TERMIN: 5. 10. - 10. 10. 2023

Cena prinajmanj 45 udeležencih:    898 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih:   928 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih:   958 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih:   988 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.008 EUR


1. dan: SLOVENIJA - SEVILJA – FARO - ALBUFEIRA
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet s posebnim letalom v Seviljo.  Po prihodu vožnja proti zahodu, prečkamo špansko portugalsko mejo in prihod v Albufeiro. Namestitev v hotelu, nočitev.

2. dan: ALBUFEIRA - izlet v FARO in SILVES
Albufeira, nekoč slikovita ribiška vasica, je danes največje in najbolj priljubljeno letovišče ob čudoviti obali južne Portugalske. Ogled starega mestnega jedra z značilno tlakovanimi ulicami in portugalsko arhitekturo in mavrskimi vplivi. Sprehod ob obalni promenadi, polni restavracij, klubov in barov, kjer je živahno nočno življenje. Nadaljujemo do Fara, očarljivega glavnega mesta regije in trgovsko-turističnega središča z bogato zgodovinsko preteklostjo in edinstvenim portugalskim vzdušjem. Vožnja proti zahodu, do očarljivo umirjenega mesteca Silves na vzpetini. V času Mavrov je bilo tukaj pomembno trgovsko središče in še danes je v mestecu polno trgovinic z izdelki lokalne obrti. Lepo ohranjen srednjeveški grad nudi pogled na okoliške vinograde in bujne oljčne nasade. Okolica je znana po najobsežnejših nasadih pomaranč. Po želji zanimivo doživetje (doplačilo) obiranje pomaranč (za dobrodošlico se osvežimo z naravnim pomarančnim sokom in domačimi piškoti, sledi voden ogled posestva in nato ura obiranja pomaranč - nekaj jih dobimo tudi za na pot domov). Sicer pa prosti čas v Silvesu (2 ur). Povratek v Albufeiro.

3. dan: ALBUFEIRA - izlet CABO DE SAO VICENTE - SAGRES - LAGOS - PORTIMAO
Po zajtrku vožnja do ene najbolj zahodnih točk Evrope, Cabo Sao Vicente. Rt je znan po svetilniku, ki je bil zgrajen na ruševinah samostana iz 16.stoletja, da bi varoval eno najbolj prometnih ladijskih poti na svetu in je po svetilnosti drugi najmočnejši v Evropi. Vožnja do bližnjega Sagresa. Barvito mestece in živahno  pristanišče, posvečeno ribištvu. Številne restavracije okoli osrednjega trga so pravi kraj za okusen obrok svežih rib. Ogled trdnjave (doplačilo na karju samem cca 3 €). Postanek v Lagosu, znanemu po osupljivih plažah s čudovitimi skalnimi formacijami in strmimi pečinami. Zaradi geografske lege je Lagos v 15.stoletju postal steber portugalskih odkritij in leta 1577 mu je kralj Dom Sebastiao podelil status mesta in ga imenoval za glavno mesto Algarve. Tukaj je bilo tudi  središče evropske trgovine s sužnji, na ta del temačne zgodovine spominja Muzej trga sužnjev. Zadnji postanek na današnji poti je v enem največjih mest na obali, Portimao. Nahaja se ob izlivu reke Arade in je priljubljen počitniška destinacija zaradi peščenih plaž, mirnega morja in prijetnih temperatur vode. Nekaj prostega časa za sprehod in obmorske užitke. Povratek v hotel.

4. dan: ALBUFEIRA (- izlet RIO FORMOSA) - izlet SAO BRAS DE ALPORTEL
Prosto dopoldne za lastna raziskovanja ali sprostitev v hotelu. Po želji (doplačilo) za izlet v naravni park Rio Formosa. S katamaranom bomo odpluli iz marine Faro in odkrivali kanale, lagune, slikovite bele peščene plaže, rečne poti, skrite zalive in opazovali številne ptice ter  gojišče školjk in ostrig. Popoldan obisk umirjene vasice s prijaznimi domačini, kjer je ritem življenja še vedno upočasnjen. Nizke in bele hiše z barvitimi cvetličnimi lonci, fasade, okrašene s ploščicami in kamnitimi elementi, verande iz litega železa in vzvišeni cerkveni zvoniki so preprosti čari tipičnega mesta v Algarve. Idilično okolico obdajajo obsežna območja nasadov hrasta plutovca, ki je bil v preteklosti odskočna deska za komercialni in industrijski razvoj regije.  Obiščemo plantažo hrasta plutovca, ki mu sledi še ogled tovarne plute. Povratek v hotel. 

5. dan: ALBUFEIRA - SEVILJA - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja nazaj proti izhodišču - Sevilji. Krajši avtobusni ogled mesta ob reki Guadalquvivir, ki v sebi skriva mešanico različnih kultur, od ostankov iberskih naseljencev do arabske kulture (iz časov mavrske vladavine) in sodobne arhitekture.  Prevoz do letališča in direkten let v Ljubljano, kjer je predviden pristanek v poznih večernih urah.   

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, posebno letalo Ljubljana – Sevilja – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, avtobusne prevoze in izlete po programu, oglede brez vstopnin, lokalnega vodnika na posameznih točkah, obisk plantaže in tovarne plute, slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA ob prijavi na osebo (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja): enoposteljna soba 145 EUR, obiranje pomaranč (2 uri) 18 EUR, izlet Rio Formosa s katamaranom (2-3 ure) 93 EUR pri min 20 potnikih.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35, 25, 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih maja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SEVILJA IN ALGARVE - EVROPSKI KARIBI – 5 DNI

od
898,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

SEVILJA IN ALGARVE - EVROPSKI KARIBI – 5 DNI

od
898,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

SEVILJA IN ALGARVE - EVROPSKI KARIBI – 5 DNI


  • od 898,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA - 4 DNI Španija

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA - 4 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

PORTO - SLADKE RADOSTI ŽIVLJENJA - 5 DNI

PORTO - SLADKE RADOSTI ŽIVLJENJA - 5 DNI

0/5

od 649,00 € Brez DDV: 649,00 €

AZORI - otoki z neokrnjeno naravo - 8 DNI Portugalska

AZORI - otoki z neokrnjeno naravo - 8 DNI

0/5

od 1.499,00 € Brez DDV: 1.499,00 €

AZORI - 7 DNI Portugalska

AZORI - 7 DNI

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

PORTUGALSKA - OD PORTA DO LIZBONE - 7 DNI

PORTUGALSKA - OD PORTA DO LIZBONE - 7 DNI

0/5

od 949,00 € Brez DDV: 949,00 €

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI (letalo iz Ljubljane)Španija

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI (letalo iz Ljubljane)

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

DEŽELA HREPENENJA IN VELIKIH POMORŠČAKOV - 7 DNIPortugalska

DEŽELA HREPENENJA IN VELIKIH POMORŠČAKOV - 7 DNI

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

AZORI - razkošje v zelenem - 8 DNIPortugalska

AZORI - razkošje v zelenem - 8 DNI

0/5

od 1.489,00 € Brez DDV: 1.489,00 €

MADEIRA IN LIZBONA - 7 DNI Portugalska

MADEIRA IN LIZBONA - 7 DNI

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

OD PORTA DO LIZBONE - 8 DNI Portugalska

OD PORTA DO LIZBONE - 8 DNI

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

Tags: Portugalska, Sevilja, Algarve