Odkrijte skrivnosti Balkana. Šarganska osmica je turistična znamenitost Zlatibora. Proga z veliko mostovi in tuneli, od katerih je najdaljši Šarganski: 1660,80 m. Po številu mostov in tunelov je Šarganska osmica edinstvena v Evropi.

TERMINI: 27. 4. - 30. 4., 19. 10. - 22. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 319 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 344 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 364 EUR

1. dan: LJUBLJANA − SRBIJA 

Odhod avtobusa ob 23.00 z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda, skozi Slavonijo do Srbije. 

2. dan: SAMOSTAN RAČA – PERUČAĆ – KANJON REKE DRINE – NP TARA I plovba po Drini s kosilom

V jutranjih urah vožnja do Šabca ter skozi Valjevo čez planino Povlen proti Bajini Bašti.  Po prihodu ogled srednjeveškega samostana Rača, ki se lahko pohvali s svojimi freskami, ikonami in enim najlepših ikonostasov v Srbiji. Vožnja do najstarejše srbske destilarne »klekovače«. Degustacija znamenite srbske žgane pijače izdelane iz odlične slivovke in brinovih jagod. Vožnja do bližnje reke Vrelo. Kratka reka (dolga le 365 m) se v imenitnih kraških brzicah izliva v Drino. Nadfaljevanje vožnje do jezera Perućac, ki je nastalo z zajezitvijo reke Drine pri gradnji HE Bajina Bašta in je danes zelo priljubljeno med kopalci, ribiči in izletniki. Vkrcali se bomo na ladjo in zapluli po slikovitem kanjonu reke Drine, uživali v razgledih in odlični hrani (kosilo in glasba vključena). Sledi ogled Narodnega parka Tara, ki pokriva večino z gozdovi porasle planine, ki se razprostira na skrajnem zahodu Srbije.  Postanek na razgledni točki Zelenika, ki s svojo neokrnjeno okolico predstavlja pravo oazo miru. Proti večeru vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

3. dan: DRVENGRAD – ŠARGANSKA OSMICA – ZLATIBOR

Zajtrk v hotelu. Prvi postanek bo v Drvengradu, etno vasici, ki so jo zgradili na hribu Mećavnik po zamisli filmskega režiserja Emirja Kusturice, za snemanje filma »Življenje je čudež«. To je mestece v malem iz lesa ter ima vse, kar imajo velika mesta: mestna vrata, cerkvico, knjižnico, galerijo, kino dvorano, slaščičarno, narodno restavracijo… Po ogledu bomo pot nadaljevali do znamenite Šarganske osmice po delu ozkotirne železnice, ki je nekoč povezovala Beograd s Sarajevom in Dubrovnikom. Na tej progi je vlak »Ćira« zadnjič vozil leta 1974, del proge v obliki osmice od Mokre Gore do postaje Šargan Vitasi pa so ponovno oživili. Muzejski vlak veselo vijuga skozi številne tunele in čez mostove na razdalji 15.440 m, kjer premaga višinsko razliko 300 m. Z vlaka in ob postankih so odlični razgledi na prekrasno pokrajino. V popoldanskih urah izlet na Zlatibor, eno najbolj znanih planin in najbolj obiskanih turističnih krajev v Srbiji. Povratek v hotel. Zvečer zabava na pravem srbskem večeru v hotelski restavraciji s tradicionalno srbsko hrano, živo glasbo, folkloro in »trubači«. Nočitev. 

4. dan: NP TARA – BIJELJINA – LJUBLJANA

Po zajtrku vožnja mimo Bajine Bašte in naprej po desnem srbskem bregu Drine do Ljubovije, Zvornika in Banje Koviljače, kjer bomo občudovali mogočno in mejno reko med Srbijo in Bosno, ki je že v rimskih časih delila obe cesarstvi ter še sedaj bolj ločuje kakor povezuje ljudi z obeh bregov. Po prečkanju reke, se bomo po levem bosanskem nabrežju zapeljali do Bijeljine, kjer bomo naredili še zadnji večji postanek za ogled etnografske vasi Stanišići, kamor so prenesli stare in lepo obnovljene lesene kmečke hiše, hleve, gospodarska poslopja in vaške cerkvice. Kompleksu »etno sela« so dodali tudi bogato gostinsko ponudbo, zato bomo ob zaključku potovanja tukaj imeli pozno popoldansko kosilo, nato se bomo samo še vračali po avtocesti proti Sloveniji, s prihodom domov v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, 1x nočitev z zajtrkom, 1x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 4*, 1 x srbski večer ob tradicionalni kulinariki in glasbi zunanji ogledi po programu, turistična pristojbina, vstopnina v etno selo Drvengrad, vožnja z ozkotirno železnico, izlet z ladjo po Drini z vključenim kosilom, ogled destilarne in degustacija lokalnega žganja »klekovača«, ogled etno vasice Stanišići in kosilo v Bijeljini, slovensko spremstvo/vodenje, stroški lokalnega vodenja in organizacija potovanja.

Možna doplačila (ob prijavi): enoposteljna soba 49 EUR.
Možna doplačila (na potovanju): morebitne dodatne vstopnine pribl. 5 EUR, ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

POMEMBNO: možnost doplačila za prevoz iz Maribora in Celja 15 EUR/osebo (ob prijavljenih najmanj 15 potnikih).

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ŠARGANSKA OSMICA, DRVENGRAD IN NP TARA - 4 DNI

od
319,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ŠARGANSKA OSMICA, DRVENGRAD IN NP TARA - 4 DNI

od
319,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ŠARGANSKA OSMICA, DRVENGRAD IN NP TARA - 4 DNI


  • od 319,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

POPOTOVANJE PO BOSNI IN HRVAŠKI – 4 DNI

POPOTOVANJE PO BOSNI IN HRVAŠKI – 4 DNI

0/5

od 419,00 € Brez DDV: 419,00 €

BEOGRAD IN AVALA - 3 DNI

BEOGRAD IN AVALA - 3 DNI

0/5

od 179,00 € Brez DDV: 179,00 €

OBIRANJE MANDARIN - NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

OBIRANJE MANDARIN - NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

0/5

od 229,00 € Brez DDV: 229,00 €

BEOGRAD IN AVALA - 2 DNI  Srbija

BEOGRAD IN AVALA - 2 DNI

0/5

od 129,00 € Brez DDV: 129,00 €

BEOGRAD IN NARODNI PARK ĐERDAP – 3 DNI

BEOGRAD IN NARODNI PARK ĐERDAP – 3 DNI

0/5

od 229,00 € Brez DDV: 229,00 €

SARAJEVO IN MOSTAR - Potep po Bosni in Hercegovini - 3 DNI

SARAJEVO IN MOSTAR - Potep po Bosni in Hercegovini - 3 DNI

0/5

od 187,00 € Brez DDV: 187,00 €

Tags: Bosna, Drina, Šarganska, Tara, Bosna, Srbija