Vabimo vas, da najdaljšo noč preživite v Sarajevu. Zanimivo potovanje na jug, v Bosno in Hercegovino, v živahno mesto Sarajevo, ki nas ne bo pustilo ravnodušne ter v pravljični Mostar. Prijazni domačini nam bodo postregli s svojimi kulinaričnimi dobrotami, pokukali bomo v obrtne delavnice in čevapdžinice na Baščaršiji in se izgubili v mestnem vrvežu...


Cena - odhodno mesto Ljubljana: 144 Eur*
Odhodi: 30.12.2019 – 01.01.2020


1.DAN: SLOVENIJA – SARAJEVO
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz navedenih vstopnih mest. Vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda ter Zenice do Sarajeva, bosanske prestolnice z bogato in burno zgodovino. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali begovo džamijo Gazi Husrev iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, ki je bila nekoč mestna hiša, grajena v predromanskem slogu, tipično muslimansko mestno hišo Svrzina kuća ter Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Popoldan se bomo sprehodili po stari Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kafiči, čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Potem si bomo ogledali Ilidžo, zeleno predmestje Sarajeva, imenovano tudi »Vrelo Bosne«. Zvečer po želji prednovoletna večerja ob glasbi v eni od sarajevskih restavraciji. Nočitev v hotelu.

2. DAN: SARAJEVO – JABLANICA - MOSTAR – SARAJEVO
Po zajtrku bo dan, namenjen samostojnim ogledom mesta ali pripravam na najdaljšo noč v leto in uživanju v prednovoletnem mestnem vrvežu. Po želji in za doplačilo pa se bomo odpeljali na izlet z avtobusom mimo Konjica v Jablanico, ki je znana po bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne, nato pa dalje po dolini Neretve, v središče Hercegovine, v Mostar. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem jedru, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamani), cerkvami, čaršijami in drugimi arhitekturnimi objekti, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Na žalost pa je bil v zadnji vojni porušen najlepši spomenik turške umetnosti stari kamniti most, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajredin. Vendar so simbol Mostarja, s finančno pomočjo celega sveta, ponovno zgradili. Po ogledih se bomo vrnili v Sarajevo. Prosto za počitek ter pripravo na veselo praznovanje. Silvestrovanje na prostem ob mestnem programu ali v katerem od klubov. Možnost silvestrske večerje v mestni restavraciji (doplačilo) ob živi glasbi ter z bogato izbiro jedi. Po želji nadaljevanje večera v kateri izmed diskotek. Prenočevanje v hotelu. 

3.DAN: SARAJEVO – SLOVENIJAPozen zajtrk. Možnost ogleda podzemnega Tunela pod letališčem, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta.  Dopoldne bo čas za sprehod po Sarajevu in za zadnje nakupe in okrepčilo na sarajevski tržnici.  V zgodnjih popoldanskih urah povratek z avtobusom proti Sloveniji, kamor je prihod v poznih večernih urah oz. v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. 

~ Super cena za otroke do 12. leta

CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

*akcijsko ceno si zagotovite z nakupom kuponskih portalih.DOPLAČILA IN POPUSTI:Obvezno doplačilo: 15 Eur / osebo.
Možna doplačila (ob prijavi):  nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 6,50€/osebo, enoposteljna soba 17 EUR/noč, zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile 8 €/osebo, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 17 EUR.
Možna doplačila (vodniku na potovanju): izlet v Jablanico in Mostar pri min. 20 potnikih 26 EUR, vstopnine pribl. 10-15 EUR,  silvestrska večerjo ob živi glasbi pribl. 60-80EUR. 

Opomba: Odhodi iz posameznega vstopnega mesta ( Maribor, Celje) bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov.

Informativna vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 02:00), Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 01:10), Maribor (avtobusna postaja ob 00:20), Novo mesto (pred Qlandijo ob 02:45).Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SILVESTROVANJE V SARAJEVU

od
144,00 €

Potniki

1
2
 

SILVESTROVANJE V SARAJEVU


  • od 144,00 €Morda vas zanima tudi...

SILVESTROVANJE V BEOGRADU

SILVESTROVANJE V BEOGRADU

0/5

od 144,00 € Brez DDV: 144,00 €

Tags: SILVESTROVANJE V SARAJEVU