nemčijo, mimo Nürnberga ter Münchna v Avstrijo in dalje v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, prevoze s trajekti, 8x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 280 €, 6x večerja (obvezna prijava ob rezervaciji) 192 €, vstopnine pribl. 90 €, ladja po kanalih pribl. 12 €. POPUSTI: otroci do 12. leta na tretjem ležišču 85 €.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 3 x 100 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKANDINAVIJA - SEVERNA OBZORJA

od
697,00 €

Potniki

1
2
 

SKANDINAVIJA - SEVERNA OBZORJA


  • od 697,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH Skandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

STOCKHOLM IN HELSINKI Skandinavija

STOCKHOLM IN HELSINKI

0/5

od 699,00 € Brez DDV: 699,00 €

BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI Skandinavija

BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI

0/5

od 859,00 € Brez DDV: 859,00 €

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA Skandinavija

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

Tags: SKANDINAVIJA, SEVERNA, OBZORJA, Skandinavija