Korzika in Sardinija - dva otoka, ki s svojo privlačno lepoto od nekdaj navdušujeta obiskovalce; oba otoka se ponašata z razgibano, hribovito pokrajino, turkiznim in kristalno čistim morjem, nasadi oljk ter burno in nemirno preteklostjo. In če Korzika svojo veliko popularnost dolguje slavnemu rojaku Napoleonu Bonaparteju, se Sardinija ponaša s skrivnostnimi nuragi, stožčastimi kamnitimi stavbami izpred 3000 let, ki so pravi simbol otoka.

Termini odhodov:
SEPTEMBER: 14.-19.9.2022
OKTOBER: 22.-27.10.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 499 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 529 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 549 EUR

1. DAN: LJUBLJANA - LIVORNO 
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 23. uri, nato vožnja z avtobusom prek Fernetičev v Italijo.

2. DAN: LIVORNO - BASTIJA - AJACCIO
Po nočni vožnji mimo Benetk in Firenc prihod v Livorno v jutranjih urah, vkrcanje na trajekt in odhod iz Livorna ob pribl. 8. uri. Po štiriurni plovbi čez Ligursko morje pristanek v Bastiji na Korziki. Najprej panoramski ogled pristaniškega mesta, nato vožnja v Corte in čez prelaz Vizzavona proti glavnemu mestu otoka Ajacciu. Namestitev v hotelu v mestu oz. okolici in nočitev.

3. DAN: AJACCIO - FILITOSA - BONIFACIO - SV. TERESA DI GALLURA
Po zajtrku si bomo ogledali znamenitoste živahne otoške prestolnice. Med drugim bomo videli Trg maršala Focha, katedralo in Trg de Gaulle, pa tudi Napoleonovo rojstno hišo, ki jo bomo obiskali, če bo odprta v času našega obiska. Na poti proti jugu se bomo ustavili v Filitosi, kjer si bomo ogledali ostanke skrivnostnih kamenodobnih zgradb - menhirjev in dolmenov, nato pa bomo pot nadaljevali do najbolj južnega korziškega mesteca, do Bonifacia, ki s svojo izjemno lego na visokih belih previsnih skalah velja za najlepše korziško mesto. Po kratkem obisku starodavnega mesteca se bomo s trajektom odpeljali na sosednjo Sardinijo. Enourna plovba se bo končala v pristaniškem mestecu Santa Teresa di Gallura, ki stoji visoko nad morjem. Namestitev v hotelu v enem od okoliških letovišč, večerja in nočitev.

4. DAN: SV. TERESA DI GALLURA - ALGHERO - BURUMINI - ORISTANO
Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo z avtobusom ob Rajski obali – Costa del Paradiso, mimo Isole Rosse do Castelsarda. Za kratek čas se bomo ustavili v slikovitem starem mestecu, ki ga varuje stara trdnjava in je znano po številnih trgovinicah z ličnimi obrtniškimi izdelki. Nato se bomo odpeljali v Alghero, središče sardinskih Kataloncev, kjer si bomo ogledali staro »špansko« mestno jedro s katedralo in frančiškansko cerkvijo. Sledi vožnja mimo Oristana v Barumini, kjer bo ogled največjega kompleksa nuragov (Su Nuraghi), ki so najboljši primer prazgodovinske kulture na Sardiniji (nuraghi so kamnite stavbe). Po ogledu vožnja v Oristano, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: ORISTANO - NUORO - SMARAGDNA OBALA - OLBIA
Po zajtrku kratek ogled znamenitosti mesta, nato vožnja proti severu otoka. Med potjo postanek za obisk Nuora, rojstnega mesta Nobelove nagrajenke Grazie Deledde ter ogled Oliena, ki slovi po prelepih sardinskih narodnih nošah. Pozno popoldne se bomo odpeljali proti vzhodnemu delu otoka, na Costa Smeraldo, na mondeno Smaragdno obalo, ki velja za eno najlepših italijanskih obal. Zvečer sprehod po slikovitem pristaniškem Olbiu. Namestitev v hotelu v mestu ali bližnji okolici, večerja in nočitev*.

6. DAN: OLBIA - LIVORNO/PIOMBINO* - LJUBLJANA
Po zgodnjem zajtrku vkrcanje na ladjo in slovo od Sardinije. Pristanek v Livornu/Piombinu v popoldanskih urah, nato vožnja proti Sloveniji z vmesnimi postanki. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, prevoze z ladjami in trajekti, 1x nočitev z zajtrkom in 3x polpenzion v hotelih 3* na Korziki in Sardiniji (dvoposteljne sobe), oglede po programu ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 128 EUR, za vstopnine pribl. 25 EUR, obvezna mestna pristojbina 3-4 EUR/dan.

POPUSTI: otroci do 12. leta na tretjem ležišču 50 EUR.
OPOMBA: V primeru, da bo 6. dan nočna vožnja z ladjo, je v ceni namesto 1x polpenzion vračunana namestitev v 1/ 4 kabini. Doplačilo je 25 € za 1/2 kabino v primeru nočne plovbe.

POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SARDINIJA IN KORZIKA - 6 DNI

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

SARDINIJA IN KORZIKA - 6 DNI


  • od 499,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (3 DNI) Nemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 dni

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

SARAJEVO, ŠARGANSKA OSMICA IN NARODNI PARK TARA Srbija

SARAJEVO, ŠARGANSKA OSMICA IN NARODNI PARK TARA - 4 DNI

0/5

od 268,00 € Brez DDV: 268,00 €

ROMUNIJA IN BOLGARIJA S ČRNIM MORJEM - 9 dni

ROMUNIJA IN BOLGARIJA S ČRNIM MORJEM - 9 dni

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

Tags: SARDINIJA, KORZIKA, Italija